És egyre többek elégedettek az államfői teljesítményével.

A fideszbarát Nézőpont Intézet szerint Novák Katalin autonóm és aktívNovák Katalin/Facebook

November 10-én töltötte be hivatali idejének első fél évét Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke. A Nézőpont Intézet ennek alkalmából áttekintette, hogy ez idő alatt milyen irányban fejlődött az elnökasszony államfői szerepfelfogása, és hogy ez milyen hatással volt népszerűségére – írja a 24.hu.

A lap a kutatást szemlézve rámutat:

jelentősen megnőtt a Novák Katalin államfői tevékenységével elégedettek aránya.

Míg augusztusban az államfő személyét ismerő magyarok körében 52 százalék, addig novemberben már 63 százalék vélekedett úgy, hogy összességében az elvárásoknak megfelelően tölti be az államfői tisztséget. Ez a növekvő népszerűség három államfői karakterjegyre vezethető vissza:

aktív és hídépítő diplomáciai tevékenységére, a hétköznapi emberek kihívásaira nyitott, közvetlen személyiségére, valamint a saját értékrendjén alapuló, autonóm politikai szerepfelfogására.

Hivatali idejének első fél évében rendkívül aktív diplomáciai munkát végzett. 19 országban mintegy 37 kiemelkedő eseményen vett részt. Intenzív nemzetközi tevékenységét a háború vonatkozásában a békepártiság jellemzi a Nézőpont szerint. 

Az online kommunikációs csatornák aktív használatára is kitérnek, hogy a közéleti események mellett a családjával kapcsolatos eseményekről is rendszeresen tudósít. Kiemelik az olyan közösségi programokban való rendszeres részvételét, mint

a falmászás népszerűsítése,

kiállítás megtekintése szakkollégistákkal,

dinnyetermesztők, borászatok és pékségek látogatása,

sportversenyeken való drukkolás,

vagy éppen a csatlakozás a Kéktúrához.

Autonóm politikai szerepfelfogása saját értékrendjének felvállalásában és a pártos vitákon való felülemelkedésben mutatkozott meg. Az Intézet szerint:

döntései személyes meggyőződéséből fakadtak, amelyekben nem befolyásolta sem az ellenzéki pártok, sem a média nyomásgyakorlása, de nem hagyta szó nélkül a kormánypárti többség döntéseit sem.

A magyarok többsége úgy látja, hogy egy erős értékrenddel bíró elnökről van szó. Ezt igazolja, hogy az államfő személyét ismerő magyarok döntő többsége, 68 százaléka gondolja úgy, hogy Novák Katalin kiáll amellett, amiben hisz, s mindössze 12 százalék vélekedik ezzel ellentétesen.

Forrás: 24.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Lassan beleszokik a luxusba, az égvilágon semmi sem érdekli, de mindenhez jó pofát tud vágni, ilyen az alkata.- Egy hülye picsa, amúgy, nem ért semmihez, de nem is akar, mert akkor felelősséget kellene vállalnia valamiért. Hogy ő a nép egysége felett őrködne ? Röhejes maga a felvetés is ! Vizesnyolcas.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
és mondd, melyik őrs vezetője a néni? Ezek a programok olyanok mint a valamikori úttörőké volt, mint az enyém is a mókus őrsben... államfői tevékenységnek elég gyenge

"a falmászás népszerűsítése, ilyen még akkor nem volt, de fáramászás igen

kiállítás megtekintése szakkollégistákkal,

dinnyetermesztők, borászatok és pékségek látogatása,
sportversenyeken való drukkolás,

vagy éppen a csatlakozás a Kéktúrához."
gina
Kinek a pap kinek a papné. én ilyen fideszpárti fülbevalós fenéknyalót nem tekintem az ország elsö személyének és sose lesz szimpatikus bármit is tesz...
Alfa
ez a nézőpont intézet, a keresztény fidesz-ner szekta kecskebaszók gyülekezete
simmering73
A falmászás népszerűsítése nálunk már sikerült. A falra mászunk tőle, ha meglátjuk. Köszönjük Katalin.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Így van most Gálvölgyi János
Szórakozás - 2023. June 3., 16:36
Így van most Gálvölgyi János
A szomszédba látogatott III. Károly király
Nagyvilág - 2023. June 3., 12:00
A szomszédba látogatott III. Károly király