Pécsen akár 22 fok is lehet kedden.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden napközben a látási viszonyok fokozatosan javulnak, és az ország délnyugati felén a rétegfelhőzet is egyre nagyobb területen felszakad, feloszlik, és naposra fordul az idő. Máshol azonban jóval kisebb az esély a felhőzet felszakadozására, így továbbra is borult, párás marad az idő. 

Ködösen indul, de aztán több helyen napsütésbe fordul át november első napja

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Keddre a meteorológiai szolgálat a tartós és sűrű köd miatt Zala, Somogy, Tolna és Baranya megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést.

Érdemi csapadék nem valószínű, legfeljebb szitálás alakulhat ki. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon időnként megélénkül, majd délutántól az Észak-Dunántúlon északnyugatira fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult tájakon 12 és 16 fok között alakul, de az ország délnyugati felén általában 18 és 23 fok lesz a jellemző (Siófokon akár 20, Pécsen akár 22 fok is lehet az előrejelzés szerint). Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Kedd éjjel északnyugat felől hidegfront felhősávja érkezik, és halad fokozatosan délkelet felé. Eközben a nappal is megmaradó rétegfelhőzet fokozatosan terjeszkedik, illetve több helyen számíthatunk párásságra, ködre is. Szitálás, gyenge eső előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult, párás idő valószínű, de helyenként napos időszakok is lehetnek. Nappal a ködfoltok zsugorodnak. A szitálás mellett helyenként eső, zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél főleg az északi megyékben megélénkül. Kora délután 13, 16 fok között alakul a hőmérséklet, de ahol kisüt a nap, ott enyhébb időre számíthatunk. Szerdára a meteorológiai szolgálat Zalára és Somogyra adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést a tartós és sűrű köd miatt.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.