Ezt  jelentette be Gulyás Gergely miniszter szerdán délelőtt Kormányinfón. Az árszintet a szeptember 30-ig kiskereskedelmi ár határozza meg.

Ársapkát kap a tojás és burgonya

Fotó: Bruzák Noémi/MTI

A kormány a tegnapi ülésen számtalan kérdéssel foglalkozott, azt kellett megállapítanunk, hogy a legnagyobb probléma a szankciós infláció. Az energiaárak emelkedése jelenik meg az élelmiszerárak növekedésében is. A kormány célja, hogy a felére csökkentse az inflációt, ezért tartják fent az árstopot. A kormány most arra jutott, hogy újabb két termékre terjesztik ki az árstopot

– jelentette be szerda délelőtt Gulyás Gergely a Kormányinfón.

Hozzátette:

A tojás és a burgonya drágult a leginkább ezért a bruttó kiskereskedelmi árat a szeptember 30-i áron rögzítik

Forrás: 24.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
@Maccska: Ááááááááááá! Az náluk kocsma + dohánybolt!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
télen különösen okos dolog a krumlira és tojásra sapeszt tenni..., persze erre ti fogtok ráfázni! ki az a hülye termelö,aki ezek után nem küldi vágóhídra a tyúkjait és a földjét nem veti be sóval?
Sámannus
Ha levágják a kendermagost mivel dobálódzunk ünnepeken?
Sámannus
Ez a gulyás csak azért van ott, hogy kicsit hamarabb todja meg az ámokfutást mint mi.
kereső
Kedves háziasszonyok, akkor most tároljátok be a tojást, ka karácsonyi süteményt akartok sütni. Mert ugyanúgy el fog tünni-mint a cukor! Mekk Elekék ismét alkotnak. Nagy Márton tévedett- nem 25% lesz az infláció, hanem 35.
Néro2
Koton a fejedre. Sapkának. Gigádig 3 percre. Te Tehenész figyelj ha elmúltok a problémák 90%-a is elmúlik. Mindenkinek jobb lesz még lobozomizált birka állataitoknak is. Na legalább értük gondold meg ha már annyira szeretitek állatkertetek lakóit. Állítólag.
Vagy csak a zsebeteket ?
Mert az az első !
ómió
Az efftársi "szent piaci árakat" már megint "megsércsék"!?
Giovanni Alba
"Az Országos Árhivatal az 1930-as évekre visszanyúló múltú, országos hatáskörű, központi gazdaságirányítási szerv volt Magyarországon, mely a rendszerváltásig állt fenn.

A háborús készülődés miatt az 1930-as évek végétől egyre nagyobb teret nyert Magyarországon a központi gazdaságirányítás, ennek kulcslépése az 1938-ban meghirdetett „győri program” volt. Hogy a központi megrendelések támasztotta kereslet ne vezessen áremelkedéshez, a 2200/1938 ME rendelettel létrehozták az árkormánybiztosságot.[1] Az 1940-es évek elejére már a nemzeti jövedelem 2/3-át központilag osztották el. Ennek egyik irányító szerveként hozták létre 1942-ben a Magyar Királyi Ipari Anyaghivatalt.

Az Ipari Anyaghivatal és az árkormánybiztosság összevonásával 1947-ben jött létre Országos Anyag- és Árhivatal (AÁH) néven a háború utáni hiánygazdaság központi árszabályozó szerve, azonban azt a gazdaság szocialista átszervezésének keretében, 1948-ban megszüntették, funkcióját az Országos Tervhivatal vette át. Az Országos Árhivatalt Csikós Nagy Béla vezetésével szervezték meg újra 1957-ben, feladata a központi árpolitika kialakítása volt. 1967-ben egyesítették az Anyaghivatallal, innentől újra Országos Anyag- és Árhivatal néven működött. 1990-ben megszüntették, feladatkörét a Pénzügyminisztérium vette át."
Magyarország előre megy? Nem, hátra.
FLETÓ
@Maccska: Ááááááááááá! Az náluk kocsma + dohánybolt!
Clavigo
@FLETÓ: @Maccska: @ómió: @KisTehen: Mi van buzikák,,,őrsi gyűlés van ? Shikari hol van ? Ma ő puccsít a hordóban ?
Néro2
@Clavigo: Hiányolod? Nem elég a jelen lévő állatkert? mazo-pista vagy ?
szegfue
Elgondolkodtató ez az "ársapka"... Elsőre azt hihetnénk, hogy milyen jó az embereknek, mert nem a piaci, hanem valamilyen meggondolásból "rögzitett" áron juthatunk ezekhez a termékekhez. Aztán eszembe jutott: ha pl. a termelők és a beszállitók a saját kalkulációjuk szerint adják át a kereskedőknek, akkor a kereskedő nem veszi meg, igy hiánycikk lesz. De ha "kötelező" is lesz ezekből vennie, akkor -- ha nem akar tulzottan ráfizetni a kereskedő -- más áruféleségen hozza be a különbséget. Tehát szerintem ez az ársapkás módszer bizony felgyorsitja az inflációt nemcsak 1-1 terméknél, hanem ugy általában mindennél... Egyáltalán valaki a kormányból elővette a "paraszti" eszét, amikor erről döntöttek?!:(
Emmersson71
A rakott krumplit csípem ;) Kolbászra, szalonnára nincsen sapek?
Emmersson71
@KisTehen: Apád húzott volna a pöcsére sapkát, mikor téged csinált!
kereső
@szegfue: Nincs itt már létjogosultsága a "paraszti" észnek, a józannnak meg pláne nem. Az is már "libsi" huncutság- lakjál jól a palákottakkal, amire ráirták, hogy milyen jól élünk- ez 2010 óta a magyar kormányzás.
simmering73
Ez egy nagy húzás volt. Szeptember 30.-án a tojás 100 ft, a burgonya 400 ft/kg volt (Auchan). Ma is ennyi az ára. Köszönjük Emese.
izéke
Ok ársapka meg minden,de ahány bolt,annyi ára volt szept.30án. Melyik lesz az érvényes?
Aki Én
@Maccska: @FLETÓ: A különbözetet minden egyéb árú vásárlásánál bedobjátok, agyhalott idióták. Olyan nehezen akarom elhinni, hogy tényleg ennyire buták vagytok. Pedig annyit segítünk.
Aki Én
Ez vicc, a ,,háborús infláció" átment ,,szankciós inflációba". Ezekkel a droid fideszesekkel tényleg mindent meg lehet etetni.
amortizáltok
nektek is az kéne mert megzápultatok teljesen a GAZDASÁGirányitáshoz fingotok nincs, de PAZARláshoz ,HAZudozáshoz, VÁDaskodáshoz , IGÉRgetésekhez, torony magasan értetek. Csak ez kevés ám akár a medvesajtban a brummogás
Aki Én
Az az igazság, hogy én az európai túlnyomó többségnek jobban hiszek, mint a maréknyi hithű fideszesnek.

kb 450 millió VS 2 millió

csak egy újabb példa:
nyugatifeny.hu/2022/11/09/a-szlovak-kulugyminiszter-kemenyen-beszolt-orbaneknak-nem-kernek-a-magyar-propagandabol
csipetke
Ez van, ha a miniszterelnök mikor az új kormányát kukázta össze, még véletlenül se került közéjük egy szakértő se. Pedig ide egy szakértői kormány kéne, nem ez a szedet-vedett banda. Bár az is igaz,mindegy,kikből áll a kormány,ha úgyis orbán dönt minden piszlicsáré dologról. A krumplin-tojáson hatósági ár lesz, a kereskedő nem fogja benyelni az újabb veszteséget,amit a kormány sózott rá újra, hanem drágítani fog bármit, ami a boltjában jobban fogy. Azaz, újra mi fizetünk az ostoba kormány ostoba gazdaságpolitikája miatt. Hogy a 27%-os ÁFA-át csökkentenék 5%-ra legalább az alapvető élelmiszereknél, hát ennyi eszük nincs. Inkább velünk fizettetik meg újra a saját f@szságukat
szegfue
@kereső: Sajnálom, de én még mindig remélem, hogy 1x csak felülkerekedik az emberekben a józan paraszti ész... tudom javithatatlan vagyok.
Aki Én
@KisTehen: 12:50 Akkor te magadat nyalod, te agyhalott barom.
Nessy
Ezért kár volt tegnap akkora felhajtást csinálni! Az év bejelentése ma elég karcsúra sikeredett!
CsipkeRózsa
Megint a kereskedők, a termelők fizetnek az állam helyett!

A tyúkok pedig megsértődnek, és tojnak nekünk tojást tojni.
sunoge
Adjunk a puhosra ársapkát. A rögzített ár lehetne 1 fillér.
CsipkeRózsa
@CsipkeRózsa: Újabb cikkben:
Minden tojásra.

"Gulyás nem mondott igazat a Kormányinfón: valójában az ilyen tojásra és krumplira vonatkozik az ársapka"

propeller.hu/itthon/3876339-gulyas-nem-mondott-igazat-kormanyinfon-valojaban-ilyen-tojasra
Sámannus
Apátoknak is sapka kellett volna, hogy abba rejszoljon ne anytokba.
rbela
Megint 2 hiánycikk, ill.megszabott mennyiség vásárlásnál.
verőce21
Mocskosul megy fel a lazac és a homár ára is...! Orosz kaviárt pedig már csak a szíjjas petike tud hozni...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.