Milliós tartozást halmozott fel a lakó.

A budapesti, Rákóczi úti lakás tulajdonosa egyelőre egyik tartozást sem tudta behajtani rajta, a közmű viszont tőle várná a tetemes hátralék rendezését. 

Patthelyzet: 3 éve nem fizet semmit egy budapesti albérlő, mégsem tudják kitenni a lakásból

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A szóban forgó lakást egy budapesti tanár-mérnök házaspár örökölte, és albérletbe adták ki, de bevételük évek óta nem származik belőle, ráadásul az Elmű felé is 2,5 milliós tartozás halmozódott fel – áll a Telex cikkében.

A tulajdonos a szolgáltató felé is jelezte, hogy a tartozást nem önhibájából halmozta fel, az Elmű végül beleegyezett, hogy leszerelik az elektromos mérőórákat, hogy ne nőjön tovább az adósság.

A lakásban egy négy gyerekes család lakik. 

Hiába jelentek meg azonban a szakemberek a lakásnál, a bérlő nem engedte be őket, mondván, kiskorú gyerekei és terhes felesége miatt szükségük van az áramra. A tulajdonos is megjelent a lakásnál, nem egyedül, egy birtokvédelmi és adósságkezelő ügyek békés megoldásában jártas biztonsági cég képviselőivel és egy magánnyomozóval érkezett.

A megbízott a Blikknek elmondta, a bérlők a lakást is lelakták, annak felújítása milliós költség lesz, ráadásul a tulajdonos se a bérletidíj-hátralékot, se a közműtartozást nem fogja tudni behajtani az albérlőn.

Az apa a tulajdonos által megbízott magánnyomozónak elmondta, nincs jövedelme, a családja feje fölé viszont fedél kell, ezért nem költöznek ki a lakásból. A téli kilakoltatási moratórium miatt erre nem is kötelezhetnék őket, arra viszont hajlandó volt, hogy közjegyző előtt írjon alá egy új bérleti szerződést, kiköltözési záradékkal – ez ugyanis korábban hiányzott, ezért is volt tehetetlen eddig a főbérlő. A záradék birtokában a tulajdonos azonnal felmondhatja a megállapodást, és az adósságot felhalmozó lakónak márciusra el kell hagynia a lakást.

Forrás: Telex.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
első...cigánnyal nem állunk szóba, nemhogy lakást adunk bérbe neki...
második...a felhalmozott adósság töredékéért találni vállalkozót " kilakoltatásra "...önként,dalolva menekülne az ingatlanból...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.