A Központi Nyomozó Főügyészség vezető beosztású hivatalos személy által üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat hat személy ellen a Fővárosi Törvényszéken.

Megbukott a futóbolond minisztériumi főosztályvezető: így hagyta magát megvesztegetni luxus hétvégékkel, futópaddal

Fotó: pixabay.com

Egy minisztérium főosztályvezetője – többek között – magyar állami forrású támogatásokkal kapcsolatos előkészítő, koordináló tevékenységet végzett – olvasható az ügyészség honlapján.

A hivatalos személy ennek keretében rendszeres kapcsolatot tartott fenn egy Veszprém megyei szálloda tulajdonosával, egy budapesti uszoda ügyvezetőjével és egy vidéki polgármesterrel.

A vádirat lényege szerint a hivatalos személy a neki és a családtagjainak juttatott jogtalan előnyökért cserébe, több alkalommal biztosította a támogatást kérő szervezetek vezetőit arról, hogy a hivatali pozíciójából eredő lehetőségeit kihasználva közreműködik abban, hogy az államtitkársághoz benyújtott támogatási kérelmeiket elfogadják.

A hivatalos személy a támogatások gördülékeny intézéséért cserébe 2020 és 2021 között különböző jogtalan előnyöket kért és fogadott el, így többek között ingyenes golfklubtagságot, évente többször luxus golfhétvégéket, uszodabérleteket, valamint egy 600.000 forint értékű futópadot.

Utóbbi megvételéhez a főosztályvezető – az államtitkárság szervezetének megtévesztésével és a támogatás valódi céljának elfedésével – maga szerzett költségvetési támogatást az őt megvesztegető alapítvány vezetőjének.

A nyomozó főügyészség a korrupciós bűncselekmények miatt indult ügyben 2021-ben több összehangolt bűnügyi akciót hajtott végre a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség részvételével. Ezen nyomozati cselekmények során az ingyenes juttatásokat bizonyító okiratokon kívül lefoglalásra került 26.000.000 forint készpénz és a futópad is.

Forrás: Ügyeszség

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Garas Géza. Megbukott, mert kicsiben vitte.
Látta az orbáni példát, csak a léptéket rontotta el.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@simmering73: ö mindíg ott van, shikari egy pennanyaló palota pincsi..
Clavigo
@Shikari: Buksi,,ülsz,nem pofázol,,és nem szarsz a szőnyegre. Nem otthon vagy ..!
Shikari
@simmering73: Anyádnak ugass így buzi!
csak úgy....
@Shikari: tibim,te valóban egy elmebeteg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.