Most már talán a nyugdíjasok sem örülnek annyira.

A kormány elvágta a nyugdíjprémiumot, a tervezettnél 45 milliárddal kevesebbet költenek ráMTI/Komka Péter

A nyugdíjprémiumot úgy kell kiszámolni, hogy a nyugdíj összegének negyedét (de legfeljebb 20 ezer forintot) meg kell szorozni a kormány által közölt számmal (ami azt mutatja, hogy a GDP becsült növekedése mennyivel haladja meg a 3,5 százalékot), de a szorzószám nem lehet több négynél – ismerteti a 24.hu.

Az idei költségvetésben tervezett 5,2 százalékos növekedés alapján tehát 1,7 lett volna a szorzó a nyugdíjprémiumnál. Ez azt jelenti, hogy akinek legalább 80 ezer forint a nyugdíja, annak maximum 34 ezer forint lett volna a prémiuma.

Azonban a prémiumot nem a költségvetésben jósolt GDP-növekedés alapján határozzák meg, valójában októberben állapítja meg a kormány a szorzót az aktuálisan becsült GDP-növekedés alapján.

A nyugdíjprémiumról szóló jogszabályban például az idén 0,5-ös szorzót írtak elő, vagyis ezek szerint a kormány a múlt hónapban 4 százalékos növekedést becsült az idei évre.

Ezért lesz az idén legfeljebb 10 ezer forint a nyugdíjprémium.

Azt is közölték már, hogy 23,5 milliárd forintba fog kerülni a 2022-es nyugdíjprémium, holott anno 68,46 milliárd forintos céltartalékot képeztek rá a költségvetésben. Ezek szerint a vártnál kisebb gazdasági növekedés miatt majdnem 45 milliárd forinttal kevesebbet fordítanak erre a célra, mint tervezték.

Forrás: 24.hu

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Tehát 45 milliárdot lenyúltak. Remélem azok a nyuggerek is lájkolják, akik áprilisban ezekre szavaztak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Németh István: frusztrált vagy, te kotorék cigány geci, mert már anyád is lerúg magáról? A pszichológusodat zaklasd, ne itt óbégass, te elmebeteg gecigány!
drrotf
Hol van a törvény betartása? Azaz a kormány a saját törvényeit nem tartja be!Most nyilatkozott Varga Mihály a tévékben hogy a harmadik negyedévben a GDP 4,1%-al nőtt, és ez jó eredmény.Szerintem is az csak az a kimondottan rossz, hogy a nyugdíjasok nem a törvény szerint kapták meg a nyugdíjprémiumot aminek kiszámítását és kifizetését törvény szabályozza.Ez év első negyedévében 8,2%-al a másodikban 6,5%-al most a harmadikban pedig 4,1%-al nőtt a GDP, tehát az átlagos növekedés az 6.26% os volt.A törvény szerint a nyugdíjprémium kiszámításának módja hogy a 3,5% -os GDP növekedést meghaladó minden egy százalék után a 80ezer forintot elérő nyugdíjasok százalékonként 20 ezerforintos prémiumra jogosultak, azaz most 2oooo x 2,2=44 ooo forintot kellett volna kapniuk a kifizetett 10 000 forint helyett.Miért nem a 44 000 forintot fizette ki a kormány és Orbán Viktor amikor a törvény szerint legalább ennyi prémium illette volna meg a nyugdíjasokat ugyanis a törvénymódosítást OV nem nyújtott be, és az Országgyűlés sem fogadott el.Hol van a ki nem fizetett prémiumunk, ki rendelkezett a törvény megszegéséről, és miért?Már előzőleg is megírtam, hogy a GDP alakulását árgus szemekkel fogom figyelni, hogy lássam hogy OV kormánya hogy becsüli meg a nyugdíjasokat!Felszólítom a nyugdíjasok érdekképviseletét hogy járjon el annak érdekében a a nyugdíjprémium a törvényben előírtak szerint kerüljön kifizetésre!
drrotf
@Németh István: Esvány!Ha neked nem kell a törvény szerint járó pénz, attól még másnak nagyon kellhet.Ha Te elnézed, hogy OV úgy vág át a palánkon mint egy darab szart, az a Te dolgod, de ne kívánd már mástól, hogy ő is csukja be a szemét, és csak annyit mondjon az egészre, hogy biztos jól csinálták!Szedd már össze magad és csinálj úgy mintha ember lennél, és nem egy ugató állat, és mielőtt káromkodsz, vagy trágár szavakat használsz, az előtt számolj százig, és ha valaki nem ért egyet veled, attól még nem kell kiborulnod!Nyugi Pisti , nyugi!Attól hogy trágár vagy nem biztos hogy igazad van.Gondolj csak bele !Miért születnek a törvények?Nem azért hogy mindenki betartsa!Mondom mindenki!Még az is aki hozta!
drrotf
@drrotf: A fentiekhez mit szólsz Németh István!Nem a Te kurva anyádat kellene szidni, hogy nem ismered a törvényt , az adatokat és úgy mondasz véleményt másokról és a dolgokról!De én ezt nem mondom, csak gondolom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.