Miközben rövidesen érkezik a nyugdíjasoknak a drágulás miatti újabb kompenzáció, a még aktívak számára egyre borúsabbnak tűnhetnek időskori kilátásaik. Mint egy friss kutatásból kiderült: a lakosság 41 százalékának nincs félretehető jövedelme. Ez jelentős romlás a tavalyihoz képest... Hiába büszkélkedett a pénzügyminiszter közösségi posztjában ellenzéki kritikára reagálva azzal, hogy összesen 14 százalékos így az idei nyugdíjemelés (ami tény), az idősek közül sokan mégis elégedetlenek. Részben azért, mert a magyar élelmiszer-infláció elképesztő mértékre rúg, a maga 35,2 százalékával a legmagasabb az egész Európai Unióban. A nyugdíjasok kosarába pedig az átlagnál nagyobb arányú – itt írtunk részletesen arról, hogy miként számol a KSH – az élelmiszer. (Bár jegybank volt elnöke, Bod Péter Ákos arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon összességében is kétszer olyan gyorsan nőnek az árak, mint az uniós átlag.)

Forrás: azenpenzem.hu
Feltöltő: sgl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nocsak, maholnap bemondja a Hír Tv és a Pesti Srácok, hogy a Bod Péter Ákos is libsi/bolsi/komcsi! Feslik a szövet?
Nessy
Ameddig nem hozzák sávosan a régi,2000 előtti, az akkori béreknek megfelelő nyugdíjakat a mai kb. 10x magasabb induló nyugdíjakkal, addig az egységes %-s emelés révén egyre szélesebbre fog nyílni az olló, egyre több lesz az elszegényedő nyugdíjas!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.