A nagyobb áruházak valószínűleg ennek sem fognak örülni.

8 milliárdos mentőövet dob a kormány a kisboltoknakMTI/Bodnár Boglárka

Kistelepülések boltjainak támogatására 8 milliárd forint keretösszeggel pályázat indul néhány héten belül a Magyar falu program keretében – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Ácsteszéren.

Gyopáros Alpár kiemelte: a lehetőséggel minden olyan kisbolt élhet, amely 2000-nél kevesebb lakosú településen működik, nem csak azok, amelyek 2021-ben kaptak támogatást. Az elnyert összegek bérköltségre, rezsiköltségre számolhatók el – jelezte.

A kormány a nehéz gazdasági helyzet ellenére továbbra is elkötelezett a magyar vidék és a kistelepülések támogatása mellett, ezért a Magyar falu program folytatódik

– jelentette ki a kormánybiztos.

Az eljárás során a pályázatok a Bethlen Gábor Alapkezelő oldalán jelennek meg, az egyszerűsített dokumentumok kitöltéséhez nem kell szakértő segítségét igénybe venni, ezért a pályázatírás költsége nem elszámolható.

Miután az árstop miatt egyre több Magyarországon található üzlet szenved, valószínűleg nem csak a kistelepülések boltjai tudnának profitálni egy ilyen támogatásból. Ahogyan itt részletesebben is írtunk róla, a Lidl, az Aldi, a Tesco, az Auchan, valamint a Spar is Brüsszelhez fordult, mivel a magyar kormány az árstopokkal már-már ellehetetleníti a működésüket.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Gyopáros Kopárnak is jár 5 perc hírnév.
Sámannus
Egy biztos a szarotokba az orrotokat beleverjük.
ómió
És nem extra megadóztatással!? Pedig az efftársi az lenne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.