Tarlós István pedig havi bruttó egymillióért vezeti a felügyelőbizottságot.

A 24.hu cikke szerint bár Szijjártó Péter külügyminiszter 2020-ban díjazás nélkül vállalta a győri Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagságát, idén júniustól a többi taghoz hasonlóan már ő is felveszi a tiszteletdíját. 

24.hu: Szijjártó Péter havi bruttó 1,5 milliót kereshet a győri egyetem kuratóriumi tagságával

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter/videórészlet

A külügyminiszter legutóbbi, könnyített verziójú vagyonnyilatkozatában csak annyi szerepelt, hogy egymillió forintnál többet kap az alapítványtól. (A vagyonnyilatkozati rendszer könnyítését a Fidesz visszavonta az Európai Bizottság jogállamisági aggályai miatt, és visszatérnek az eggyel korábbi rendszerre, ami bár tételesebb felsorolást kér a bevételek és vagyoni elemek tekintetében, még mindig nem az igazi, ahogy ezt már jó pár civil szervezet fölvetette.)

A 24.hu közérdekű adatigénylést nyújtott be, az egyetem mögött álló vagyonkezelő alapítvány pedig annyit árult el, hogy a kuratórium öt tagját megillető, "2022. október 21-én hatályos tiszteletdíj mértéke összesítve bruttó 7,5 millió forint." Bár a lap külön kérte Szijjártó díjazását, a vagyonkezelő alapítvány azt nem közölte a cikk szerint. A lap megnézte Dézsi Csaba győri polgármester vagyonnyilatkozatát (ő is tag a kuratóriumban), aki havi bruttó 1,5 milliós tiszteletdíjat írt be. Ennek alapján a 24.hu arra következtet, hogy a 7,5 milliós összkeretet az öt kuratóriumi tag között egyenlő arányban osztották fel, ennek alapján pedig Szijjártó Péter 1,5 milliót kaphat havonta, bruttóban a győri egyetem mögötti alapítványtól. A lap a biztonság kedvééért rákérdezett erre is az alapítványnál, de választ nem kaptak.

Az alapítvány viszont annyit leírt a válaszában, hogy a felügyelőbizottság elnöke, Tarlós István volt budapesti főpolgármester havi bruttó egymillió forintot kap, a másik két felügyelőbizottsági tag és a vagyonellenőr pedig összesen kétmillió forintot keresnek havonta.

Azt is elküldték a lapnak annak kérdésére, hogy 2020 szeptembere és 2020 augusztus vége között összesen 126 millió forintot utaltak el a kuratóriumi tagoknak és 72 milliót a felügyelőbizottsági tagoknak és a vagyonellenőrnek, tehát két év alatt 198 millió forint ment el összesen a fizetésekre.

Szijjártó így tehát havi bruttó közel 5,5 millió forintot keres, mert miniszterként a nyár elején kapott 33 százalékos fizetésemelést (így 2 millió 632 ezer forintot kap bruttóban), emellett ott van az országgyűlési alapilletmény is (1 millió 316 ezer forint), ehhez pedig még a másfél milliós kuratóriumi tagsági fizetés jön.

Forrás: 24.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
ROHADÉK,,,,, ideje hogy jöjjön végre az a mesterlövész, mielött kivérzik ez az ország !!!
ómió
@gina: Ha tükörben így "spannolod" magadat, az szuper! És? Az agyad hiányában sosem használ?
back in black
@ómió: "Még ma szükséges áramvonalasítani a holisztikus szolgáltatás-felügyeletet."
ómió
@back in black: Akkor, uccu neki! Húzzál bele!
evacica
Jaj, hát valamiből meg kell élne szegénynek! Komolyra fordítva én biztos nem engedném meg egy politikusnak se, hogy kuratóriumokban pénzért tevékenykedjenek, és különböző igazgató tanácsokban üldögélgessenek nem kevés pénzért és előnyt biztosítsanak ezeknek a vállalatoknak információkkal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.