Hadházy Ákos januárban feljelentést tett "hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt az eddig eltitkolt, de kiperelt -és szerencsére amatőr módon kisatírozott dokumentumok alapján".  Közösségi oldalán számolt be arról, hogy pert nyert "Müller Cecília ellen, pontosabban a Nemzeti Népegészségügyi Központ ellen, a tisztifőorvosban még annyi becsület sem volt, hogy saját nevén vigye a pert".

Hadházy Ákos pert nyert, továbbra is állítja: Egészen elképesztő szakmai bűn volt az egészségügyi irányítás eljárása
Fotó: Facebook / Hadházy Ákos

2 milliót akartak volna tőlem kapni azért, mert azt állítottam, hogy a kínai és az orosz anyagok engedélyezésénél a hatóságok akkora szakmai hibákat vétettek, mint ha a 7-es busz vezetője százhússzal rohanna és minden piros lámpán keresztülhajtana végig a Rákóczi úton.

- fogalmazott Hadházy.

Mint írja, azzal támadták, hogy az illusztrációk között Müller Cecília képe is szerepelt

és nem azzal védekeztek, hogy minden rendben volt az engedélyezéssel, hanem, hogy nem ők adták ki papíron az engedélyt. A bíróság is rámutatott, hogy egyrészt ezt nem is állítottam, másrészt az intézmény hivatalos honlapjáról még lehetne is így gondolni

- tette hozzá.

Így Müllerék nem kapnak kétmilliót, de az intézete befizet 50ezer forint perköltséget. Én pedig továbbra is állítom: egészen elképesztő szakmai bűn volt az egészségügyi irányítás eljárása

- fogalmazott.

A független képviselő decemberben arról írt, hogy

egy honfitárs segítségével sikerült láthatóvá tennie a kormány által kisatírozott részeket az orosz és kínai vakcinák dokumentációjában. A dokumentumokat a Transparency perelte ki, de a bírói döntés ellenére a kormány több részletet továbbra is el akart titkolni, az alábbiak szerint nem véletlenül

- írta bejegyzésében, amiről itt olvashat bővebben:

A papírok a kínai és az orosz oltóanyagok engedélyezésének elképesztő körülményeiről szólnak. Ez egyszerűen európai országban nem maradhat büntetlenül, ha nem ez alatt a kormány alatt, akkor majd utána, amikor a következményekről is több adatunk lesz (hiszen most a kormány eltitkolja a legalapvetőbb statisztikákat is).

- olvasható januári bejegyzésében, amit Müller Cecília fotójával tett közzé.

Forrás: Facebook

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Itt csak azért nem botrámy, met az egész vonal meg van véve, az is, aki feltárná, aki vádat emelne, aki elbírálna és aki büntetne ! Ezt nem érti az EU, hogy itt már nem érdemes szétszálazni a rezsimet, egyben kell margón kívülre tenni, nem tárgyalni vele, hanem orrba vágni !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Csak nem Hullaházy efftárs hazugságmunícióját "rövidítették meg"?!
drrotf
@Csizmás Kond: A többi vakcina leírásában szerepel hogy kiknél próbálták ki, és milyen hatással és mellékhatással járt a próba.Ez azért sokkal nagyobb biztonságot nyújt az embereknek akik választhattak a vakcinák között.A kínai vakcináknál szerepelt, az is hogy a gyártó nem próbálta a szert alkalmazni 60 felettiek esetében, és felhívta a figyelmet erre.A "mi kormányunk" Müller" Cecilije "akik csak messziről nézte ennek a vakcinának az alkalmazását, még is jóformán csak 60 év felettiek esetében alkalmaztatta ezt a szert.Mi ez ha nem vétkes , súlyos , kísérletezés az ember élettel?Ki próbáljuk, hátha alapon lehet gyógyszert alkalmazni a magyar egészségügyben mert sürgősen tenni kell valamit?Tudni kell azt is hogy ekkor a MRS alapú vakcinák már milliós nagyságrendben rendelkezésre álltak, amelyeket a szokásos protokoll szerint már kipróbáltak, de mi mégis , gondolom a megrendelésben anyagiakban jól járó urak akaratából mégis ezt a kínai vakcinát vettük meg drágán , amit azután nem tudtunk teljes egészében felhasználni, mert az emberek az engedélyezők helyett elolvasták a gyártó ismertetőjét, és nem kérték olyan számban a vakcinát, hogy az elfogyjon.Ezért azután vagy elajándékoztuk ezeket a szereket más országoknak, vagy ha lejárt a szavatosságuk kidobtuk őket!A bíróság azt állapította meg hogy Hadházy igazat mondott, amikor felhívta a figyelmet arra arra hogy a kínai és az orosz vakcináknál nem volt meg a szükséges protokoll ahhoz hogy ezeket a szereket a kormány ember életek veszélyeztetése nélkül alkalmazza .Ez akárhonnan is nézzük súlyos cselekmény az ember életek ellen!A bíróság csak a kínai és az orosz vakcinák esetét vizsgálta, mert Hadházy ezek alkalmazása ellen szólalt fel.Azt gondolom, hogy ha a többi vakcina alkalmazásánál is felmerült volna hasonló probléma akkor ott is felszólaltak volna olyan emberek, akiknek fontos az hogy a kormány ne veszélyeztesse az emberek életét még pandémia esetén sem!
Csizmás Kond
@drrotf: ...ez a fejtegetés amolyan asszonybeszéd és nem érv...ilyent akárki tud. Azt kérdeztem hogy tudode egy járvány elleni szer kipróbálásának mennyi időre van szüksége ?
Az hogy nincs vagy nem volt idő, és a lehető legyorsabban akart mindenki profitálni belőle nem felhatalmazás vagy elfogadás. A nyugati szerek azért kerültek kedvező elbírálásba mert ugymond a mi kutyánk kölyke, viszont példának véve a kínai szert amit millióknak adták és hatott mert ugyebár gyengített változat volt és kárt nemigen okozhatott azért ellenezték mert konkurenciának számított de az előnye az volt hogy az volt az első kipróbált szer...röviden ennyi.
drrotf
@Csizmás Kond: Ja ,ha Neked amit írtam nem érv, akkor nem tudok vitatkozni Veled!Mi az hogy asszony beszéd, melyik része az az írásomnak?Ha kínai vakcinákról szóló korabeli írásokat megnézed és elolvasod és megérted, akkor belátod, hogy nem a konkurencia miatt támadták ezt a vakcinát, hanem azért mert 60 év felettieknél nem volt előzetes vizsgálat az eredményességéről, és a protokollt nem tartották be és a magyar kormány mégis 60 év felettieknél alkalmazta a szert!Ezt állította Hadházy és ezért indult ellene bírósági eljárás, ahol megállapították hogy Hadházy igazat állított, és ezért nem kell neki 2 millát fizetni.Ez ugye így már nem egy állítás, hanem bizonyított tény arról, hogy a magyar kormány olyan vakcinával oltotta az időseket amely nem felelt meg a nemzetközi sztendernek.
Csizmás Kond
@drrotf: ...a korabeli írás nem hivatalos hanem magánvélemény. Azt nem tudom hol vagy hogyan voltak tesztelve de biztos vagyok benne hogy " KORABELI ÍRÁSOK SZERINT " ahol meg voltak győződve hogy az oltásokkal akarják kinyírni az embereket az is csak magáneszmefuttatás volt.
Abban is biztos vagyok, hogy ami egy ilyen országszíntű dolgot illet ahol emberek millióit oltanak be valamivel, az sem csak egy ember vásárlási akaratától vagy politikai elvektől függ...és persze hogy ez a hadházi kotnyelesség sokaknak tetszik de attól még nem bizonyít semmit. A nemzetközi tender meg hogy is mondjam olyan mint a mostani tilos az orosztól gázt vagy egyebet venni...
drrotf
Abban legyél biztos, hogy gyógyszerkészítményeknek egy kialakított rend szerinti vizsgálata van, és a kínai vakcinaát 60 év felettieknél nem tesztelte a gyártó. Erről a médiumokban is megjelentetett termékleírás is szólt, tehát köztudott volt,hogy a kínaiak sem használták a 60 év felettiek oltására a vakcinájukat.Magyarul ez azt jelenti hogy 60 év felett nem lett volna szabad alkalmazni ezt a szert Magyarországon.A Hadházy elleni perben is bebizonyosodott,hogy Hadházy azon állítása igaz,hogy a kínai vakcinát olyanok is megkapták az országban, akiken még nem ellenőrizték annak hatását és mellékhatásait.Bírói ítélet szól erről, amit mindenkinek tudomásul kell venni, akár tetszik ez neki , akár nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.