Halálos áramütés érte. 

Áramütés miatt meghalt egy 10 éves kislány egy gondatlan villanyszerelő miatt

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel vádol a Veszprémi Járási Ügyészség egy villanyszerelőt, akinek gondatlan munkája miatt egy tízéves kislány meghalt – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség. 

Az 52 éves férfi még 2021 januárjában elvállalta egy hajmáskéri ház villamoshálózatának felújítását.

A vádlott irányította a munkálatokat. Amikor végeztek, a korábban leválasztott vezetékeket visszakötötték a hálózatra, de mivel szétszereléskor nem jelölték meg a korábbi, azonos színű vezetékeket, visszakötéskor felcserélték őket.

A fordított vezetékbekötés és a ház régi hálózatának szabálytalanságai miatt a ház fűtésrendszere és a gázvezeték hálózati feszültség alá került.

Néhány nappal a szerelési munkák befejezése után a család tízéves kislánya fürdés közben az öntöttvas radiátorra akasztott, feszültség alá került fémpolchoz érve halálos áramütést szenvedett.

Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását és a villanyszerelői szakmától történő határozott idejű eltiltását indítványozta – áll a közleményben.

Forrás: mti.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
@Csizmás Kond: tévedsz, már nem lehet használnia vezetékes vízhálózatot földnek, ugyanis ha fémből van néhány cső annak az ellenállása több Ohm, ami pont elég, hogy agyonbasszon egy finombőrű embert..

Azontúl a bevezetőben olvasható számtalan szarvashiba, amit egy igencsak kezdő OKJ-s villanyszerwlő sem követ el...

A hibák önmagukban is egyenként bűncselekmény, azontúl elmulasztotta az érintésvédelmi jkv-t kiállítani...valamint még véletlenül sem volt FI relé a házban...

Eztanfaszit legalább tíz év fegyházzal kellene megkínálni, és a villanyszereléstől örökre eltiltani.
A hibák felsorlásából az jön le, hogy ez az ember buta, mint a föld...illetve inkább sötét...ez soha nem érti az elektromosság összefüggéseit, pláne a vonatkozó
szabványokat Ennek tíz év a sitten is kevés volna, ha naponta olvasná a tankönyveket

Egy gyermek meghalt, de mások is veszélyben voltak...az nem számít?..csoda, hogy csak egy valaki halt meg.

Egy biztos, hogy az ügyészség szakmai tanácsadói szart sem érnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Yoda69: ...egy biztosíték nem biztosíték mert mindig van egy főbiztosíték...azt sem fogta fel a pocegér agyad hogy itt nem biztosítékhiba volt hanem ahogy írja valami szálakat cseréletek össze ?
Dr. Proktor
@Csizmás Kond: A biztosíték nem érintésvédelemre, hanem zárlati védelemre szolgál, ha jól méretezik akkor túlterhelés elleni védelemre is jó!
Érintésvédelemre, azaz a fázisnak nem a nullvezetőhöz hanem a "földhöz" történő kapcsolódáshoz a testen keresztül - az ÉV azaz FI relé, azaz érintésvédelmi relé szolgál...
30 mA típusokat szerelnek általában, de kényes helyekre a 10mA leoldási áramút ajánlják...
ESCOBAR
Tehát a gázvezetékre kötötte a fázist a földelés helyett?!
Dr. Proktor
@ESCOBAR: Igen... ha lett volna ÉV relé, szabályosan bekötve, akkor ez nem valószínű hogy életet követelt volna, sőt már a fázis gázvezetékre kötésekor leoldott volna!
Dr. Proktor
FI relé = ÉV (életvédelmi) relé - ki hogy mondja...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.