Az Eurostat szerint Magyarország első az uniós adócsökkentési rangsorban – jelenti  Varga Mihály, pénzügyminiszter.

Varga Mihály kiemelte: a kormány idén 600 milliárd forintnyi adócsökkentést vezetett be
Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Business Services Hungary 2022 című, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) konferenciáján a budapesti Kempinski Hotel Corvinus szállodában 2022. október 24-én. MTI/Soós Lajos

Míg a legtöbb tagországban növelték az adóterhelést, Magyarország a legnagyobb mértékben csökkentette azt tavaly

– közölte pénteken közösségi oldalán.

Az Eurostat jelentése szerint Magyarországon 34 százalékra javult a GDP-arányos adóterhelés 2021-ben, ezzel szemben az uniós átlag a 42 százalékot közelíti.

A kormány idén is folytatta az adócsökkentéseket, 600 milliárd forinttal mérsékelte a munkáltatói adókat, ezzel Magyarország 2022-ben is megőrizheti az első helyét az uniós országok között

– fűzte hozzá Varga Mihály.

Forrás: Facebook

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

orsos vendel
Varga Mihály kiemelte: a kormány idén 600 milliárd forintnyi adócsökkentést vezetett be...orsos vendelnek, dagadt lacinak, csiborcnak...stb !!! SZEMETEK !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
Olyan szépen csillog-villog a glória ennek a pénzügyi zseninek a fején, csak azt árulná el végre, hogy az ÁFA, amit mindenki megfizet, az miért világbajnok mértékű?
Törölt Nick
Nem tudom kinek csökkent az adója, de a durván megnőtt áfabevétellel vissza is lesz véve. Az orbáni inflációnak köszönhetően soha nem látott nagyságú lesz idén az áfabevétel.
Toller Béla
Hinnye de sötét a lelked, hogy van képed mindehhez ? A többszörösét szedtétek be az adók automatikus emelkedéséból, a katások megöléséből, és még egy sor olyasmiből, amihez egyébként semmi közötök, a károkat mi álljuk, nem ti !
verőce21
Kurvára ki van nyílva az olló...! Van, aki megvesz bármit, meg vannak, akik nem tudnak megvenni semmit. Köztük meg már alig valaki.
Szép, egészséges társadalomban élünk, de hát a nép ezt igényli...
ómió
Szóval, az adóemelés csak efftársi hazudozás? Akkor, rendben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.