Gelencsér Ferenc szerint elfogadhatatlan, hogy Magyarország eddig még nem tette meg ezt a gesztust. Két párttársával együtt ők az első magyar parlamenti delegáció, amely a háború sújtotta Ukrajnába utazik.

Az Index cikke szerint a Momentum több politikusa, köztük Gelencsér Ferenc pártelnök és parlamenti képviselő is Kijevbe (Kyiv) utazott el.

A Momentum elnöke Kijevbe utazott két párttársával

Fotó: Facebook/Gelencsér Ferenc

Gelencsér mellett Tompos Márton és Bedő Márton frakcióvezető-helyettesek utaztak el, ők az első magyar parlamenti delegáció, akik az orosz agresszió alatt álló Ukrajnába látogattak, ezt Gelencsér Ferenc írta közösségi médiás oldalán.

A Momentum elnöke a következpket írta bejegyzésében:

"Az elmúlt egy évben az Európai Unió minden egyes tagállamából ment parlamenti delegáció Ukrajnába, kivéve egyet. Magyarország egyedüli államként még nem tette meg ezt a gesztust, ezt a kiállást a szomszédja mellett. Ez morálisan elfogadhatatlan és az az igazság, hogy az ország, a magyar nemzet érdekeivel szemben áll ez az ellenséges tétlenség.

Hogy erre az ellenséges magyar álláspontra mivel kényszeríti a kormányt az orosz vezetés, nem tudjuk.

Minket azonban, a szabad generáció tagjait, senki sem zsarolhat és irányíthat külföldről. Ezért megtesszük, ami erkölcsileg helyes, és ami nemzetünk határon inneni és túli közösségének érdekében áll az Európai Unió és a NATO tagjaként: a mai nap Bedő Dávid és Tompos Márton képviselőtársaimmal elindulunk Kijevbe, mi leszünk az első magyar parlamenti delegáció Ukrajnában"

- olvasható a bejegyzésben.

Forrás: index.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@dr. prédikátor: Nem tartom valószínűnek, hogy, Orbán felajánlotta volna nekik a nem kormánygépet! Az elsősorban Orbán és külügyérünk rendelkezésére áll!
ittott
mocskos hazaárulók. odaállna nácik mellé, elfelejtették, hogy mit tettek az ott élő magyarok ellen
human
Helyes. Legalább tudatják, hogy a látszat ellenére a magyar nemzet fele velük van. A többi meg megtévesztettként vagy érdek ből Putyinista.
ómió
Csak nem az ő háborújukat tekintik meg az efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.