Egy államtitkár és egy miniszterhelyettes is megpróbálta megmagyarázni.

Kiderült! Ezért nem szavazta meg Svédország és Finnország NATO-csatlakozását a magyar parlament

Fotó: MATEUSZ SLODKOWSKI / AFP

Magyar Levente, a külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Telexnek beszélt arról, miért nem szavazta meg még mindig a magyar parlament Svédország és Finnország NATO-csatlakozását.

Szerinte a a kormány nem sürgetheti az országgyűlést, amelynek asztalán egész ősszel „nagyon jelentős témák” vannak. 

Vargha Tamás, a honvédelmi miniszter helyettese pedig azt mondta:

"a tény számít, hogy a kormány benyújtotta a vonatkozó törvényjavaslatot, támogatjuk a két ország csatlakozását, és azt majd természetesen meg is fogják szavazni."

A NATO harminc tagállamából már csak Magyarország és Törökország döntésére várnak a többiek. A finn miniszterelnök kedden nem véletlenül sürgette, hogy Magyarország és Törökország minél hamarabb ratifikálja a svéd és a finn NATO-csatlakozási kérelmeket.

A Telex erről kérdezte a parlamentben Magyar Levente külügyminiszter-helyettest és Vargha Tamást, a honvédelmi miniszter helyettesét – íme a videó.

Vargha Tamás, a honvédelmi minisztérium parlamenti államtitkárával a Telex kérdésére azt mondta: nem hiszi, hogy időkorlát lenne vagy az idő számítana az elfogadásnál.

“A tény számít, hogy benyújtottuk, támogattuk, és természetesen meg fogjuk szavazni abban a pillanatban, amikor a Ház elé kerül. Bízzunk benne, hogy minél előbb.”

- mondta Vargha az alábbi videóban.

Forrás: Telex.hu

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Teliszájjal röhögök azon, hogy a parlamentet úgy akarják eladni mint valami nagyfüggetlen, nagydemokratikus önálló hatalmi ág. Majd ha orbán kiadja parancsot. Putyint nem sérthetjük meg. Elvtelen görény kispöcsök. Döbbenetes, hogy egynek sincs önérzete.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@kula: de azt má legalább tudja ? hogy a szxr nem törik ?
durbincs
@Eladott Ország: @Eladott Ország: Maga má megent hanyagolja a szines piruláit ? Isten 50IQ-s barma ? mint @Horizont: @kereső: @Cucika: @namihami:@m73: @gina: @kula: @csak húgy..: @Aki Én: @m73: @sgl: @Jozefina: @Törölt Nick: @simmering73: @balos: @Cucika: @Havanagi: @teuton: @justhpeter: nevű trágyás szájú 1 ip-s nyálas Sánta Púpos Tésztahátú Trasvestita bérköcsögök ??
durbincs
@Baker: @Baker: maga magtalan ? de azért csak meghágták ? csak úgy +szokásból ?
Nessy
@durbincs: Nem unja még ezt az állandó névsor közlést? Az idióta szövegéről nem is szólva!
durbincs
@Dr. Proktor: @Dr. Proktor: Csak mert maga a recskaman lent ? bérköcsög ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.