Az Eurostat szerint Magyarország első az uniós adócsökkentési rangsorban – jelenti  Varga Mihály, pénzügyminiszter.

Varga Mihály kiemelte: a kormány idén 600 milliárd forintnyi adócsökkentést vezetett be
Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Business Services Hungary 2022 című, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) konferenciáján a budapesti Kempinski Hotel Corvinus szállodában 2022. október 24-én. MTI/Soós Lajos

Míg a legtöbb tagországban növelték az adóterhelést, Magyarország a legnagyobb mértékben csökkentette azt tavaly

– közölte pénteken közösségi oldalán.

Az Eurostat jelentése szerint Magyarországon 34 százalékra javult a GDP-arányos adóterhelés 2021-ben, ezzel szemben az uniós átlag a 42 százalékot közelíti.

A kormány idén is folytatta az adócsökkentéseket, 600 milliárd forinttal mérsékelte a munkáltatói adókat, ezzel Magyarország 2022-ben is megőrizheti az első helyét az uniós országok között

– fűzte hozzá Varga Mihály.

Forrás: Facebook

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

orsos vendel
Varga Mihály kiemelte: a kormány idén 600 milliárd forintnyi adócsökkentést vezetett be...orsos vendelnek, dagadt lacinak, csiborcnak...stb !!! SZEMETEK !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
amortizáltok
cigánykodjál sorolnád fel őket tételesen NEKEM meg a 27 % mi a szarra megy el? ha ti nem költitek el akkor ezt ki nyulja LE még mindig a stadionokkal nyeletitek hát akkor kőbánya kiskalapács és fejtsétek a követ lenne pár obeliszk jellegüre ötlet
orsos vendel
Varga Mihály kiemelte: a kormány idén 600 milliárd forintnyi adócsökkentést vezetett be...orsos vendelnek, dagadt lacinak, csiborcnak...stb !!! SZEMETEK !!!
Giovanni Alba
Olyan szépen csillog-villog a glória ennek a pénzügyi zseninek a fején, csak azt árulná el végre, hogy az ÁFA, amit mindenki megfizet, az miért világbajnok mértékű?
Törölt Nick
Nem tudom kinek csökkent az adója, de a durván megnőtt áfabevétellel vissza is lesz véve. Az orbáni inflációnak köszönhetően soha nem látott nagyságú lesz idén az áfabevétel.
Toller Béla
Hinnye de sötét a lelked, hogy van képed mindehhez ? A többszörösét szedtétek be az adók automatikus emelkedéséból, a katások megöléséből, és még egy sor olyasmiből, amihez egyébként semmi közötök, a károkat mi álljuk, nem ti !
verőce21
Kurvára ki van nyílva az olló...! Van, aki megvesz bármit, meg vannak, akik nem tudnak megvenni semmit. Köztük meg már alig valaki.
Szép, egészséges társadalomban élünk, de hát a nép ezt igényli...
ómió
Szóval, az adóemelés csak efftársi hazudozás? Akkor, rendben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.