Tettes elfogva, ültetvény felszámolva: röviden így foglalható össze a Pest megyei felderítők egy hétfő délelőttje.

Komplett kannabisz-ültetvényt találtak egy szigetszentmiklósi padláson – videó

Fotó: police.hu.

Az illegális növények szigetszentmiklósi helyszínű termesztéséről érkezett fülest a felderítők két hónap alatt lejárták – írják a rendőrség honlapján.

A 45 éves célszemély nem is sejtette, hogy 2022. november 14-én reggel jelentős létszámú társaságot kap. A rendőrök betódultak és pincétől a padlásig végig járták a házat.

Utóbbiról derült ki, nem régi fényképalbumok, kinőtt ruhák tárolására szolgál, hanem egy kannabisz ültetvény 12 nm²-es otthona.

Kiépített világítóberendezés, elektronikai és szellőztető rendszer (ventilátorokkal, szellőző csőhálózattal, ipari szűrőkkel, keringető szivattyúkkal, párásítóval, infra lámpákkal, hőmérséklet szabályozóval, trafókkal), illetve tápoldatok, vegyszerek segítették a növények termesztését. A padláson összesen 170 növény – 86 tő virágzó, mellette 2 elszáradt, valamint egy fekete nejlonzsákban 82, már levágott, nagy valószínűséggel egy korábbi szüretből maradt növény csonkja hevert.

Az igazságügyi botanikus szakértő helyszíni vizsgálata is alátámasztotta, THC tartalmú Cannabis Sativa L fajhoz tartozó egyedeket találtak.

A felszámolt illegális kertészet mellett lefoglaltak félmillió forintot és a célszemély mobiltelefonját.

Az ültetvény gazdáját a rendőrök előállították, esetleges fogyasztásra utaló drogtesztje negatív lett, így alappal feltehető, hogy a bejelentett munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi a növényeket nem saját igényeinek kielégítése céljából nevelgette.

A férfi panaszt tett a gyanúsítás ellen, ám többet nem mondott.

Forrás: police.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
12 m2-es ültetvényért ekkora cirkusz??!! A megélhetését nem lopásból, betörésből, zsarolásből kívánta az illető fedezni!!!?? Az orbáni szociális háló meg felejtős!!?? Mellesleg Szigetszentmiklós Kövér otthona, bármi lehetséges!!??
KisTehen
a kisnyugdíjasok, munkanélküliek fűvet termesztenek ...
ómió
Inflációs időkben kell a "jövedelemkipótlás"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.