Állítólag csak ideiglenesen.

366 posta zárt be a pénteki nappalMTVA/Bizományosi: Váli Miklós

A telex.hu információi szerint budapesten és több vidéki városban is aláírásokat gyűjtöttek a posták megmentésére. Ez azonban mind hiába volt: pénteken 366 posta szűnt meg az energiatakarékosságra hivatkozva, mondván: „a háború és a szankciók miatt kialakult, egész Európát sújtó energiaválság okán egyre több ország és egyre több vállalat vezet be rendkívüli takarékossági intézkedéseket”. Az ígéretek szerint csak ideiglenes az intézkedés.

A léptékét viszont jól mutatja, hogy Szegeden a tizenkilenc postából most tizenkettőre került lakat, Pécsen tizennyolc postahivatalból tízre, Győrben öt hivatal érintett, a lakosok pedig dühösek és elégedetlenek.

Mint ismert, az ellenzék tiltakozásokat is szervezett, ám Orbán Viktort ez nem hatotta meg.

A kormányfő minderről a parlamentben azt mondta: a Postát csak úgy lehet megmenteni, ha belülről alakítják át azt.

A Posta szerint a bezárások összesen 210 települést érintenek: azon a 101 településen, ahol több posta is működik, a megmaradt hivatalokban nagyobb lesz a kapacitás. Ahol pedig mindegyik megszűnik, ott mobilpostákat használhatnak az emberek.

A posták bezárása munkahelyek megszűnését is jelenti, de a Magyar Posta állítása szerint az a 740 dolgozó, aki a bezárásra ítélt hivatalokban dolgozott, nem veszíti el a munkáját, csak átteszik őket egy másik postához.

Az emberek, az önkormányzatok és az ellenzéki pártok viszont nem fogadták nagy örömmel a postabezárásokat: országszerte több helyen is petíciókkal tiltakoztak ellene.

Budapesten például a kilencedik kerületben a DK gyűjtött aláírásokat a héten, Óbudán a Jobbik tiltakozott csütörtökön, az első kerületben a Párbeszéd tartott “szolidaritási eseményt” pénteken, de a Mi Hazánk is tartott sajtótájékoztatót a Magyar Posta előtt csütörtökön. Vácon önkormányzati képviselők indítottak petíciót, a budapesti második kerületben pedig pénteken a polgármester, Őrsi Gergely várta a lakókat egy bezárásra ítélt posta előtt. A helyi önkormányzat még azt is felajánlotta, hogy két helyiségét is ingyen bérbe adja a postának, még a gáz- és villanyszámlát is kifizetik helyettük, csak ne zárják be Török utcai és a Kelemen László utcai postáit.

De ahogyan írtuk is: minden intézkedés hiába, a kormány döntött, így pénteken mind a szóban forgó 366 intézmény bezárásra kényszerült.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Nem zethyii konszultáció:

- bezárjuk e a postákat?
- beeeee
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Németh István: Tévedni emberi dolog, mondá a sünmalac! Szó sincs postabuszokról! Majd keres mindenki agy nyitva tartót a városban. Ha pechje van, a város másik végén!
Németh István
@Nessy: Igen tévedni emberi dolog! >> de ha ember vagyol akkor tudomásul veszed azt ami valós>> már most is vannak Zalában, a Hajdúságban több község is ahol ez megoldott! Borsod még gondban van mert a sok szemét cigány miatt fegyveres biztonsági szolgálatot kell biztosítani, a kamerás esetrögzítés mellett! De ha nem tudsz valamit csak szólj!!
Nessy
@Németh István: Ez kevésbé vigasztalja azt, akinek utazni, vagy kutyagolni kell a távolabbi postára. és mondjuk egy pár kilós csomagot onnan haza cipelni.Azért még mindig érdekelne a 10-15 szörös energia szerződések értelmes, jogos indoklása.
Németh István
@Nessy: Minden városban és a kerületi csomópontokban megmaradnak a posták! A kisebb postafiókok a forgalom függvényében zárnak be! Teljesen indokoltan!
AZT SENKI SE VÁRJA EL AZ ÁLLAMTÓL HOGYHA útközben rájön valakire a szarás menten ott legyen ami kitörli a seggét! Aki levelezgetni és küldözgetni akar az menjen a postára, vegye a fáradságot! Ha eltud menni a közértbe a szükségleteit beszerezni a postára is el tud menni! A falvak, kis községek és a tanyasi adottságairól van szó alapvetően! ŐK márpedig ki vannak szolgálva a mozgó postával! Nagyon nem hiszi senki sem, hogy minden nap kétszer kell valakinek is a postára mennie, mert sűrgős feladni, fogadni valója van!
DE ha már a szarás kellemes helyzetét hoztam fel példának akkor >> az a szégyen, hogy az utcai, sőt az áruházak WC-i is bezártak vagy még hugyozni is csak 200 Ft.ért lehet! Ezt a nagy kommunizmusban DE a 45 előtti időben is ingyenesen lehetett megtenni, legfeljebb a szarásért kellett fizetni! Ez súlyos köztisztasági gond és még azt is mondom hogy a polgárok szemen szarása!
Az energia árakat - bár minden mindennel összefügg nem kéne ide hozni! Azzal elégedj meg hogy a kijött számláid nem jeleznek nagyobb és megnövekedett összeget a megszokottnál és működik a rezsi olló! Az, hogy esetleg nem érted - és különösen nem az ELMÚ MVM - számlákat az egy dolog, sokan nem értik mert nagyon nem gondolkoznak azon, hogy az mit is akar kimutatni! Másképpen mutatják ki a fogyasztásokat, összegezve göngyölítve jelzik a fogyasztást pont annak érdekében, hogy átlásd mennyi a fogyasztásod összesen a megengedett átlagszinthez képest! HOGY átlásd mikor léped túl a megengedett szintet! Sokan nem értik! nem baj >> majd bele jössz bébi! De nyugodj bele amit a tetves > arató gergely dk. mszp zagyvalék hazudozó terjeszt, hogy hetente emelik a gázárat a te és a polgárok fogyasztásodra nem igaz! JA és nagyon hülye vagy, hogy beállsz a nemzetellenes, a polgárokat riogató moslékok közé!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@Németh István: Hülye vagy fiam, ülj le és fogd be a pofád vagy bújj vissza O1G seggébe !!!
Németh István
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: valószínű, hogy te sima nitrót ittál, attól lettél háromszoros hülye, mi több a hülyék professzora!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.