Navracsics Tibort meglepte Palkovics László lemondása. 

Egészen pontosan ezt mondta a Telex kérdésre: 

„Beszéltünk erről, és meglepett”

A Telex kérdésére, hogy meglepte-e Palkovics László lemondása, Navracsics azt felelte, igen, ő is tegnap, azaz szerdán értesült róla. Majd mosolyogva gyorsan hozzátette, „már, ha tényleg lemondott”, mert erről a pletykáról értesült tegnap, az meglepte.

Még a parlamentben is meglepetés volt Palkovics László lemondása

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Mindenesetre miután megtudta, beszélt is Palkoviccsal, bár hogy mit mondott neki a miniszter, azt nem árulta el, „az magánügy”. Hozzátette, azért is lepte meg a hír, mert nagyon kedveli Palkovics Lászlót, nagyon sok területen még nagyon sokáig szeretne vele együttműködni – a kormányban is és az egyetemi szférában is –, ezért minden váratlan és meglepő fordulat meglepi őt vele kapcsolatban, fogalmazott.

Ezután újra rákérdeztünk, hogy mint a kormány tagja tehát megerősíti-e, hogy távozik Palkovics, amire a miniszter azt felelte: „azért nem hivatalos megerősítés, mert a miniszterelnök hozza meg a döntést”.

Arról pedig, hogy Orbán döntött volna, nem tud, de nem is beszélt vele azóta. Palkovics távozásának okáról is kérdeztük Navracsicsot, azt mondta, nem tudja mi az oka, de ezt nem is kérdezte tőle.

Szerdán írtuk meg, hogy több forrásból is úgy tudjuk, lemondott Palkovics László. A minisztériumban már főosztályvezetői szinten is értesítették a munkatársakat az átadás-átvétel előkészítéséről. A távozás hátterében úgy tudjuk, energiapolitikai véleménykülönbségek állnak. Információink szerint a kormányfő az energetikai válsághelyzet miatt külön Energetikai Minisztériumot akar létrehozni.

Megkerestük az ügyben Havasi Bertalant, Orbán Viktor sajtófőnökét, aki érdemben nem válaszolt, de nem is cáfolta értesülésünket. Azt írta:

„A miniszterelnök úton van Üzbegisztánba; a kormányzati ügyekkel kapcsolatos kérdésekkel, kérem, a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez forduljanak.”

Arról, hogy mi a kormány hivatalos álláspontja az ügyben, a Telex.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Telex.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Ég a fityesz mint a rongy füstöl mint a trágya domb!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Ég a fityesz mint a rongy füstöl mint a trágya domb!
Sámannus
Ne féljetek gyaurok a Német Szili nem mond le
drrotf
Szerintem a tudományban és a művészetekben élenjáró embereket sokkal nehezebb kordában tartani mint egy pártaparátcsikot.A tudomány és a művész emberének önálló ,saját gondolkodása és gondolatai vannak, amelyeknek nem lehet korlátokat állítani, és ezért irányítani , vezetni is sokkal nehezebb őket.Ez az álláspontom igazolódott most is be,ez az ember nem viselte el, hogy a kezdeti megbízatásait sorba vette el Orbán Viktor, az oktatást és az egészségügyet a rendőri szemléletű Pintér Sándornak adta a mi doktorminiszterelnökünk, mert a parancsolni jobban tudó Pintért alkalmasabbnak tartotta a végrehajtásra, mint a tudományos felkészültségű Palkovicsot, aki a tudományban azt szokhatta mag ,hogy mi előtt cselekszünk azelőtt vitázunk, és nem vágjuk össze a sarkunkat és nem mondjuk mindenre azt azonnal hogy "Igenis!" Most meg az energetikai kérdések is elkerültek volna Palkovicstól ,s ezt már nem viselte el , s ezért meglépte azt amit senki nem várt tőle.
namihami
@m73: Igen, nekem is a süllyedő hajó jutott eszembe.
De, (szerintem) ennek a garnitúrának már nem jön/jöhet másik hajó. Ilyen képességű emberek a saját köreikből is jöhetnek. Minden feketese.. nélkül. Ha mégis, az a mostani ellenzék támogatóit (talán---engem biztosan) még jobban kiakasztaná. Ezeknek már csak a süllyesztő maradHAT!
VASTAGBŐR
Gyerekek. Kb tudom mit ba?nak az emberre ami kötelező, és mi az ami opcionális, amivel ki kell tölteni a munkaidőt.
Ha a 8 órás munkaidejét veszem ( nem a kupaklalis salátaokádék változás és jól számolom 22,86 perc jut naponta, azaz hetene majdnem 2 óra ( 114,3 perc ) egy-egy minisztériumába tartozó szakpolitikai kérdésre, ami számszerűleg 21 darab szakpolitikát takar azt hiszem.

Hogy szó szerint takarja, azt már talán mondjuk nem hiszem. Max egyik a másik rovására megy ha nem elég az idő, vagy a szuper-kósa féle munkaidőkeret a középfokú angolával beterjesztve.

8x60=480:21= 22.86 >> x5 = 114,3 perc

Annyi monstrumot darabra nyomnék pl. 350.000 nettó / szakpolitika

Ami 350.000 x 21 = 7 350 000
VASTAGBŐR
márpedig arra a nettóra nem jelenteték be .. és a gyuri is kapott fizu emelést őt meg kihagyták ...
Najó nem itt írják a libók, gondolom a folyosón kicsikart választ :

24.hu/belfold/2022/11/09/lemondott-palkovics-laszlo/
VASTAGBŐR
Nem erre szerződtem. Nem erre szerződtem.
Nekem erről sok minden eszembe jutott. Sajnos ..
lampa laz
Végül is amit lehetett és tudott szétvert (CEU, MTA), legfőképp az oktatás terén orbán kívánsága szerint. Normális ember nem köszöni meg a ránk maradt munkásságát, menjen a p*csába, követhetné az összes.
dr. prédikátor
palkovics!!! GLORIA MUNDI!!!van máááááááásik !!! helyetted!!!
csapnivalo
Azért mekkora egy semmi banda. Még Navra is. Ha kérdezel bármit, odasandít orbánra, hogy bólogat-e, és mondhatja, vagy a száját nyalogatja, ami biztos valami mást jelent, de tény, hogy megmukkanni se mernek nélküle. Nincs itt orbán? Megállt az ország.
Eladott Ország
Azóta van új munkahelye? Nem csak wolt? Meteorológus nélkül is észreveszi, hogy esik-e az eső? Mire kiér a kajámmal, felnevelek egy csirkét. A találgatás oka, hogy a megfélemlített fideszcsicskák még lesötétített süketszobában sem mernek négyszemközt őszintén beszélni egymással, a sajtóval, mielőtt a geci megmondaná mit lehet, meg végképp nem beszélnek. Majd hazajön a főnōk az üzbég krumply research centerből oszt megmondja a frankót. Hát ez a vergődés már q szánalmas, mint az egész fidesz bagázs a legfőbb párttitkár elvtárssal (Orbán) az élen. Lehet, hogy Palkovics sem tudja még, hogy lemondott-e.
uploads.disquscdn.com/images/49836e9f34664ae71bf20264645bbc67f53447e47becbc31d39dc1b80de5eebe.png?w=800&h=555
Tegnap azt mondták, hogy állítólag elfogadta a Géniusz a lemondását és már az új miniszter Is megvan. Az új energetikai tárcát Lantos Csaba vezetheti. Egy régi új NER csicska. Jó, de a nép miért nem tudhatja, ki az új szolgája? Bakker, mint a Cosa Nostra! Nem lehet csak úgy kilépni. Majd a Don dönt...
Dr. Proktor
Oktatásügyi és egészségügyi minisztériumokra lenne szükség, de nem csak neres kifizetőhelyként amint az szokás...
Eladott Ország
Apa kezdődik. Hú. Most mehet a helyezkedés a fidióták között a beszédhibás gané helyére. Azért azt ugye tudja mindenki, hogy a Palkovics kb annyira volt önállóan döntésképes, mint a főfidióta gumicsizmáján a disznóöléskor rátapadt disznószar-darab?! Szóval tök mindegy, hogy melyik féreg jön a helyére. Ez a patkány meg majd úgy fog emlékezni, hogy fellázadt, amikor a főfidióta olyat kért tőle, amit nem tehetett meg. Még kell majd sajnálnunk a fidiotizmus kukázása után. A visszaemlékezésében majd azt fogja írni "bomlasztottam a pártot belülről." Csak a takarítónő fel nem mondjon. Az pótolhatatlan. "Amennyiben a kormány szerkezetében változás történik" Értsd: Amikor a szarból fos lesz. Régen kabaré volt, de ma már nem vicces, hanem aktuális: „Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni!"
uploads.disquscdn.com/images/339a6f8fab6cbd543d7198d82d5d2b41fa00d1260b10792866ff22f629550e8c.jpg?w=800&h=442
Jozefina
Na ide majd jó lesz Palkovics vezetőnek!!??
Budapesten lesz a Türk Államok Szervezete Aszálymegelőzési Intézete
propeller.hu/itthon/3876825-szijjarto-budapesten-lesz-turk-allamok-szervezete-aszalymegelozesi-intezete
ómió
Pedig legalább az efftársakat tájékoztathatta volna előzetesen a "lelkületállapotáról"!
Aki Én
@ómió: ...igazad van, legalább az elvtársait tájékoztathatta volna. De látod, azok is meglepődtek.
black n' gold
Mindenki meglepődött Palkovics László lemondásán - még Palkovics László is.
black n' gold
Palkovics "karatekid" László felugrott egy pörgő-forgó rúgáshoz, de amikorra leérkezett, már fel volt mondva.
Ez a felgyorsult világunk hozadéka.
Palkoviccsal, pl. elvesztettük a CEU-t.
Hogy rohadjon meg ott, ahol van ez a gané !!!

Mosogatófiúnak se vegye fel senki !!!
Sámannus
Milyen szégyenlősek tetszenek lenni. Nevzzük csak egyszerűen dumának, ha úgy sem a nagyarokat támogatják.
Peller Anikó
"A miniszterelnök úton van Üzbegisztánba"

Az űzbégeken a világ szeme.
ómió
@Aki Én: Még mindig nem ismered fel az efftársaidat, bolsiék fajkreténje!? A donor kutyaagyat is késve kapod?
ómió
@Eladott Ország: Te max. a tetves bolsiságodból kigyógyulni akarván mehetnél orvoshoz, ám esetedben ez is lehetetlen, hiszen a tetves bolsiságod nálad "genetika", ami egyelőre gyógyíthatatlan!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.