Tüttő Kata főpolgármester-helyettes előterjesztéséről fog dönteni a Fővárosi Önkormányzat.

A 24.hu cikke szerint Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes tett arra javaslatot, hogy idén ne építsék ki a karácsonyi díszkivilágítást a fővárosban. 

Szerdán eldől, lesz-e karácsonyi díszkivilágítás idén Budapesten

Fotó: pixabay.com CCO/artbejo

Előterjesztéséről szerdán fog szavazni a Fővárosi Önkormányzat. A szocialista politikus szerint igaz, hogy már korábban eldöntötték, a karácsonyi időszakban két órával csökkentik a díszkivilágítás üzemidejét, de a jelenlegi gazdasági helyzet további intézkedéseket igényel. Tüttő Kata előterjesztésben szereplő számításai szerint a díszkivilágítás kihagyásával 28,38 millió forintot spórolhat meg a főváros, amit az általános tartalékra szolgáló keretbe csoportosíthatnak át.

"A költségvetésben eredetileg az szerepelt, hogy a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. bruttó 58,45 millió forintból építheti ki és működtetheti a fényeket. A feladat törlésével ugyanakkor a teljes összeget nem vonhatják el, több okból sem:

- a kft. tulajdonát képező, díszítésre fel nem használt karácsonyi eszközök értékcsökkenésével, amortizációjával összefüggő költségigényt a cégnek meg kell téríteni,

- a tavaly karácsonyi világítás leszereléséhez kapcsolódó költségeket már leszámlázták"

- olvasható a cikkben.

A lap emlékeztet rá, Karácsony Gergely főpolgármester még szeptember közepén beszélt arról, hogy valószínűleg lesz karácsonyi díszkivilágítás idén is, de csak szimbolikus. Október elején aztán arról kérdezte a Facebook-oldalának követőit a főpolgármester, hogy legyen-e a díszkivilágítás. És bár a felmérés nem volt reprezentatív, a 24.hu cikke szerint a szavazók több mint 95 százaléka nem tartotta fontosnak az energiaválságban a karácsonyi díszkivilágítást. Idén pedig, ahogy az már korábban eldőlt, a főváros nem tart karácsonyi vásárt

Forrás: 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Márpedig most az efftársilag korrekt "szent piaci árat" lehet fizetni érte!
balos
Az itt megjelent két fideSSes barom fogja a gyertyát tartani,mikor a szájer megjelenik a karácsony ereszén vílágító alsóban!
Maccska
S karácsonyi díszkivilágítást átteszik hanukára.
sgl
Kunetz Zsombor szerint a Párbeszéd jól tenné, ha 2026-ig most már nem szólalna meg

„Tényleg, nem lehetne az?” – kérdi Kunetz legújabb Facebook-posztjában.

„Még négy évig eltartunk benneteket, de légy szíves több kárt ne okozzatok mint amennyit eddig is tettek” – fűzi hozzá az orvos.

Bejegyzésében „álellenzéki, ostoba, populista, ámde sehova nem vezető böfögéseknek” nevezi a megszólalásaikat, külön kiemelve Szabó Rebeka azon ötletét, hogy évi 200 ezer forintig vezessenek be rezsitámogatást.

Ezek a megjegyzések Kunetz szerint „devalválják azokat a valódi zöld gondolatokat,” amelyekhez a Párbeszédnek egyébként „semmi köze” nincs – fejti ki a posztban.

„Mitől, de mitől fenntartható, vagy akár zöld megoldás az évi 200 ezer forintos rezsitámogatás? Szükség van a támogatásra? Igen. De ezt semmiképpen nem lehet becsomagolni ebbe a zöld masszába!” – fogalmaz Kunetz Zsombor.

Hozzáfűzi: „Négy év múlva úgyis véget ér az ingyenebéd, de lehet, hogy addig inkább meghúzzátok magatokat, a kártékony megnyilvánulásotok helyett?”

atv.

Hát, nagyon igaza van!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.