„Hidegháború volt. Úgy gyűlöltük a Szovjetuniót, mint a sz…rt. És e kib…ott világ összes kib…ott párttitkárát és pártmuftiját, a büdös szájú munkásőröket és önkéntes rendőröket... És azt álmodtuk, hogy egyszer majd nem ez lesz és nem így lesz, egyszer majd mi is szabadok leszünk. És aztán elvittek katonának. Az csak nagyon nehezen hasonlított a szabadságra. Pontonos hidász lettem Ercsiben, vagy mosogattam, vagy sz…rt pucoltam... S aztán kitört. A szabadság. És részese lett az összes kib…szott párttitkár és pártmufti, a büdös szájú munkásőr és az önkéntes rendőr. Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk. A mi szabadságunk. És nem kellett bemutatnunk a személyinket soha többé, egyetlen kocsmában sem. Azt gondoltuk, a hidegháborúnak vége,hogy majd »a hozzáértő, dolgozó nép okos gyülekezetében« hányjuk-vetjük meg száz bajunk. Hát egy lósz…rt, mama. De legalább abban biztosak voltunk, hogy háború nem lesz többé, se hideg se meleg, a »make love, not war« generációja ott Nyugaton legalább...

Forrás: mandiner.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amortizáltok
zsótika akkor miért állták az 5 ös tagkönyvért sorba? hogy mindezt ide okádhasd ??? és viktoroddal ugyanezt eljátszátok hát ez bennetek a GAZEMBERSÉG a köbön.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.