Kis túlzással, ha Magyarországon leszúrunk a földbe egy botot, onnan termálvíz fog felbugyogni. Ezt leginkább a termálfürdőkben látjuk viszont, pedig az energiafüggetlenségünk egyik záloga is lehetne...alán bonyolultan hangzik, de működik. Igaz, a kompresszor elektromos áramot igényel, azonban a fűtéssel így is az igény többszörösét nyerhetjük ki a földből. Sőt, nyáron akár hűteni is lehet az eszközzel, hiszen ilyenkor a talaj jóval hűvösebb a levegő hőmérsékleténél.

Forrás: noizz.hu
Feltöltő: magyar1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Istenakinincsen
@magyar1: Már rég el kellett volna kezdeni kiépíteni a geotermikus erőműveket, és támogatni a nap+szél által felhasználható "zöld" energiát! Ez egyik sem érdeke a rövidtávon gondolkodó, gyors meggazdagodásra törekvő kizsákmányoló maffiaállamnak! Valószínűleg előbb ki akarják szedni a maximális sápot a meglévő hálózati rendszerekből, amit ugye a felhasználók már "hálózatfejlesztési hozzájárulás címén" kifizettek a szolgáltatóknak!
Régi történet amikor a víz, villany, vonalas telefon, gáz, csatorna hozzáférés érdekében ki kellett fizetni az infrastruktúrát.
A csatornánál vannak olyan települések ahol EU támogatásból épült és beszedték a lakosságtól is! (azután szépen felszívódott a viziközmű társaság:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Sámannus: Nem is annyira "aljas hozzáállással"..., mert Hódmezővásárhelyen azért Lázár kijárta, hogy legyen a lakótelepnek is...!
Yoda69
orbaneknak nem biznisz a megujjolo energia hasznositas, csakis az olaj es a gaz, mert azzal tudnal seftelni, es szaz milliardos profitot kaszalni.
Sámannus
@verőce21: Szegeden viszont a próbaüzem környékén vannak, ott például kissebb kapacitással tervezték mint ami a városnak kell. A részlegesen a gáz költségei tönkre teszi az efész projektet. ezt nevezik putyinista szőnyegbombázásnak, szét verik azt is vele ami jó.
Egyébként a fidesz úgy tesz minha ez vagy az a szarkupac fizetné az egész projektet, mint ha egy két tótumfaktum kizárólagos tulajdon joga lenne a nemzeti vagyonnal gazdálkodni.
csipetke
@verőce21: 07:00 Igen,Veresegyházán is van termálfürdő, asszem 38 fokos, és télen-nyáron nyitva
verőce21
@Sámannus: 17:18) Csak röhögni lehet azon a sok bunkóságon amiket írsz!
Sámannus
Minden fideszes koszmónak vicces, úgy is állnak hozzá.
Nekem is mondták vezessem be a gázt, Ma pedig irigykednek, mert jól döntöttem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.