A miniszter a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjárás keretében tartott fórumot megelőző sajtótájékoztatón kiemelte: az ország előtt jelentős kihívások állnak, amelyek csak részben adódnak a saját gondjainkból. Ma elsősorban Európa és a világ problémái azok, amelyek kihatnak Magyarországra – húzta alá.

Gulyás Gergely szerint a nemzeti konzultáció vethet véget a háborúnak
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2022. november 16-án. MTI/Soós Lajos

Ahhoz, hogy minél előbb vége legyen a háborúnak arra is szükség van, hogy Magyarország a lehető legnagyobb támogatással tudja a saját álláspontját képviselni az európai politikai vitákban. Ezért szükséges a nemzeti konzultáció

- hangsúlyozta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budakeszin, aki arra biztatott, hogy töltsék ki minél többen a nemzeti konzultációs ívet.

Gulyás Gergely kitért arra, hogy hihetetlen nehézségeket eredményezett az orosz-ukrán háború, amelyet a béke helyett a háború irányából közelített meg az európai és a világpolitika. Ennek következménye, hogy egy eszkalálódó háborúról, egy befagyott konfliktusról beszélhetnek.

Ez nap mint nap ad okot az aggodalomra, ahogy azt kedden is látni lehetett – jegyezte meg, utalva a Lengyelország területén becsapódott rakétákra.

A háborúval együtt jár, hogy az energiabiztonság kérdése egészen más lett, mint néhány éve, az energiaárak pedig az egekbe szöktek fűzte hozzá.

Szólt arról is, a magyar kormány nagyon sokat tesz azért, hogy a családokat a lehető legnagyobb mértékben megkímélje az ezzel együtt járó negatív hatásoktól: az átlagfogyasztás szintjéig meg tudták őrizni a rezsicsökkentést, ami havi szinten családonként 181 ezer forintos támogatást jelent. Nálunk gazdagabb államok sem tudnak ilyen összegeket kifizetni, a kormány is csak extraprofit-adókból tudja ezt megtenni – jegyezte meg, hozzátéve: a támogatást mindenképpen megőrizendőnek tartják.

Gulyás Gergely kiemelte:

ahhoz, hogy vége legyen a háborúnak, arra is szükség van, hogy Magyarország a lehető legnagyobb támogatással tudja a saját álláspontját képviselni az európai politikai vitákban.

Ezért szükséges a nemzeti konzultáció, és az, hogy minél többen mondjanak véleményt arról, hogyan látják azokat a szankciókat, amelyeket Európa elfogadott és amelynek része az energiaszankció is. Ez alól Magyarország részben mentességet kapott, de az árak emelkedése ránk is hatással van – tette hozzá, és arra biztatott, minél többen töltsék ki a nemzeti konzultációs ívet.

A miniszter kitért arra is, hogy Menczer Tamás tavasszal rendkívüli nehéz választókerületben győzött az országgyűlési választáson.

Ennek köszönhetik, hogy Pest megyét is hibátlanul, minden választókerületben a Fidesz képviselheti a magyar Országgyűlésben

- fogalmazott.

A miniszter rámutatott: a térségben az elkövetkező időszakban egyebek között arra kell felkészülni, hogy egyre több óvodára, bölcsődére, iskolára lesz szükség, mert egyre többen laknak itt.

Forrás: MTi

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Gergő!Ismered az ok és okozat összefüggést, biztos vagyok benne.Ha nem támadja meg Oroszország Ukrajnát akkor lennének szankciók?Ugye nem .Akkor a szankciók hiánya hogyan állíthatja meg a háborút?Nem inkább táplálja azok álláspontját a szankciók hiánya akik háborúval akarnak megoldani politikai és egyéb kérdéseket?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
drrotf
Gergő!Ismered az ok és okozat összefüggést, biztos vagyok benne.Ha nem támadja meg Oroszország Ukrajnát akkor lennének szankciók?Ugye nem .Akkor a szankciók hiánya hogyan állíthatja meg a háborút?Nem inkább táplálja azok álláspontját a szankciók hiánya akik háborúval akarnak megoldani politikai és egyéb kérdéseket?
namihami
Ha csak az nem!?!?!?! Igencsak valószinű!
gina
Most komolyan egy ilyen gyagás buzi mondja meg a háború végét, elképsztö ez a sz@r szemét mocskos banda,,, és ilyen skizoftén ereszcsúszók élösködnek a népen,,,,, meg is érdemli a nép,, ez az IQ amortizációja, mélyebbre már nem lehet süllyedni
Nessy
Ezt komolyan is gondolja?? Ez kb. olyan hatásos, mint a Tízparancsolat a tüdő tumorra!
Macskaszem
Aki azt se tudja, hogy orbán mindent aláírt, az képes elhinni ezt a hazugságot is. Ilyenek a sötétben tartott gombák.
Karvaly
ezer fős mintán végzett kutatás,a fideszes szavazók fele úgy tudja,a magyar kormány nem szavazta meg a szankciókat
Yoda69
Meg le se ment a konzultazio a szankciokrol, maris egy ujabban torik a fejuket?
Es mi lesz a kerdes? On akarja hogy vege legyen a haborunak? A: igen B: nem.
Gulas, szerintem ezzel az otlettel fuss meg egy kort, vagy aludj ra meg egyet. Ez holtan szuletett otlet.
De jobb otletem van, menk Oroszorszagba, es kunzultalj az ott lakokkal, meg putin elvtarssal.
Yoda69
@Karvaly: Ezt azt mutatja hogy jol mukodik a hazugsag-gyar es az agymoso propaganda, de meg van mit csiszolni rajta.
Juhász István
Visszaérkezik majd cirka 5.millió KONZULTÁCIÓS VÁLASZ. OK. DE !!! Szólni kellene a Putyinnak is, meg a Zelenszkijnek is, hogy a magyarok úgy döntöttek, hogy BE KELLENE FEJEZNIÜK a háborút. Egyébként : az " ÖSSZES " magyar szavazópolgár ... megkapta a kérdőiveket ? Az Erdélyben élők, a Felvidékioek, Vajdaságiak, Valamint a Kárpátaljai MAGYAROK is ? Ők is MAGYAROK ...állitólag. Kellett volna postázni persze Mémethonba, az Ángliusok földjére is, hiszen ott is sok MAGYAR él.
Karvaly
@Yoda69: a propaganda a hatalom furkósbotja és egyben keltetője is és ez látszik az eredményekben
Jozefina
Ki nem szarja le a nemzetközi partnerek részéről, hogy Orbán mit "konzultál" az eleve hamisan feltett kérdésekkel!!?? Arra aztán bárhol hivatkozhat, hogy hányan töltöték azt ki, amikor a kitöltött lapok is hiteltelenek!!?? Tényleg van még ember, aki hisz ezeknek a "konzultációknak"??!! A konzultáció kifejezés is hamis, hiszen a konzultáció minden esetben személyes megbeszélést jelent!!! Na de ez a fidesz-kdnp részéről tök mindegy!!! És még hogy ez vethet véget a háborúnak??!!! Végképp nevetséges!!?
black n' gold
Kallas észt miniszterelnök:"az imperializmus és a gyarmatosítás a Kreml hosszútávú ideológiái"

„Felfogjuk annak a léptékét, hogy mi történik Ukrajnában? És hogy mi lenne a kudarc ára? Ez a háború nemcsak Ukrajnáról szól, hanem a joguralomra alapuló világrendről, és Európa jövőjének biztonsági berendezkedéséről”

„Olyan embertelenségek történnek, amik a múlt emlékei voltak, de a jelen rémálmává váltak. Államilag végrehajtott háborús bűnöknek vagyunk szemtanúi”

„Ha az emberek diktátorokat imádnak, akkor nincs morális akadálya annak, hogy valaki maga is diktátorra váljon, vagy alávesse magát egy diktátornak.”

„Ha az emberek szeme csukva van a múlt rémtettei előtt, akkor nincs korlátja annak, hogy újabb szörnyűségeket kövessenek el. Pontosan ezt csinálják most az orosz katonák Ukrajnában.”

„Remélem, hogy Európa megtanulta, az agresszorral való megbékélés („appeasement”) csak az agresszort erősíti. Az agresszor soha nem áll meg, csak akkor, ha megállítják.”

„A szabadságot az elnyomástól, a szabadságot a háborús bűnökkel szemben, a szabadságot, hogy dönthessünk a saját biztonságunkról és politikánkról. Ennek a szabadságnak ára van. Az ukránok az életükkel fizetnek, mi euróval. El kell mondanunk magunknak újra és újra: lehet, hogy a gáz drága, de a szabadság megfizethetetlen.”

magyar-gyaur.blog.hu/2022/11/16/kallas_eszt_miniszterelnok_az_imperializmus_es_a_gyarmatositas_a_kreml_hosszutavu_ideologiai
ómió
De muszáj ilyet a szájába hazudnotok, efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.