A juttatás ingyenes, az érintettek el is vihetik az ételt. Jellemzően kispénzű nyugdíjasok állnak sorba nap mint nap – számolt be róla az ATV Híradójának riportja.

Hatalmas pofont adott a valóság a Fidesznek: Debrecenben 10 ezer adag ételt osztanak a rászoruló nyugdíjasoknak naponta

A kormányzati támogatással zajló akció jelenleg 8000 embert érint, az önkormányzat azonban arra készül, hogy szerződést kötve a Cívis Szociális Étkezési Központtal további 2000 fős kvótát nyit a szociális étkezésre.

Azért látjuk, hogy erre szükség van, hiszen egyre nehezebb időket élünk a mostani háborús gazdasági helyzet miatt, és egyre többen jelentkeznek az egyházi és a civil szolgáltatóknál, és az önkormányzati szolgáltatóknál, meleg étkeztetés ügyében

– fogalmazott Széles Diána, a város alpolgármestere.

A megemelkedett rezsi és a drága alapanyagok miatt azonban új eljárással készülnek az ételek – ezzel is spórolni tud az étkezési központ.

Nagy Zsolt, a Szociális Étkezési Központ igazgatója elmondta:

a főzési folyamatokban igyekeztünk változtatni, hogy spórolni tudjunk és igyekszünk lecsökkenteni a kereskedelmi láncolatot, már gyártók, termelők és közvetlen expotőröktől vásárolunk.

A helyiek szerint a lehetőség hatalmas segítséget jelent, hiszen akik az ételpontokra járnak, kevés nyugdíjból élő idős emberek.

A népkonyha szolgáltatás térítésmentes, és arra is van lehetőség hogy a rászorulók hazavigyék az ételt.

Egészen szomorú képet fest az a tény, hogy Debrecen Magyarország harmadik legnagyobb területű és második legnépesebb települése, az egykori fideszes fellegvár 202 520 lakosából naponta több mint 10 ezer embernek kell azért sorba állnia, hogy legyen mit ennie.

Forrás: ATV.hu

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ajánlom a t. híveknek, hogy próbáljanak meg 70-80 ezer forintból rezsit, gyógyszert fizetni, és a maradékból a mai infláció mellett még élni is. Ha valami elromlik, és nincs aki segítsen, az bizony úgy is marad! Mielőtt jönnének a sztereotípiák, nem jellemző rájuk az alkohol, és a nikotin függőség!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
@Shikari: Ha nem vetted volna a lapot ez a hír arról szól,hogy a gazdagság támogatja a gazdagok köréből kizárkozottakat!
Csizmás Kond
...az ilyen pofonosdumák ma csak a leghülyébbek szédítésére ha bevállnak. Adakozni szép dolog de biztos vagyok benne hogy aki azt jószívvel teszi az nem gondol pofozkodásra.
Amúgy ma mindennek a pénz a központja, így az ételosztás is, csak mindig van néhány szarevő aki a más jószándékából akar magának hasznot húzni az ilyen pofonos megjelenésekkel.
Clavigo
@Shikari: A kósa mama is sorban állt ? Ingyéééé
van ez is,,mint a disznótelepje...
Clavigo
@Shikari: Megint " tátott szájjal rohangálsz a f@szerdőbe. " Bugsy ?
beric
@Clavigo: Gyurcsány Kató biztosan. Miután már tizenhat éve fixírozza aggódva a gázórát Pápán.
Hülye.
Meszy
Ki kellene szűrni a narancsbirkákat közülük. Narancsbirka vagy? Semmit nem kapsz, hisz a gazdád azt mondta jaj e jól élünk.
beric
Ezeket a libsibolsikat sokat verhették gyerekkorukban. Hogy ilyen pofonfixációjuk van.
Málna
Így senki nem fog éhen halni. Pedig páran erre várnak...:-)
drrotf
Én, balga meg azt hittem, hogy a sorban állók a fideszes szavazók sora!
Borsó
Pofont adott a valóság a Fidesznek, hogyne. Mintha zavarná bármelyiküket, hogy az általuk összelopott összegekből kinek a szája elől veszik el a falatot, feje felől a tetőt. Mikor érdekelte ezeket a lopáson kívül bármi?
surdilloFUJT
@beric: agyhugyköves szellemi toprongya a fidessnek,annyira idióta,hülye nyalonc vagy,hogy a Holdról is látszik,hogy 1 bites agyad van!!!
Clavigo
@beric: ??? Összekeversz valamelyik hülye rokonoddal...@Shikari:hugoddal ,,talán.. (??)
verőce21
Tévedés lenne itt szegénységről beszélni,
- "A kormányzati támogatással zajló akció" - hiszen ha ingyen osztanának a környéken is ételt naponta, amit el is lehet vinni, néha még én is sorbaállnék...!
gina
Remélem ez a zsiros mocskos disznó beledöglik a zsirjába,,, emberi szemét,,,,a nép gyilkosa, becsületet, emberséget nem ismer ez a mocsok szemét román
jesz
..."fideszes fellegvár 202 520 lakosából naponta több mint 10 ezer embernek kell azért sorba állnia, hogy legyen mit ennie."...

Tiszteletre méltó, hogy tízezer adagot tudnak adni a rászorulóknak, de meddig?

...viszont szomorú, hogy tízezer ember ide jutott...
Istenakinincsen
Szép dolog az adakozás, de miért kerülnek ilyen helyzetbe a rászorulók? Mi az ok? Kik gyártják a szegényeket a hajléktalanokat?...Így túl sokáig nem lehet kompenzálni a szabadrablást!...Árstoppal sem!
Nessy
Ajánlom a t. híveknek, hogy próbáljanak meg 70-80 ezer forintból rezsit, gyógyszert fizetni, és a maradékból a mai infláció mellett még élni is. Ha valami elromlik, és nincs aki segítsen, az bizony úgy is marad! Mielőtt jönnének a sztereotípiák, nem jellemző rájuk az alkohol, és a nikotin függőség!
csak úgy....
@verőce21: már ennyire szarúl mennek a dolgaid? nem régen még azzal dicsekedtél,hogy a föorvos barátaiddal te osztogattad az alamizsnát!
verőce21
@csak úgy...: Azért állnék sorban érte, mert ezek az adományételek kifejezetten jó minőségűek és ízletesek...!
Én csak tudom, valóban... :)
egyember
@Shikari: Elveszünk szinte észrevétlenül (pl. a 27°%-os Áfával) 100 Ft-ot, aztán vissza "jótékonykodunk" 10 Ft-ot nagy csin-bummal. Nem új dolog, évszázadok óta gyakorolják a mások véréből élősködők (pl. sok egyház is).
csak úgy....
@verőce21: ha kussoltál volna,okosabb maradtál volna! te csak a potya miatt..
ómió
A rászorulók száma, bizony, legutóbb még az "efftársi népjóléti intézkedések", nyugdíjlenyulások időszakában "mérséklődött"!
Málna
@Nessy: 23:12 Ennyi a nyugdíjad, Nessy?
bence
@beric: ! Mit szólnál hozzá ha a te halott anyádról is így nyilatkoznának mint te őróla , aki már négy éve halott szegény ?!
Aki Én
@Nessy: ...változtat valamit a leírt tényeken ,ha neki annyi vagy nem annyi?
Hogy te milyen értetlen vagy, baszki :(
Aki Én
@Nessy: ...bocsánat, ezt a húgyagyú @Málna: nak címeztem volna.
Nessy
@Aki Én: Bocsánat kérés elfogadva! :-)) Mér éppen meg akartalak morogni!
drrotf
Azért főznek ennyit, mondhatná Rétvári Bence, mert jobban élünk, többet tudunk főzni és adni a szegény nyugdíjasoknak.
verőce21
Újabb siker besöprése van folyamatban...! :)
vitriol
Megtévesztő a "tízezer rászoruló nyugdíjas", mert ez csak a jéghegy csúcsa, és ez nap-mint nap tovább gyarapodik!
vitriol
orbánt az ilyen "hatalmas pofonok" nem rendítik meg, ő nem néz se jobbra, se balra, csak elszántan menetel a saját magának kijelölt célja felé!
teuton
@verőce21: Ha egy gazdag varos ÖSSZlakossaganak 5%a nepkonyhan kell ingyenkajaert sorbaalljon, az szerinted siker??? Ilyen a nagy gazdasagi vilagvalsag idejen volt, 1930ban! Most pedig MO jobban teljesit. Allitolag... Ezt hazudja a fitymaszbanda. MIBEN??? Nepkonyhaban??? Na ezzel tenyleg minden europai allam be lett elözve!
verőce21
@teuton: Örüljetek ti is ott mindannyian, hogy a német kormányotok azt intézte:
"Decemberben még utoljára tudjatok jól befűteni" - a kormányotok fizeti...!
csak úgy....
@verőce21: van tehetséged, téged tárt karokkal vár a hazudós origo!
teuton
@verőce21: Ezt a baromsagot honnan vetted, vadbarmok, mandiner vagy TV!??? A nemet kormany decemberben a TELJES gazrezsit kifizeti, azonkivül januarban meg kb. 300 eurot ad rezsire! Pluszban a kisnyugdijasokna es az alacsonykeresetüeknek annyi HAVI rezsitamogatast ad, ami gyakorlatilag több, mint a havi rezsi! Orbancod mit ad??? Azonkivül meg 1 hir: A nemet tarozok mar nov. elejen 100%ra töltöttek. A magyarok a kormany szerint csak 80%ra... Majd meglatjuk marciusban, hanyan fagytak meg es mentek tönkre a magyar rezsiarak meg inflacio miatt! Nemetorszagban ugyanis alacsonyabb az inflacio es olcsobb az elelmiszer, mint Orbanisztanban!!!
verőce21
@teuton: Te hülye, kicsi a német gáztározókapacitás, azért vannak tele...!
Nem mindegy, hogy egy literes üveg van félig, vagy egy kétdecis tele...!
csak úgy....
@verőce21: tegnap már arra gondoltam, hogy kezd megjönni az eszed és élesedik a látásod..
csipetke
@verőce21: 04:53 Akkor arról biztos nem hallottál,hogy a gazdád, és a láncos kutyái a hajdúszoboszlói tározóból az azonnali haszon miatt ki akarják üríteni a párnagázt, ami miatt a tározó teljesen tönkremegy, elvizesedik,és eztán már alkalmatlan lesz gáztározónak. Aztán majd itthon se lesz lehetőség arra,hogy nagyobb mennyiségű gáz legyen betárolva. Ennyit érnek a gazdád sz@rhoz se értő "gazdasági szakértői", mint pl Nagy Márton, akit Róna Péter közgazdász -jogász professzor tanított az egyetemen,és aki azt mondta, hogy Nagy Mártont ma már biztosan megbuktatná. De orbánnak ilyen "szakértők" kellenek
csipetke
@teuton: 17:49 A német kormány fejenként ad 300 eurós támogatást, nem családonként. Vagyis ha 4 tagú a család, 1200 eurós rezsitámogatást kapnak. Láttam egy riportot, ami európai országok lakóit interjúvolta meg, és bizony mindenhol adnak rezsitámogatást, csak itt nem. De orbán jobbnak látta 540 milliárd fmagyar adóforintot elszarni a külhoni beruházásokra, mint azokra költeni itthon,akiket illetett volna ez a pénz
verőce21
@csipetke: Még szerencse, hogy te értesz párnagázul...! :)
kereső
@verőce21: Nem ő ért "párnagázul", hanem olvassa Holoda Attila energetikai szakértőt, aki valóban ért hozzá.
teuton
@csipetke: Sajnos nem stimmel amit irsz, csak a felnött dolgozoknak es nyugdijasoknak jar a 300 euro, a dolgozo nyugdijas viszont 2x 300 eurot kapott. Viszont a felsöoktatasban tanulo diakok is kapnak pluszpenzt, valamint megemeltek a csaladipotlekot es a szocsegelyt is (ami januartol Bürgergeld lesz(, meg a lakhatasi tamogatast. A lakhatasi tamogatas összege pedig többnyire magasabb, mint a teljes rezsiköltseg, tehat gaz+aram INGYEN van, valamint a lakber egy reszet is fedezi. Ez pedig nem egyszeri, hanem havi tamogatas.
csipetke
@verőce21: 08:56 Én nem, de a szakértők szerencsére elmagyarázták,hogy mit is jelent, ha ezt kiszedik a tározőból. Ebből is látszik,hogy a gazdád falkájában seggfejek vannak,nem szakértők
csipetke
@teuton: 11:57 13:28 13:29 Én csak a riportokat láttam, amiben megszólaltatnak embereket a kormányuk által nyújtott segítségről, de ez, ami a cikkjeidben szerepel, jóval több,mint amit a riportokban említenek. Ezekszerint csak mi nem kapunk bánatos túrót se...
Rockxy
vitáztok itt a semmin.
közbemeg halad a grítreset, és a fitforfifti5 folyamat.
dehátugye az nem számít, mer ezekkel a témákkal nem lehet szívatni egymást.
bár vannak itt ügyes és rátermett agyasok is, akiknek sikerülne.
teuton
@csipetke: A külföldön elö magyarokkal keszitett riportokkal, valamint az ö velemenyükkel az a gond, hogy vagy nem ergota elnek külföldön, vagy a nyelvet nem ismerik elegge, ebböl kifolyolag pedig a sem a törvenyeket, sem a lehetösegeket nem ismerik, csak az öket közvetlenül erintö dolgokrol vannak reszleges (es nem reszletes!) informacioik.. Mint az egyik riportban nyilatkozta egy allitolag 6 fös csalad, hogy 2500 eurot kapnak Nemetorszagban. Ez mar csak azert sem igaz, mert ha SENKI nem dolgozik a csaladban es 4 gyerek van, akkor a szocsegely is több, mint 3000 euro, ha 4 18 ev feletti van (2 szülö +2 felnöttkoru gyerek +2 kiskoru), akkor közel 4000 euro! Mindenfele munkaviszony nelkül!!! Es ehhez meg lehet levonas nelkül havi 400 eurot hozzakeresni, afelett 30%ot megtartani, lehet autojuk, egyeb keszpenzvagyonuk, stb.!!! A törveny szerint pedig JAR nekik egy 90-100 m2es lakas, amit az allam fizet (lakber +komplett rezsi villany nelkül). Azt mar nem is mondom, hogy a gyerekek iskola altal rendezett belföldi/külföldi kirandulasait (egy rendes iskolaban evente 1-2x!) is az allam fizeti, valamint az elelmiszer olcsobb, mint MOon... A mostohalanyom 4 ev alatt 5x volt a gimnaziumaval INGYEN, ebböl 2x Olaszorszagban...
csipetke
@teuton: 16:40 Igen, nyilván igazad van, de itt a lényeg, hogy ez a sz@rt se érő kormány nem segít az embereknek, szemben szinte az összes európai országgal. Ugyanakkor verik a nyálukat,hogy a fidesz kormány családbarát politikája példa mindenhol. A CSOK az évszázad átverése, és az óvodák-iskolák gyerekmegőrzővé silányodtak, de lehetne sorolni. Rinyálnak,hogy nem születik elég gyerek. Na de hova? Ebbe a pusztulatba,ahol lassan megszűnik az egészségügy és az oktatás?És az emberek legalább 70- %-a igencsak szarul él, a szándékosan alacsonyan tartott bérek miatt. Amit te leírtál németországi támogatásokat, arról mi csak álmodhatunk, mint arról is,hogy valamikor eurónk legyen,és ne szívjunk a sz@rt se érő forinttal, amit szintén szándékosan tartanak a béka segge alatt, mert ennek a genyó bandának így éri meg. Ameddig a maffia ül a nyakunkon, itt egyre nagyobb lesz a nyomor,és a pusztulat

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.