A helyi ellenzék arra volna kíváncsi, hogy a városvezetés felkészült-e ekkora méretű tömegre, akik az értesüléseik szerint konténervárosban fognak élni a megyeszékhely mellett.

Az ATV Híradó riportja szerint Debrecenben a helyi ellenzék úgy értesült, hogy a cívisváros mellett létesítendő BMW-gyár építkezésén több ezer külföldi vendégmunkás fog dolgozni, akiket egy, a városon kívül felépülő konténervárosban fognak elszállásolni.

Több ezer vendégmunkás érkezhet Debrecenbe a BMW-gyár miatt, az ellenzék szerint konténervárosban fognak lakni

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO/NadasIldiko

Az ellenzékiek szerint olyan sokan fognak jönni, akiket a megyeszékhelyen is észre lehet már venni. 

Az atv.hu cikke szerint Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum Egyesület önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, hogy több ezer, "valószínűleg török vendégmunkás" érkezik majd a városba, akik meghatározott ideig fognak a konténervárosban lakni. A képviselő a közgyűlésen rákérdezett, hogy ennyi vendégmunkás érkezésére fölkészült-e a város, és ha igen, akkor miként.

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője úgy értesült, hogy kétezernél több vendégmunkás fog érkezni, pakisztáni, török, és még más nációból származóak, akiket "bódévárosba" telepítenék, ahol "se a közbiztonság, se a közegészségügy, se az egészségügyi ellátás, se az oktatás, se semmi nem lesz megoldva”. Varga azt is nehezményezte, hogy a projekt kezdetekor még arról volt szó, hogy hazai munkahelyeket fog teremteni a beruházás.

A cikk szerint Papp László fideszes polgármester arról elmélkedett, hogy az eddig a befogdást fontosságát hangsúlyozó ellenzék most a külföldről érkezők ellen szólal fel. Azt is hozzátette, szerinte a munkások nem fognak gondot okozni a városban. Kitért rá, az önkormányzat abban nem illetékes, hogy egy BMW méretű világcég kivel akar dolgoztatni. Azt ugyanakkor kiemelte a polgármester, hogy Debrecen számára a közbiztonság rendkívül fontos, és hogy a hajdú-bihari megyeszékhely "az ország egyik legbiztonságosabb városa", ennek fenntartása pedig továbbra is érdekük.

Forrás: atv.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@KisTehen: Tévedsz boci! Óriás plakát, Orbán!
Nessy
@KisTehen: Tévedsz boci! Óriás plakát, Orbán!
Clavigo
@KisTehen: Ezt nagyon bebuktad Böcce..
Lepényleső
...és ezek közül senki sem migráns,- mint ahogy a magyarok sem nyugaton?
Ők is csak emigránsok,- mint mindenki otthon?
("Nomen est omen!"- s a vér sem válik vizzé,ahogy a kutyából sem hasítanak ki szalonnát,- látva e "politikát"?)
csak úgy....
@KisTehen: persze mert te vagy orbánék tévedhetetlen szent tehene!
Nessy
@KisTehen: Első migráns hullám. 2015! A másik óriás plakát szerint ha idejön valaki be kell tartania a magyar törvényeket. Kérdezd meg valamelyik nagyobb marhát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.