A Magyar Nemzet értesülései szerint korrupciós bűncselekmények miatt emeltek vádat egy ismert ügyvéd ellen, aki annak idején több ügyészségen, köztük a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) dolgozott nyomozó ügyészként.

Korrupcióval vádolják a volt ügyészt, aki még a Simonka-ügyben is nyomozottA Központi Nyomozó Főügyészség fővárosi székháza a VIII. kerületben, a Könyves Kálmán körúton, az egykori Magyar Állami Pénzverő (MÁP) épületében. MTVA/Bizományosi: Róka László

A lap információi szerint a KNYF többek között azt rója az ügyvéd terhére, hogy még ügyészként milliós kenőpénzeket fogadott el. A Magyar Nemzet szerint a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló ügyvéd azért került célkeresztbe, mert egy országosan ismert büntetőügy egyik érintettje – alkukötés reményében – terhelő vallomást tett rá.

Az ügy érdekessége, hogy az ügyvéd, aki ellen vádat emeltek, ügyészként éppen a hivatalos személyek által elkövetett korrupciós bűncselekmények és nagy gazdasági bűnügyekkel összefüggésben nyomozott. Fő szakterülete volt a vesztegetés, befolyással üzérkedés és a költségvetési csalás is.

A vádlott 2016. február 22-e és 2017. június 28-a között ügyészként részt vett a Központi Nyomozó Főügyészségen költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt Simonka György volt országgyűlési képviselő és társai ellen indult bűnügy nyomozásában

- írja az ügyészség.

Azt is közölték, a volt ügyész és három társa ellen több rendbeli minősített hivatali vesztegetés elfogadása, minősített befolyással üzérkedés, valamint hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt.

Vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben beismerés esetére 8 év szabadságvesztésre, 9.000.000 forint pénzbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra, valamint a beismeréstől függetlenül végleges hatályú jogászi végzettséghez kötött foglalkozástól eltiltásra és az átvett jogtalan előnynek megfelelő összegű vagyonelkobzásra tett indítványt.

Forrás: Magyar Nemzet

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ez régi ügy ...és amiről(amikről) nem tudunk..
namihami
Látjátok feleim szümtükkel---ismét bebizonyosodott a régi igazság, hogy fejétől büdösödik...
A fej pedig a Karmitában keresendő.
back in black
Összefonódik minden.
Polt Pétert, ki kell iktatni!
Értsd: Meg kell ölni!
back in black
@jesz: Te nem tudsz semmiről, te faszarcú kis geci!

Amerikában jobb, mint Mexikóban - kieséses alapon.

www.youtube.com/watch?v=YVkUvmDQ3HY
teuton
Kell 1-2 aldozatot bemutatni Brüsszel fele a jogallamisagrol, hogy jöjjenek a milliardok. Meg befele is jo az elrettentes, aki nem tejel, vagy keveset, azt az ut szelen hagyjak (börtönben) megrohadni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.