Az elmúlt években rekord magas a magyarok kivándorlási hajlandósága. Sokszor felmerül azonban, hogy "külföldön sincs kolbászból a kerítés". De vajon mi az igazság? A hvg.hu utánajárt.

Németország

“Itt évtizedek óta divat amúgy spórolni a fűtéssel, világítással. Az árak emelkedtek, de talán a fizetésekhez képest nem olyan mértékben, mint otthon. Van már olyan termék, ami itt Németországban olcsóbb vagy egyezik az ára az otthonival”

- kezdi az egyik olvasó. 

“Ugyanúgy élünk, mint eddig, csak most 2500 euróból nem tudunk félretenni, hanem annyiból élünk: lakás, rezsi, étel, ruhák, meg ami éppen szükséges óvodába, iskolába (hatfős családról beszélünk)” 

- mondja egy másik. 

Külföldön élő magyarok nyilatkoztak arról, mennyire érinti őket a válság

Fotó: 123RF.com

Írország

“A heti bevásárlás kb 25-30 euróval lett több, négytagú család vagyunk”

- írja Bernadett Írországból. Szerinte az országban – ahogy fogalmaz – már-már túl jó a szociális ellátás:

“évekig is elvannak az emberek segélyből, ami majdnem annyi, mint a minimálbér. A családi pótlékot ebben a hónapban emelték 280 euró/gyerek összegre, eddig 200 euró volt. Márciusig további 600 euró rezsitámogatást kapunk. Csökkentették az egyetemi tandíjakat, csökkentették a tömegközlekedés árait. Nekünk csak áramszámlánk van (27 centet fizetünk 1 kW-ért), gáz nincs, a vízért nem kell fizetni. Hála Istennek saját házban élünk, de az albérleti árak, azok húzósak. Amúgy az emberek jó kedélyűek, vásárolnak, új autókkal rohangálnak. Mi nagyon örülünk, hogy megléptük négy éve és itt élhetünk”

- teszi hozzá.

Arról, hogyan látják a külföldi létet Ausztriában, Angliában, Hollandiában, Olaszországban és Luxemburgban, a hvg.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: hvg.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@KisTehen: butavagy malenkij karóva, itt senki nem nyomorog ,nincs sorbanállás ingyen krupliért és a boltban alacsonyabbak az árak mint orbanisztánban!
"Egyébként mennyire kell ahhoz debilnek lenni, hogy az ember tényleg elhiggye, hogy nyugaton eljött a világvége, miközben itt meg kitört a kánaán?"
(Fidesz:BorkaiSzájerKaleta/hvg)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@ómió: Nem, nem kolbaszbol, Nyugaton Pick szalamibol van a kerites, amit a kisnyugdijas is meg tud fizetni, nem farhatat vesz es fagy meg otthon a 4 fal között! A tüntetesek pedig a demokracia fokemröje. NEM az alacsony fizetesek miatt voltak a legnagyobb tüntetesek Nemetorszagban, hanem az irani rezsim ellen... Analfabetak persze nem tudnak tajekozodni a vilagban, nekik eleg a penteki predikacio a Kossuth radion...
amortizáltok
@teuton: amit a király tart kiforditottan BBBrüszliből dől a pénz, de brüszllit hibáztatják mindenért orbán 1 G stilus milyen stilus ottkint aláirja itthon meg teli pofával tiltakozik a szankciók ellen hát NEM egy jellem sőt tőbb ?Hogy ""
Juliára talált " ( vargáékére ) nem győznek MOSAKODNI .naponta tőbbször.
Nessy
Ejnye, ejnye! Csak nem akarnak sem éhen halni, sem megfagyni azon a fránya nyugaton!
ómió
@teuton: Hazudozni kiválóan tudsz! Az nyilván már az "efftársi vénád" de genere velejárója!
teuton
@ómió: Analfabeta fajkreten naci efftars, BIZONYITEKOKAT, TENYEKET, SZAMOKAT is tudsz közölni, vagy csak a karcos lemez ismetli allandoan önmagat 300 szavas szokinccsel? A 8 szankcios csomagot ki is szavazta meg?
ómió
@teuton: Folytassuk majd, ha a donor kutyaagyat mrgkaptad, amikor már legalább a saját analfabéta fajkretén náci efftársaid felismerésére is képes leszel és nem kell őket folyton másra hazudnod! Utána majd az energiaszankcióitok megszavazásában érintetteket is meghazudhatod nekünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.