A kormány már korábban bejelentette béremelési szándékát, amennyiben sikerül megállapodniuk Brüsszellel az EU-s forrásokról. 

Pintér Sándor megszólalt a tanárok ügyéről
Fotó: Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án. MTI/Kovács Attila

A csütörtöki élőlánc előtt a szakszervezetek arról számoltak be, hogy mindössze egy nappal a megmozdulás előtt levelet kaptak az oktatási államtitkártól, aki egyeztetésre hívta az érdekvédőket, a kormány a legmagasabb szinten gyakorlatilag tudomást sem vesz az oktatási ágazat forrongó helyzetéről, a változást követelő szülőkről, diákokról, tanárokról vagy a hétköznapi emberekről.

A Blikk ennek okáról érdeklődött a belügyminisztertől, továbbá arról, hogy Pintér Sándor az ellenzék által kezdeményezett november 2-i parlamenti vitanapon részt vesz-e.

A kormány már korábban bejelentette béremelési szándékát. Amennyiben megállapodunk Brüsszellel az EU-s forrásokról, a rendszerváltozás óta a legnagyobb pedagógus-béremelés valósul meg Magyarországon. A Belügyminisztérium a választások óta négy alkalommal egyeztetett a pedagógus-szakszervezetekkel, az érdekképviseletek kérésére folytatódnak a tárgyalások. A béremelésre vonatkozó, az Európai Unió által is elfogadott álláspontot az egyeztetések során egyértelművé tette a kormány, abban nem történt változás

- kapta meg a választ a lap.

A Blikk szerint Pintér Sándor nem tartja annyira kiemelt ügynek az oktatást érintő kérdések parlamenti megvitatását, mert a vitanapon nem mondta biztosra részvételét. A BM-kommunikáció levelében az áll:

Miniszter úr közéleti elfoglaltsága függvényében vesz részt a vitanapon.

Forrás: Blikk.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Logogrif
@Németh István: Pistuka ! Amint kitűnik kiskegyed nem jár még általánosba sem...go hang !!!
surdilloFUJT
@Németh István: ..neked már lámpavason lenne a helyed,egy normális országban,agyhalott szellemi,toprongy,ganajtúró fidesscsicska!!!
ómió
Na, de ezt az efftársak azóta se "ércsék"!
csak úgy....
@Shikari: a te buta buksidat kéne belülröl megtisztítani,te elmebeteg!
fergeteg
Értessék meg a bolgár nőszeméllyel és bandájával,hogy ne tartóztassák fel a pénzek kifizetését.
evacica
@fergeteg: Hülye! Ti meg értessétek meg Bölcs vezéretekkel, hogy ne lopjanak a néptől annyit és akkor jön a pénz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.