Ugyan a Balti-államok hivatalos adatai még rávernek a magyar inflációra, a hazai számokban annyi a torzítás és kozmetikázás, hogy közelebbről megvizsgálva tisztán látszik, hogy a magyar maginfláció messze kenterbeveri az egész régiót. 

Tragikus helyzetben Magyarország, Európában messze itt a legrosszabb az inflációs helyzet

A jelenlegi helyzetben a hivatalos inflációs mutatót országonként nagyon erőteljesen befolyásolja, hogy a nemzeti gazdaságpolitikák milyen támogatásokkal, szabályozásokkal térítik el az árakat a piacitól, illetve hogy a monetáris politika által nem befolyásolható élelmiszer-ársokkok országonként mekkorák – írja a Portfolio.hu.

Érdekes adalék, hogy a rekordmagas árindex annak ellenére alakult ki, hogy a kormány néhány alapélelmiszer árát az árstopokkal leszabályozta. Arról megoszlanak a vélemények, hogy az élelmiszer-árstopnak mi a hatása.

A jóindulatú értelmezések szerint az élelmiszerdrágulás még nagyobb lenne az árszabályozó lépések nélkül, mások szerint viszont a kiskereskedelmi szegmens az itt ért veszteségekért más termékek áremelésével teljesen kárpótolja magát. Sőt, az extrémebb értelmezések még azt is felvetik, hogy a kiskereskedelmi szektort ért hatások (az árstopok mellett a különadó és egyéb üzenetértékű szabályozó lépések) okozta puskaporos hangulatban az üzleti bizalom olyan mértékben sérülhetett, hogy árstopok nélkül valójában kisebb lenne az élelmiszerek áremelkedése. 

További részletes elemzést a Portfolio.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Portfolio.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Nem véletlen költünk milliárdokat propagandára. Valahogy meg kell magyarázni az ómió és tehén féle félkegyelmű agyhalottaknak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@KisTehen: Bimbó te, ne ökörködj. Már így is te vagy a napihülye.
balos
@m73: Hát a párhuzam nem lehet véletlen!Itt is úgy tapsolnak a dagadtdebilgecinek,mint az említett Ázsiai tömeggyilkosnak!
drrotf
@verőce21: Hát persze, hogy nyerne,!Ez kell a magyarnak , európai szintű pénz romlás, egy a lényeg, csak , úgy élhessek ahogy én elképzelem!Az hogy milyen szegényes a képzeletem, a fantáziám, az már nem érdekes!Nekünk az kell, hogy valaki, egy vezér vezessen a romlásba, mi megyünk vakon utána, csak amikor a szakadékba esünk, akkor ébredünk fel, és mondjuk,kiabáljuk, hogy a vezér volt a rossz ember , őt kell felelősségre vonni, mi nem tehetünk semmiről!Azután jön egy másik vezér aki ugyanolyan lesz, vagy még rosszabb , de azt is imádni fogjuk!Ilyenek vagyunk mi magyarok, már évszázadok óta, mert mi le sem tagadhatnánk hogy Keletről jött népek vagyunk, ott asszimilálódtunk a többi keleti néppel, akikre jellemző a birka türelem és a vezér szeretete!
csak úgy....
@verőce21: félbenhagytad az elvonót? -kár vót...
ómió
Ha meg mégse, akkor, efftársilag úgyis ráhazudják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.