Egy 75 éves férfi életét mentették meg, aki napok óta feküdt sérülten otthona padlóján, mivel rádőlt egy szekrény.

Ez minden egyedül élő idős ember rémálma: az elesés, majd a napokig tartó gyötrelmes tehetetlenség

Címlapkép: police.hu

A Tiszakécskei Rendőrőrsön kért segítséget az egyenruhásoktól egy helybéli férfi 2022. október 27-én, mivel akkor már két napja nem látta idős barátját és hiába csengetett a lakásán vagy hívta telefonon, nem érte el. A bejelentő aggodalmát az is fokozta, hogy cimborája nehezen tud mozogni a kora és betegsége miatt. A járőrök egy percet se haboztak, rögtön a lakásához siettek – írják a rendőrség honlapján.

A házban ugyan égett a lámpa, de a csengetés ellenére sem nyitott ajtót senki. Végül a kerítést megbontva tudták megközelíteni az ingatlant a rendőrök. A bejárati ajtó nem volt bezárva, ezért azon könnyedén bejutottak.

A házban megtalálták az idős férfit a földön fekve, egy szekrény volt rádőlve.

Ekkor Szijj Attila r. főtörzsőrmester leemelte a szekrényt a bajbajutottról, Komarek Pál Benjamin r. őrmester kihúzta alóla és biztonságos helyre vitte, Szabó Csilla r. őrmester pedig értesítette a mentőszolgálat munkatársait. Kiderült, hogy a 75 éves férfi 2-3 napja feküdt a földön sérülten és mozgásképtelenül. A mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították az idős férfit.

Forrás: police.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.