A Fidesz európai parlamenti delegációvezetője szerint a "baloldal" (tehát aki nem Orbán Viktor csicskája – a szerk.) azt akarja elérni, hogy Magyarországtól Brüsszel egyszer és mindenkorra vegye el az uniós pénzeket.

Deutsch Tamás riadót fújt: veszélyben az uniós kifizetések, büntetni akarják Magyarországot
Fotó: Facebook/Deutsch Tamás

Deutsch Tamás az MTI-hez csütörtökön eljutatott videónyilatkozatában egy aznapi brüsszeli sajtótájékoztatóra reagált, amelyen szerinte a "magyar +baloldal+ megrendelésére" az európai "baloldali és szélsőbaloldali elvtársaik" bejelentették, hogy a "baloldal" egyetlen politikai célja, hogy Magyarország semmilyen körülmények között ne juthasson hozzá a jog szerint neki járó európai uniós pénzekhez.

"A helyzet tehát világos és egyértelmű: a magyar és az európai +baloldal+ Magyarországot mindenképpen büntetni akarja"

- értékelt a fideszes politikus.

Hangsúlyozta: a "baloldalnak" teljesen mindegy, hogy az egyébként "általuk kiagyalt és nettó hazugságokon alapuló úgynevezett jogállamisági problémák" rendezése érdekében Magyarország az Európai Bizottsággal egyetértésben milyen vállalásokat tett, és hogy ezeket határidőre és maradéktalanul teljesítette.

Pont a "baloldal" követelte azt, hogy Magyarország tegyen lépéseket ezen a területen, most pedig az derül ki, hogy az egész valójában egy ócska politikai színjáték volt

- jegyezte meg.

Szerinte azért akarják mindenképpen megbüntetni Magyarországot, mert már negyedik, egymást követő parlamenti választáson döntöttek úgy a magyar polgárok szabad akaratukból, hogy nem kérnek a "baloldalból".

Mint mondta, a magyar "baloldal",

"Gyurcsánynétól Ujhelyin át Cseh Katalinig" minden követ megmozgat, hogy a saját hazája ellen áskálódjon. Azzal vádolta a magyar baloldal politikusait, hogy ők "eszelik ki a legvaskosabb hazugságokat", "mondják tollba európai elvtársaiknak ezeket", és most ők a megrendelői az Európai Bizottság és Magyarország közötti megállapodás megtorpedózásának is.

Azt mondta: a Magyarország elleni politikai háborúskodás jegyében a "baloldal" jövő héten újabb európai parlamenti vitát kezdeményez Magyarországról és egy újabb, az évek óta ismert hazugságokon alapuló, hazánkat elítélő európai parlamenti határozatot fognak elfogadni, amiben felszólítják az Európai Bizottságot, hogy ne állapodjon meg Magyarországgal és ne folyósítsa az uniós fejlesztési forrásokat.

Kijelentette: a kormányoldal továbbra is kiáll a magyar érdekek képviselete mellett és szembe fog szállni a jövő héten is a "baloldal magyarok elleni méltatlan támadásaival".

A jogállamisági feltételrendszerrel foglalkozó európai parlamenti képviselők csütörtöki brüsszeli sajtótájékoztatójukon úgy értékelték, hogy a jogállamiság megsértésének kiküszöbölésére tett magyar intézkedések nem megfelelőek.

Petri Sarvamaa, az Európai Néppárt finn képviselője a sajtótájékoztatón elmondta: az Európai Bizottság "nagyon szűken" értelmezte feladatát, amikor konkrét magyarországi korrupciós ügyeket és érdekösszefonódásokat kifogásolt a közbeszerzések kapcsán.

Véleménye szerint ez csupán egy szelete a magyarországi jogállamisági problémáknak. Mint mondta, lehetséges, hogy Magyarország most elkezdett a jó irányba haladni, de magyar kormány által javasolt 17 intézkedés kapcsán, "amiket sikerült gyorsan átnyomniuk a magyar parlamentben "még nem vonható le az a következtetés, hogy Magyarországon helyreállt a jogállamiság.

Forrás: MTI

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
A jogállamiság akkor áll helyre, ha a csüngőhasú elhúz Szibériába a bandájával eggyütt, és eltűnjk a magyar politikai életből.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@Peller Anikó: 09:32 Naaa...A medvebocs az egy cuki állat. Ne hasonlítsd ilyen-olyan lényekhez.. Másrészt nem biztos,hogy ómió felfogja,amit írtál neki. Valószínűleg azt se érti,hogy Brüsszelnek baromira nincs köze az országokon belüli béremelésekhez, azt az adóbevételekből kell megoldani. De orbán ebben is Brüsszelre mutogat. Most lenne pénz a béremelésekre,mert az emelt árak miatt elképesztő mennyiségű pénz folyt be csak az ÁFA-ból, de ugye orbánnak nem kellenek okos,tanult emberek, ( orbánnak teljesen megfelelnek az ilyen ómió-félék) majd lassan a takarítónő vigyáz a gyerekekre.
madlaci66
@ómió: Ha jól tudom 8 ellenzékivel szemben 13 fidesses brüsszeli képviselője van az országnak.Őkolyan ügyesek, vagy a fidessesek olyan bénák? Igaz orbáncék szerint 12 év uralkodás után még mindig a Gyurcsány a felelős mindenért. Meg a Soros, meg mindenki más, csak a fidess nem.
ómió
@Peller Anikó: Ami a kifizetést akadályozza, az a tetvesbolsi egótok, a bolsi "hazafiságotok", bolsiék fajgörénye! Még, ha másra hazudnád is!
ómió
@madlaci66: És a fixa ideád az, hogy az unió parlamentjében csak Magyarországról delegált képviselők szavaznak a saját ügyeinkben? Akkor már megkaptuk volna a pénzünket! Az EP sajnos - nézz utána - egy bolsitanya, amit a "8 ellenzékink" totál Magyarország ellen hangolt, nyilván "merő hazafiságból", hogy pl. a szeretve tisztelt tanáraitok" se kaphassák meg a fizuemelésüket! Elégedjenek meg az "efftársi szolidaritásotokkal" - pénz helyett!
madlaci66
@ómió: meg tudod mondani, hogy mit jelent a bolsi? A13 fidesses miért nem tudja maga mellé állítani a szavazók többségét? A tanárok fizetéséhez mi köze van az EU-nak? A miniszterek fizetésemelésénél miért nem vártak az EU-ra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.