A XVIII. kerületi Karinthy gimnázium és egy általános iskola mellé becsatlakozott az Eötvös József Gimnázium 38 tanára is.

Az RTL Híradójának riportja szerint eddig úgy volt, hogy a november 14-én kezdődő héten a XVIII. kerület két iskolájának – a Karinthy Frigyes Gimnázium és a Brassó utcai Általános Iskola – tanárai fognak munkabeszüntetést tartani, de ehhez most újabb iskola csatlakozott a fővárosban.

Három iskolában is egyhetes munkabeszüntetést tartanak a fővárosban

A fővárosi Kölcsey Ferenc Gimnázium falán a sztrájkra felhívó felirat, még a március tanársi tiltakozó megmozdulások idején

Fotó: Illusztráció/Facebook/PDSZ

A budapesti Eötvös József Gimnázium 38 tanára ugyancsak csatlakozik az egyhetes munkabeszüntetéshez, így tehát három iskolában lesz sztrájk vagy polgári engedetlenség.

Lakatos István, az Eötvös tanára szerint mivel nem volt eredményes a kormánnyal való egyeztetés a múlt héten, szükséges ezeknek a követeléseknek nyomatékot adni. A tárgyaláson az érdekvédelmi szervezetek az azonnali és jelentős bérrendezést, 22 órában maximalizált kötelező óraszámot és az oktatást segító dolgozók béremelését követelték. 

A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azon van, hogy a tanárok és diákok terheit is csökkentsék. 

Forrás: rtl.hu/hirado

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Szerintem jobb így a cím: három Fővárosi iskolában egyhetes munkabeszüntetést tartanak.

ugye?

naugye.
ómió
Végtére is a zombiképzés az, amit a "tanár" efftársak sztrájkkal is biztosítani tudnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok