A választókorú magyarok csaknem 90 százaléka szerint nem szolgálja az ország érdekét, hogy Dobrev Klára vezetésével megalakult a Demokratikus Koalíció (DK) baloldali árnyékkormánya – közölte október 10. és 12. között ezer ember telefonos megkérdezésével készült közvélemény-kutatására hivatkozva pénteken az Alapjogokért Központ az MTI-vel.

Alapjogokért Központ: Elutasítják Gyurcsányék árnyékkormányát a magyarok
Fotó: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke (elöl, k) és az árnyékkormánya tagjai a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én. A felső sorban: Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, a vidéki önkormányzatokért felelős főtanácsadó, Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester, önkormányzati árnyékminiszter, Oláh Lajos parlamenti képviselő, környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter, Gy. Németh Erzsébet, a DK alelnöke, szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter, Varju László, a párt alelnöke, energia- és rezsiügyi árnyékminiszter, Dávid Ferenc, a DK országgyűlési képviselője, gazdasági árnyékminiszter, Benedek Szilveszter, a Veszprém megyei közgyűlésben dolgozó képviselő, mezőgazdasági árnyékminiszter, Kálmán Olga parlamenti képviselő, az árnyékkormány szóvivője (b-j). Az alsó sorban: Komáromi Zoltán országgyűlési képviselő, egészségügyi árnyékminiszter, Mustó Géza, a X. kerület rendvédelemért, közbiztonságért felelős alpolgármestere, az árnyékormány belügyminisztere, Rónai Sándor, a DK EP-képviselője, árnyék-külügyminiszter, Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, árnyék-kancelláriaminiszter, Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszter, Arató Gergely parlamenti képviselő, a kormányprogramért felelős árnyékminiszter és Kordás László bér- és munkaügyi árnyékminiszter (b-j). MTI/Kovács Anikó

A közlemény szerint a sorozatban negyedik választáson kétharmados vereséget elszenvedő magyarországi baloldal "tetszhalott" állapotba került, ebből a vert helyzetből igyekezett Gyurcsány Ferenc pártelnök és felesége, Dobrev Klára előnyt kovácsolni a DK-nak akkor, amikor a szankciópárti árnyékkormány felállításáról döntött.

A demokratikus legitimitással nem bíró, azonban a 2010 előtti kudarcos baloldali politikában "kipróbált" tagokból létrehozott "kabinet" felállítására egy "ellenzéki alternatíva" felmutatása miatt volt szükség, legalábbis Gyurcsányék szerint

- fogalmaztak.

A "balliberális alternatíva elutasítottságát azonban híven tükrözi", hogy az árnyékkormány megalakítása a válaszadók 89 százaléka szerint nem szolgálja Magyarország érdekét, és mindössze 10 százaléknyian azonosították a DK politikai akcióját az ország érdekében álló lépésként

- írták.

"Mindez egyértelmű visszajelzés Dobrev Klára és árnyékkormányának tagjai számára, ugyanis az adatok fényében a múlt héten 11. születésnapját ünneplő Demokratikus Koalíció legfeljebb a baloldalt ajándékozta meg az árnyékkabinettel". Megalakítása vélhetően pusztán azt a célt szolgálja, hogy e szimbolikus gesztussal is kifejezzék: ha az ország felett nem is tudják, de a baloldalon átveszik a teljes irányítást

- tették hozzá.

Ezzel összefüggésben a válaszadóknak már egy nagyobb része, 30 százalék mondta azt, hogy az ellenzék érdekében áll az árnyékkormány, ugyanakkor csaknem 70 százaléknyian azon a véleményen voltak, hogy e lépés még az ellenzék érdekét sem szolgálja

- áll az Alapjogokért Központ közleményében.

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
""Nem a kérdés a lényege a fontos NERtársak, hanem a kérdezett személye! Ha a megfelelő alanynak tesszük fel a megfelelő kérdést, akkor kizárólag a számunkra megfelelő eredmény lehetséges! A cél pedig éppen ez!""---Orbán és tsa Agymosó Kft.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
no ez elég ciki eredmény...ugyanis ez a fidesz gittegylet csak híveknél érdeklődik, és még így sincs meg a100 %..? rogyadozik a NER tákolmány...
CsipkeRózsa
Ne csak a kormánypárti választókat kérdezzék meg (szokás szerint).
Alfa
honnan a faszomból szopta ki ezt a narkós-pedofil keresztény alapjogokért központ???
karma1
@Alfa: Ez az egyik legujabb orban talalmany - roviden: Brusszel-hulyites orban modra.
Merhogy a magyari nepek tokig vannak alapjogokkal, amire mar egy egesz bizottsag vigyaz, ugye...:(
namihami
""Nem a kérdés a lényege a fontos NERtársak, hanem a kérdezett személye! Ha a megfelelő alanynak tesszük fel a megfelelő kérdést, akkor kizárólag a számunkra megfelelő eredmény lehetséges! A cél pedig éppen ez!""---Orbán és tsa Agymosó Kft.
vitriol
Mért nem mindjárt a századvég, vagy a nézőpont intézet hülyeségeivel traktálják a gyanútlan állampolgárt? Minek kellett létrehozni egy 69. ner-hülyítő bandát? Pont elég már az ilyen éhenkórász fidesz népségből, amire orbán a közpénzeket szórja el, és a már teljesen idióta agymosott félhülye polgárok szavazatait gyüjtögeti!
134.bátor
Nyilván kubatov listán lévő embereket kérdezték,vagyis agymosottakat.
Nessy
Érdeklődnék ettől a gittegylettől, hogy mi van a pedagógusok sztrájk jogával??? Elméletileg alapjog Melyik jósnő mondta a 90%-t? Vagy csak keverik a konzultáció már kész eredményével?!
fergeteg
Ezek akik az 1000 éves magyar keresztény kultúrát gyalázzák lépten - nyomon nem,hogy nem fognak kormányozni,de el fognak tűnni véglegesen.
jesz
Talán megbékélnénk az árnyékkormánnyal, ha minden nap valami korszakalkotó, lenyűgöző ötlettel állna elő valamelyik kormánytag, amit személyesen adna elő Kálmán nélkül. Úgy hitelesebb lenne.
gina
Alapjogokért Központ, a vicckabinett??? OV mocskos seggnyalói hahahahhahah, undoritó férgek, ki kérdezett titeket rühes kutyák
kereső
@jesz: Nem kellenek "lenyűgöző ötletek"- elég egy alternativ, szakmai megoldási javaslat arra a x@rkupacra amit orbánék iderittyentettek.Nem propaganda kell, mert orbánék kormányzás helyett azt művelik magas fokon.És még csak össze sem tudják hangolni- az mnb csomagja egyszerre infláció fékező, és forint mentő. Orbánék legújabb "csomagjai", meg amit belengetett, pontosan szembe meggy ezekkel. Mi lesz ebből? Káosz- és még magasabb infláció, és forint gyengülés- mert a piac most már inkább a "bizalmat" árazza.Háááááááááát, igy nehezen lesz meg.
csak úgy....
@KisTehen: te mint ruszki troll, te legitim? a kevés szabadidödben te is libsi? :)
csak úgy....
@KisTehen: a pénz beszél és a boci ugat! :)
Macskaszem
Nem kérdeztek ezek senkit.
Tegnap a Századvég is hasonló szöveget nyomott. Régi módszer, amit sokszor hall a paraszt, vagy a birka, azt előbb utóbb elhiszi, és a győztes oldalra kívánkozik. És nnyira hülye, hogy nem veszi észre, hogy pont ettől marad örök vesztes.
Brüsszelt hibáztatja, meg Sorost, vagy Gyurcsányt, vagy akit éppen előír a propaganda, pedig a Zsírdisznó lopja ki a szemét.
fergeteg
@m73: Nem tudom Haifából vagy Montrealból firkálsz de,hogy halvány fingod sincs a magyar viszonyokról
az biztos. Aki pl. románnak nevezi az erdélyi magyart soha nem volt semmi köze Magyarországhoz.
Havanagi
@namihami: Erről van szó! A NER szavazók elutasítják ,az ellenzéki szavazók nagyon is elfogadják.Mit is lehet várni a primitiv 2/3-tól? Azt a viselkedést,amit ma olvastam,hogy olajjal öntötték le a tüntető diákokat.Ez a horda putyini viselkedés,akiknek nem kell tudás,kultúra.Ezeknek ajánlom,hogy költözzenek Oroszországba,az nekik való,vigyék magukkal a törpét is,hogy ott is imádhassák,
Yoda69
Megneznem ez az alapjogokert nevu lufi belyegzo szervezet kitol kapja a fizetest.
kereső
@Yoda69: Tőlünk- a mi adónkból, a kifizető a kormány.
CsipkeRózsa
@Yoda69: Úgy tudom, hivatalos kormányszervezet.
Sámannus
Néha körbenézek a kormánypárti híradókban, tyerekek! ezek szopnak nyalnak hozsánnáznak a csüngőhasúnak. Nem látnak ki a fejükből olyan elégedettek a hazudozásukkal. Alap izékért központ az mi? Ott ha egy fél mondatod lenne aminek van köze az igazsághoz, úgy repítenének ki onnan mint a büdös szart.
Nálunk már ,midemféle kutatónak megvan a saját fitymája, és azoknak kutat. A békaseggében már nem tudtok újságot találni, csak amit a hatalom összeokádott.
balos
Az alapjog,hogy a fideSSes lop!A többi pedig jön magától az üveg zsebekbe!
Juhász István
Minden kormánynak van ELLENZÉKE. Tehát sz ÁRNYÉKKORMÁNYNYAK is kell egy ellenzék. Namármost az ellenzék ellenzékének ki lesz majd az ellenzéke ? / A matematikában a két MINUSZ kioltja egymást, és Plusz lesz. Szerintem ne is kezdjünk el MATEKOZNI. Van egy kormány, ez adott. Teszi a dolgát, IGY, VAGY ÚGY , de a felelősség is az övé... Pláne ha már ősidők óta KÜLÖNLEGES VÉSZHELYZETBEN kormányoznak. Egyetlen kérdésem az ÁRNYÉKOSOK FELÉ : tessenek szives elmogyorózni, hogy NORMÁLIS ELLENZÉK szerepe / ami ugyanis NINCS / nem lenne jobb ???
terlasz
@Juhász István: Kormány és felelősség? Brüsszel, Soros, Gyurcsány...
Milyen a normális ellenzék?
ómió
Pedig efftársiasan olyan szívesen "árnyékolnak"! Ahogy lopnának is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.