T. Bálint ellen két hónapja adtak ki elfogatóparancsot, mert nem kezdte meg a jogerős büntetése letöltését.

Embercsempészés miatt szerepelt a magyar rendőrség körözési toplistáján a férfi, akit a budapesti nyomozók fogtak el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint két hónapja adta ki a Tatabányai Törvényszék az elfogatóparancsot a 47 éves T. Bálint ellen, aki az embercsempészés bűntettek miatt jogerősen kiszabott, összesen 9 évnyi szabadságvesztését nem kezdte meg.

Körözött embercsempészt kaptak el a rendőrök a fővárosban – videó

Fotó: Illusztráció/police.hu

A rendőrök keresték a férfit a fővárosi lakhelyén, és más vélhető tartózkodási helyein is, de nem találták meg, ezután került fel a rendőrségi körözési toplistára, valamint a BRFK Célkörözési Osztálya nyomozást indított ellene.

Végül az adatgyűjtés eredményeként november 8-án a VI. kerületi Podmaniczky utcában fogták el a férfit, a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály segítségével.

"A férfi éppen egy bérelt autóból szállt ki, amit feltehetően azért használt, hogy ne akadhassanak a nyomára. A célkörözési nyomozókon azonban az autómegosztó szolgáltatás igénybevételével sem tudott kifogni, előállítását követően a büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, hogy megkezdje szabadságvesztésének letöltését. Mivel az is kiderült, hogy a bérelt kocsit eltiltás hatálya alatt vezette, emiatt külön eljárás indult ellene"

- olvasható a közleményben.

Forrás: police.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.