Brüsszel az emberek megkérdezése nélkül vezette be az Oroszország elleni elhibázott szankciókat, melyekről most az unióban elsőként a magyar kormány kikéri a társadalom véleményét és számít is a támogatására – mondta a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője hétfőn Kiskőrösön.

Fideszes képviselő hergelte a kiskőrösieket "Brüsszel" ellen, de elhazudott egy fontos részletetHidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője beszél a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat fórumán Kiskőrösön, a Petőfi Sándor Művelődési Központban 2022. november 14-én. MTI/Rosta Tibor

Hidvéghi Balázs a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjárás keretében, Kiskőrösön tartott fórumot megelőző sajtótájékoztatón kiemelte: látogatásának az a célja, hogy véleményt mondjon azokról az elsősorban brüsszeli energetikai szankciókról, amelyek "tragikusan nehéz helyzetbe hozták az európai gazdaságot".

Ezek a döntések az európai embereknek, így a magyaroknak olyan terhet jelentenek, melyeket nem szabad szó nélkül hagyni

- fogalmazott.

Arra emlékeztetett: a szankciókat az emberek megkérdezése nélkül vezették be az unióban azt állítva, hogy az intézkedések elhozzák az orosz-ukrán háború végét és "ártanak majd az agresszornak".

Ez azonban nem így történt, hiszen a bevételek azóta is áramlanak Oroszországba és a 9 hónapja tartó háborúskodás vége sem látszik. Látható és tapasztalható ugyanakkor, hogy "elképesztő gazdasági válsághelyzetet" idézett elő a szankciós politika az európai embereknek és vállalkozásoknak – húzta alá.

A kormány Magyarországon – az Európai Unióban elsőként – megkérdezi az emberek véleményét az elhibázott brüsszeli szankciókról – jelentette ki a képviselő hozzátéve:

abban bízik, hogy a hétfői kiskőrösi fórum is tartalmas eszmecserét hoz ezekről a témákról. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a nemzeti konzultáción a magyarok "egyértelmű és erős választ" adva magas részvétel mellett, sokan mondanak majd nemet az unió szankciós politikájára.

Ez azért fontos, mert minél nagyobb arányú a kormány álláspontjának támogatása hazánkban, annál erősebb lesz a kabinet pozíciója azokban a tárgyalásokban és vitákban, melyek a szankciók jövőjéről és a következő brüsszeli lépésekről szólnak – hangsúlyozta Hidvéghi Balázs. Ahogy korábban is sokszor kikérték már véleményüket fontos ügyekben, úgy most is számítanak az emberek támogatására – zárta szavait.

Hidvéghi Balázs – mint ahogyan az "elhibázott brüsszeli szankciókkal" haknizó kollégái is rendre elkövetik – ezúttal sem traktálta aktuális hallgatóságát azzal a részlettel, hogy említett szankciókat főnöke, Orbán Viktor is megszavazta.

Forrás: MTI

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Hazudni fideszes dicsőség, vagy betegség!!?? Mást nem is tudnak!!? Persze a KDNP sem külömb!!?
Az EU -ban legmagasabb inflácioról miért nem beszél!!?? Aminek fő oka a gazdasági hozzá nem értés és nem a szankciók!!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Gyengébbek kedvéért- a tőzsdei árak csak irányadóak a világpiaci árak kialakulásában.
ómió
@kereső: "Érdekes"! Ha az energiatőzsdén emelkedik az ár, ehhez igazodva mindenki emeli!
kereső
@ómió: Nem erről dumáltál ómió, hanem arról , hogy a tőzsdei ár=egyenlő a világpiaci árral. Azt sohasem irtam, hogy a világpiaci ár független a tőzsdei ártől- bár azt még sok más tényező is befolyásolja. Ennek ellenkezőjét bizonygattad te szellemi világitótornya a fideSS propagandistáinak.
ómió
@kereső: Arról "dumáltam", bolSSiék idiótája, hogy a tőzsdei ár meghatározó a világpiaci árra! Fel nem foghatod? Még ennyit se?
kereső
@ómió: NEM!, te hazug disznó! Arról dumáltál, hogy a tőzsdei ár az azonos a világpiaci árral. Tudod, ha már hazudsz, akkor legyél következetes, mint egy statisztikus.
ómió
@kereső: Bolsiék gyagyása! Ha majd fel tudod fogni, amit olvasol, fuss neki mégegyszer!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.