Egy államtitkár és egy miniszterhelyettes is megpróbálta megmagyarázni.

Kiderült! Ezért nem szavazta meg Svédország és Finnország NATO-csatlakozását a magyar parlament

Fotó: MATEUSZ SLODKOWSKI / AFP

Magyar Levente, a külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Telexnek beszélt arról, miért nem szavazta meg még mindig a magyar parlament Svédország és Finnország NATO-csatlakozását.

Szerinte a a kormány nem sürgetheti az országgyűlést, amelynek asztalán egész ősszel „nagyon jelentős témák” vannak. 

Vargha Tamás, a honvédelmi miniszter helyettese pedig azt mondta:

"a tény számít, hogy a kormány benyújtotta a vonatkozó törvényjavaslatot, támogatjuk a két ország csatlakozását, és azt majd természetesen meg is fogják szavazni."

A NATO harminc tagállamából már csak Magyarország és Törökország döntésére várnak a többiek. A finn miniszterelnök kedden nem véletlenül sürgette, hogy Magyarország és Törökország minél hamarabb ratifikálja a svéd és a finn NATO-csatlakozási kérelmeket.

A Telex erről kérdezte a parlamentben Magyar Levente külügyminiszter-helyettest és Vargha Tamást, a honvédelmi miniszter helyettesét – íme a videó.

Vargha Tamás, a honvédelmi minisztérium parlamenti államtitkárával a Telex kérdésére azt mondta: nem hiszi, hogy időkorlát lenne vagy az idő számítana az elfogadásnál.

“A tény számít, hogy benyújtottuk, támogattuk, és természetesen meg fogjuk szavazni abban a pillanatban, amikor a Ház elé kerül. Bízzunk benne, hogy minél előbb.”

- mondta Vargha az alábbi videóban.

Forrás: Telex.hu

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
"A bólogató fideszbirge képvisellők természetesen majd meg is fogják szavazni."

Természetesen, mert az már csak természetes, hogy bármit megszavaznak amit eléjük tesznek. Majd. Ha fagy.

Bármilyen baromságot másnap reggelre megszavaznak ami aljasságot csak képes kiötleni a vajda. Persze putyin ellen nem sürgős a szavazás, így majd ha fagy. A 22. században.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Juhász István
Semmilyen Zsóti bácsi elaludt ? Illetve ELFELEJTETT benyújtani, ahogy egyébként szokta, az " éj leple alatt " a vonatkozó törvényjavaslatot ? Máskor eszméletlen GYORSASÁGGAL képes akár MINDENRE IS, most valahogy... lelassult.
Toller Béla
Ugye, mondtam már, hogy ezt a két arcot tolólappal tolnám le a színpadról ? Primcsi hülyék, és nekünk óbégatnak, mert erre kérte őket a frakció...és akkor muszáj bolondot csinálni magukból. Egy éjszaka alatt szociális törvényeket fogadnak el, salátákat gyártanak, farokcsóválnak ...A teljes konszenzust feltételező hozzájárulást azonban nincs idejük előterjeszteni. AKi még egyszer ilyent mond, azt hülyeség nyilvánvaló fennforgása miatt száműzni kellene a parlamentből ...
Yoda69
@durbincs: Menj szopni! Kocsog cigány.
Nessy
@durbincs: Nem unja még ezt az állandó névsor közlést? Az idióta szövegéről nem is szólva!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.