A 120 éve átadott épület energetikai rendszerei teljesen el vannak avulva, ezért megkezdték a ház belső rekonstrukciójának és modernizációjának előkészítését.   

Wachsler Tamás, a projektért felelős Steindl Imre Program Nonprofit Zrt. (SIP Zrt.) vezérigazgatója szerint a 140 évvel ezelőtti technológiák – köztük az Országház fűtési rendszere, a maga korában forradalmian újnak számító, gőz közvetítőközeges távfűtés – fölött mára eljárt az idő. Számtalan, megújuló energiákat használó fűtési-hűtési rendszer létezik, ezek befogadására azonban az épület jelenleg nem alkalmas.

Ha ezt a beruházást, amelyről most még csak gondolkodunk, tíz évvel ezelőtt elkezdtük volna, akkor mára valószínűleg az Országház gázszámlája és villanyszámlája is jelentősen alacsonyabb lenne

- fogalmazott.

A rezsidémon már az Országházat is elérte, az épület pedig alkalmatlan az új rendszerek befogadására

Fotó: 123RF.com

Forrás: 444.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
@ómió: A ragász nem mingálta el a marinét sem, 1951 prodásában gyöltelték. Podás tifjor mánt, éres csoklapol, a sedés bura erénije termered, amikor regetődt saltságáról kedez.
ómió
@Dr. Proktor: Látom, már perfekt gyagya vagy! Csak így tovább a lenini úton!
Nessy
Majd visznek a képviselők is plédeket magukkal. Kispárna nem kell a párnázott székekre, legfeljebb a fejük alá, hogy kényelmesebben szundikáljanak az ülés alatt, ha egyáltalán bent méltóztatnak tartózkodni!
Nyírfa
Javaslom a bezárását, illetve, lehet turistalátványosságként mutogatni némi euróért.
Esetleg a gyerekek hunyót játszhatnának benne.
Az iagzság, persze az, hogy visszaütött a megalománia, ami minden szinten a vesztünket okozza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.