A magyar emberek többsége már a szankciók ellen van, pedig még be sem indult igazán az Orbán-kormány bombás plakátkampánya. Közben az Európai Bizottság szerint „nem helyénvaló” a szankciókat bombákkal illusztrálni, mert a büntetőintézkedéseknek éppen az a célja, hogy megállítsák azt, hogy Oroszország bombázza Ukrajnát.

„Békéhez erő kell” és „A brüsszeli szankciók tönkretesznek minket” feliratú plakátok árasztották el az utcákat múlt hét kedd reggelre. A nemzeti konzultációt népszerűsítő plakátokon a „brüsszeli” szankciókat vizuálisan bombákkal ábrázolja a kormány, ezekről pedig azt állítja, hogy „tönkretesznek minket”. 

Bejött a kormánynak az EU által kritizált, ízléstelen bombás plakátkampánya – A magyarok többsége gyorsan szembefordult a brüsszeli szankciókkal

A nemzeti konzultációt hirdető plakát Budapesten, a XI. kerületi Budaörsi úton 2022. október 19-én. A "brüsszeli szankciókról" szóló konzultáció ívén hét kérdés szerepel az Oroszországgal szemben már bevezetett, illetve tervezett szankciós lépésekről, illetve azok következményeiről. MTI/Koszticsák Szilárd

A Medián kutatása szerint a plakát elérte célját

Néhány hónap alatt jelentősen nőtt azoknak az aránya Magyarországon, akik elutasítják az Oroszországra kivetett európai uniós szankciókat – írja a 444.hu a Medián kutatására hivatkozva.

Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató intézet vezetője egy ukrajnai menekültekről szóló tanulmány bemutatóján osztotta meg az eredményeket. Ezek alapján májusban, három hónappal a háború kezdete után a válaszadók 41 százaléka, októberben pedig már 52 százaléka mondta, hogy nem támogatja a szankciókat.

Vagyis úgy tűnik, az emberek többsége már a szankciók ellen van, pedig még be sem indult igazán a kormány plakátkampánya. A fideszesek körében különösen magas, 81 százalékos az elutasítás.

Azoktól, akik támogatják a szankciókat, mindkét alkalommal megkérdezték, mit szólnának, ha cserébe lassulna a magyar gazdasági fejlődés és nehezebbé válna a megélhetés. Májusban 35 százalék tartott ki így is a szankciók mellett, októberben már csak 31. 

A pártszimpátián kívül sokat számít az iskolai végzettség is. A diplomások fele áldozatok árán is támogatja a szankciókat, az érettségizetteknél ez 32, a szakképzetteknél 23, a nyolc általánost végzetteknél pedig 15 százalék.

Hasonló a helyzet az életkornál. A legfiatalabbak majdnem 50 százalékban támogatják a szankciókat, a legidősebbek már csak negyedrészben.

Az Európai Bizottság nekiment az Orbán-kormány ízléstelen, bombás plakátkampányának

Az Európai Bizottság ismeri a magyar nemzeti konzultációt, és látták az ezt kísérő plakátkampányt

– mondta Dana Spinant, a testület szóvivője, aki szerint „nem helyénvaló” a szankciókat bombákkal illusztrálni, mert a büntetőintézkedéseknek éppen az a célja, hogy megállítsák azt, hogy Oroszország bombázza Ukrajnát. A szóvivő megjegyezte, hogy a magyar kormány eddig az összes uniós szankciós csomagot megszavazta. Leszögezte, hogy az energiaválság igazi oka az Oroszország által indított háború, és azt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök már a háború kitörése előtt manipulálta az energiapiacokat, most pedig zsarolni próbálja az Európai Uniót.

Forrás: 444.hu, Telex

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Elég nagy baj, hogy a Orbán jónépe nagyon fogékony a rosszra és a hazugságokra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
@Shikari: Te elmebeteg barom,,, akkora hülye vagy hogy már fáj,,,dehát mit csodálkozunk fidesz szektahivö ilyen , 1 Bites idióták,várd ki a nyugat olcsón veszi a gázt olajat de a magyarok 3x annyiért mert OV szemét törpe magát fényezi, te elmebeteg gondolkodj ha van mivel és a szankciók müködnek az oroszok jövöre fizetésképtelenek te barom, annyit értesz a politikához mint egy tyúk a sakkozásj hoz,, menj vissza a proli román hazádba
kereső
Ha a tudatlanság, és butaság fájna ez az ország kinok között fetrengene.
gina
Kinél jött be??? a fidesz szektahivö agyhalottak véleménye sz@rt sem ér
gina
OV akkora szemét ugy hajladozik ahogy a nád hajlik, ez egy patkány, nem ember de állat sem,,, erre mit mondasz Shikari Omio és seggbarmok?? " Orbán aláírta, hogy nem a szankciók, hanem Oroszország a felelős a gazdasági nehézségekért" Jaj de korrekt ez a hitlerutánzat undoritó egy féreg olyan mint a hivöi
Tehenész
Igen, az 1 bites szavazóinak kb erre telik.
Aki Én
A magyar emberek többsége már a szankciók ellen van, amit orbán egytől-egyig megszavazott. Vagyis az emberek többsége orbán ellen van.
Már csak azért is, mert a magyar emberek többsége tudja, hiszen az orrunk előtt történt, hogy már bőven a szankciók, de még a háború elött durva volt a forintromlás és az infláció. Ársapka, hogy mást ne mondjak. A háború és a szankciók csak megmutatták, hogy még azzal együtt sem tudott senki akkorát zuhanni, mint mi.
Béla333
A hülyemagyar maffiahívők hangosan éljeneznek...
Aki Én
Meg kell nézni feljebb, kik fogékonyak az orbáni uszításra, hülyítésre.
Az agyhalottak. Most éppen túlnyomó részük itt is van, konkrétan hárman :)
De akkora a pofájuk, mint a szar.
Aki Én
@Shikari: ...igen, vagyis ellenetek, te szar!
Tehenész
Úgy látom a három többség már élvezkedik a saját maguk által kreált közvélemény-kutatási eredményen., rá buktak a témára, mint tyúk a takonyra.
Tehenész
@KisTehen: Igen a mostani kormányod csak is egy árnyékszék terméke.
Gazella
Milyen magyarok többsége? Az a sok birka? Az nem a többség csak egy kis csoportja a magyarnak, de inkább a román romák azok akik még mindig epekednek a geci szaváért.
CsipkeRózsa
Elég nagy baj, hogy a Orbán jónépe nagyon fogékony a rosszra és a hazugságokra.
Gazella
@KisTehen: kurványod nem tud remek gazdasági politikát vinni. Szóval 1-s leülhetsz.
Gauntlet
elég szomorú! ezt nem tépik le, mint áprilisban az ellenzéki plakátokat?
human
Az önzés kormányána rothadt gyümölcse
kormanyos63
@KisTehen: Nagytehén, én nem vagyok 1-bites szavazó(de te egyértelműen az vagy shikarival együtt) és nekem nagyon is bejön a Dobrev Klára által vezetett árnyékkormány, és szívesen szavaznék is rájuk, mert úgy vagyok vele, hogy inkább ezerszer ők, mint egyszer a fideszmaffia, és orbánpatkány, akik szétcseszték, tönkretették, kifosztották, és eladták az Oroszoknak és a Kinaiaknak az országot!
Ami pedig a közvélemény kutatás eredményét illeti, én egyáltalán nem voltam meglepődve, sajnos még nagyon sok hozzád hasonló agyhalott van az országban, akik minden hazugságot, és propagandát elhisznek, amit a rogán-habony művekben előállítanak!
A csuti pszichopata lótolvaj törpediktátor szerint mindenki hibás a súlyos gazdasági válság miatt (brutális infláció, egekbe szökő élelmiszerárak, többszörösére emelkedő rezsiárak, folyamatosan romló forint) főleg Brüsszel, Gyurcsány, Soros, a baloldal, a migránsok, az Ukránok(!!!) de a kormánya nem, mert mindent jól és faszául csinálnak!
Pedig a megélhetési válság az elbaszott, és elhibázott Gazdaság politikájuk miatt van, és amiatt hogy iparszerűen LOPNAK, mert nekik sosem Magyarország volt az első, hanem a hatalmuk megtartása, és a vagyonuk gyarapítása!
A magyar családokat, melóssokat, és nyugdíjasokat magasról leszarták!
Toller Béla
Másodszor eszi meg a juhnyáj euz a háborús dolgot ! Tényleg képtelen az ellenzék valami fényt vinni ebbe a dologba ? Vagy kezdjünk el kételkedni Hahnék módszereiben ? Nem is igaz, csak úgy tűnik ?
CsipkeRózsa
@Shikari: Bogár sok egyéb hülyeséget is megírt.

Szerinted Amerika uszította Putyint, hogy támadja meg Ukrajnát.
Tehenész
Te háziállat tudhatnád, olyan mint fél bit csak a te fejedben létezik. Igaz, honnan tudnád.
kereső
Ez nem csak "izléstelen", hanem hazug is. Na, de ez a goebbelsi propaganda lényege- addig ismételni a hazugságot, amig igazságnak nem tűnik. Már pedig orbán elhajlitott valóságában ezt tekintik igazságnak. Ilyen az egész ország- egy elhajlitott orbáni valóság. Parlament- de minek, a kormány nem kormányoz csak propaganda szólamokban, a lopást az ország kifosztását, az eu elárulását, az ország elárulását kiszolgáltatottá válását putyini diktatúrának és kinai kommunistáknak- az "nemzeti érdek".
kereső
@Tehenész: Egy nano bites , pénzért ide vezényelt tróger honnan is tudná?
kormanyos63
@kormanyos63: És még annyit tennék hozzá, hogy ezek a bombás plakátok nemcsak izléstelenek, felháborítóak, és vérlázítóak, hanem viszataszítóak is, főleg annak függvényében, hogy a tömeggyilkos, háborús bűnös(Orbán legjobb haverja) parancsára az orosz hadsereg lakóházakat, iskolákat, óvodákat, kórházakat bombáz szét Ukrajnában, és civil lakosokat, köztük gyerekeket gyilkolnak meg!
kormanyos63
@Maccska: Ezt a baromságot, hülyeséget, és hazugságot meg honnan szoptad macsek???
namihami
Ez, sajnos, a ""nép"" erkölcsi és főleg szellemi képességéről állít ki roppant lesújtó eredményt. És ezekhez fog csatlakozni a jelenleg még csak a PISA által felmért, de szintén sajnálatosan szerényre vizsgázott diákság is.
Juhász István
Ott látok NÉMI gondot, hogy a plakátjainkat a BRÜSSZELI- ek is elolvassák, megnézik. Csoda- e, hogy a korábbi ÁLLITSUK MEG BRÜSSZELT, mellett ezt sem dijazzák Egyszerűen csak ELEGET TESZNEK a magyar kormány kérésének, és LEÁLLTAK... Pénzutalgatással leginkább...
drrotf
Nagyon érdekes a cík címében rejlő kijelentés!Kérdezem, hogy hogy jöhetett be a plakát rajz akkor amikor köztudomású mert ugye mindenütt megjelent, hogy Orbán aláírt tegnapelőtt egy olyan nyilatkozatot a többi eus ország miniszterelnökeivel együtt,hogy minden gazdasági problémánkért az oroszok a felelősök!Ha bejött a plakát, akkor az Orbán fanok nem olvasnak írott betűket, csak a rajzokból tájékozódnak?Lehet hogy nem olvasnak mert analfabéták, és ők csak az egyszerűbb kommunikációt értik.Ha meg olvasnak, akkor nem hisznek a mindig igazt mondó Orbánnak?Na ne már?Ennyit nem változhatott a világ, nekik hinni kell amit a vezér mond, mert akkor oda a rendszerük!
Nessy
Ez kell a híveknek! Hogy a kormány szövegeinek a fele sem igaz, az már el sem jut a tusatutig! Nesze neked "tudás alapú társadalom" fidesz módra. Lebutított, félelembe tartott tömeg.
CsipkeRózsa
@Shikari: 6:44

Ez olyan háború kezdés, mint a "szidtad az anyámat?" kezdés. Holott még csak szóba se jött az illető anyja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.