Tüttő Kata főpolgármester-helyettes előterjesztéséről fog dönteni a Fővárosi Önkormányzat.

A 24.hu cikke szerint Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes tett arra javaslatot, hogy idén ne építsék ki a karácsonyi díszkivilágítást a fővárosban. 

Szerdán eldől, lesz-e karácsonyi díszkivilágítás idén Budapesten

Fotó: pixabay.com CCO/artbejo

Előterjesztéséről szerdán fog szavazni a Fővárosi Önkormányzat. A szocialista politikus szerint igaz, hogy már korábban eldöntötték, a karácsonyi időszakban két órával csökkentik a díszkivilágítás üzemidejét, de a jelenlegi gazdasági helyzet további intézkedéseket igényel. Tüttő Kata előterjesztésben szereplő számításai szerint a díszkivilágítás kihagyásával 28,38 millió forintot spórolhat meg a főváros, amit az általános tartalékra szolgáló keretbe csoportosíthatnak át.

"A költségvetésben eredetileg az szerepelt, hogy a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. bruttó 58,45 millió forintból építheti ki és működtetheti a fényeket. A feladat törlésével ugyanakkor a teljes összeget nem vonhatják el, több okból sem:

- a kft. tulajdonát képező, díszítésre fel nem használt karácsonyi eszközök értékcsökkenésével, amortizációjával összefüggő költségigényt a cégnek meg kell téríteni,

- a tavaly karácsonyi világítás leszereléséhez kapcsolódó költségeket már leszámlázták"

- olvasható a cikkben.

A lap emlékeztet rá, Karácsony Gergely főpolgármester még szeptember közepén beszélt arról, hogy valószínűleg lesz karácsonyi díszkivilágítás idén is, de csak szimbolikus. Október elején aztán arról kérdezte a Facebook-oldalának követőit a főpolgármester, hogy legyen-e a díszkivilágítás. És bár a felmérés nem volt reprezentatív, a 24.hu cikke szerint a szavazók több mint 95 százaléka nem tartotta fontosnak az energiaválságban a karácsonyi díszkivilágítást. Idén pedig, ahogy az már korábban eldőlt, a főváros nem tart karácsonyi vásárt

Forrás: 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Márpedig most az efftársilag korrekt "szent piaci árat" lehet fizetni érte!
balos
Az itt megjelent két fideSSes barom fogja a gyertyát tartani,mikor a szájer megjelenik a karácsony ereszén vílágító alsóban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.