2023-ban az inflációkövető nyugdíjemelések hozományaként elérheti a 200 ezer forintot az átlagnyugdíj. Nemrég számoltunk be arról, hogy novemberben egy inflációkövető nyugdíjemelés érkezik, utána pedig a jövő évben egy még nagyobb, minimum 13 százalékos emelésre lehet számítani (a decemberi inflációs adatok fényében az emelés ennél magasabb is lehet még). A novemberi emeléssel az átlagnyugdíj 172 ezerről 179 ezer […]

Forrás: olkt.net
Feltöltő: toma33
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
Mondja már meg valaki a nyavalygók közül, melyik országban védik így meg a nyögdíjakat, mint nálunk? Hol törődnek úgy a nyögdíjasokkal, mint nálunk? A nyögdíjasoknak, ellentétben a szomszédos országokkal, már majdnek, mondom majdnem, eljött a Kánaán.
Rockxy
na, ez szép.
de honnan vesznek az átlagpénzekhez átlagembereket?

ez az egész így nem más, mint politikushazudozás.
arról nem mernek beszélni, hogy hányan kapnak milliós nyugdíjakat, és mennyien élnek 100ezer alatti havi lóvéból.
ezek, mint honatyák?
nem, ezek férgek.
Nyírfa
@lusta: Olyan vidám itt az élet, mint egy bolondok házában, ahol nem tudni, ki a betegebb, az orvosok, az ápolók vagy a beutaltak.
Én például a nyugdíjprémiumtól röhögőgörcsöt kaptam, és meg akartam csikizni Tállai többemeletes tokincáját.
namihami
Igaz ugyan, hogy ott magasabbak a nyugdíjak, viszont ezzel szemben nálunk ez az árakra igaz! És, árakból ugye mégis sokkal több van, mint nyugdíjból!
division
@Nyírfa: Máshol egy pedagógus is már régen megkeresi a havi 800 ezret, nálunk meg mi is van?
Nyírfa
@division: Én még úgy nőttem fel, hogy a pedagógusoknak renoméjük volt. Hogy mennyit kerestek, fogalmam sincs, nem ezt tudakoltuk, azt viszont tudom, hogy a gimis osztályfőnököm, akinek mi voltunk az első osztálya, trabcsival furikázott, minket is, ha voltak közös programok.
Annak idején nem turkáltunk egymás anyagi ügyeiben, magánéletében, már az is nagy szó volt, ha suliba menet láttam Sinkó Lászlót a buszmegállóban, vagy Ronyecz Máriát a piacon.:)
Hogy nálunk most mi is van? Lassan nincs oktatás, a még talpon lévő pedagógusokat pedig betanított munkásként kezelik, a munkájukat felügyelik mint a szalagsoron a szövőnőkét, de már annyit sem keresnek mint 50-60 évvel ezelőtt egy előmunkás.
Belőlünk ezt hozta ki a rendszerváltás. Minden hozott és szerzett negatívumunk a felszínre került, jelenleg dominálja is az életünket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.