A Földes Ferenc Gimnázium tanulói ülősztrájkot tartanak az iskola folyosóján.

Több tanár asztalos vagy villanyszerelő akar lenni: Miskolcon ülőszrtrájk kezdődik a Földes gimnázium

Fotó: Érden is megkezdődött a demontráció.

A 24.hu-nak eljuttatott levelükben a többi között azt írják, hogy

a jelenlegi oktatási rendszer rohad, kétségtelen. Ez országszerte egyre nyilvánvalóbbá válik, ha ezt egyesek nem is akarják bevallani maguknak.

Néhány példát is írtak az iskolájukból, ezeket idézzük:

Matektanárunk, aki 18 évi középiskolai tanítás után lépett le idén, tavasszal még olimpikonokat nevelt, most pályakezdő informatikusként lényegesen többet keres, nem beszélve a munkahelye felszereltségéről.

Magyartanárunk most, tanév közben hagyta el a közoktatást.

Nyugdíjból hívnak vissza tanárokat.

Több tanárunk különböző szakmákat tanul, hogy a fizetését ki tudja egészíteni (Asztalosnak tanuló tanárunkból nem is egy van, de villanyszerelőről is tudunk.)

Mint írják, a Földesben 18-án nem lesz tanítás, „akkor sem, ha még mindig vannak olyan tanárok, akik nem mernek, nem akarnak sztrájkolni”. 2022. november 18-án

Forrás: 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
A nemzethy előre az ország leépítése a kultúrhájuk színvonalára!A reklám arc ehhez a geci amint éppen nem a muszka seggét,hanem a száját irritálja a nyelvével!Jobb híján!
ómió
Ez az, efftársak! Legalább csökken a felforgatópotenciálotok!
emerencia
Ahhoz, hogy egy komoly (pl.villanyszerelő, asztalos) szakmát megtanuljon az ember olyan színvonalon, hogy jól megfizetik, hosszú évekre és rengeteg szabadidőre van szükség. A tanárok túlterheltek és aligha van pénzük a tanulóidő és a gyakorlat megszerzése alatt eltartani magukat és mindamellett fizetni a tetemes tanulmányi költségeket. Ha pedig valami rövidített, olcsó oktatásban gondolkodnak mert igazából lenézik ezeket a szakmákat, rá fognak fázni! Ugyanis az elvárt színvonalon teljesíteni kell, különben seccperc alatt repül a kolléga akkor is, ha van több tanári vagy bármely diplomája.
Jozefina
Gratula a szervezőknek és a résztvevőknek a bátor kiállásáért!!??
Koncz Zsuzsa : Szabadnak születtél:
www.youtube.com/watch?v=z1DWeyT7c7k
Koncz Zsuzsa: Ady Endre: Történelme lecke fiúknak:
www.youtube.com/watch?v=FDOCc-XcHsM
Lendkerék
Büszke vagyk rátok, Földesisták! Mi is lázadtunk akkoriban az általunk igazságtalannak tartott dolgok miatt, ez akkoriban ugyanúgy nem volt veszélytelen, mint manapság, hiszen a jelenlegi hatalom természete nem sokban különbözik az akkoriétól.

Tartsatok ki a tanáraitok mellett, emeljétek fel a szavatokat és cselekedjetek őértük, saját magatok és az utánatok jövő generációk érdekében! Ugyanis egyszerűen igaz ügyért ülősztrájkoltok. Ha ebben a korban nem tanuljátok meg a kiállást, később sokkal könnyebb fog a hatalom megtéveszteni, lenyomni, kihasználni benneteket.

Egy végzős földesista 1969-ből
Lendkerék
@emerencia: Ez mind igaz is lehet. Konkrétan én segítettem vállalkozót találni egy erős középkorú, korábban vezető beosztásokban is lévő, a villanyszerelő szakmát tanuló (család, két nagyfiú még közép- és felsőoktatásban), kiugrani készülő tanárnak. A tényleg kevés szabadidejében, főleg szabadsága terhére dolgozik ingyen a vállalkozónál, hogy amikor leteszi a vizsgákat, már legyen gyakorlati tapasztalata. Ezt több hónapja csinálja, jó együttműködésben a vállalkozóval, és azt mondja, hatalmas segítség ahhoz, hogy kellő önbizalommal vághasson majd bele önállóan.
emerencia
@Lendkerék: Nem zárom ki, hogy sikerülni fog neki de sajnos kicsi az esély mert ha beleszakad, akkor sem lesz egyelőre professzionális villanyszerelő idő hiányában. Ha jól akar keresni és a segédmunkákon kívül önállóan is szeretne dolgozni nemcsak a szakmát, hanem annak mentalitását is el kell sajátítani reflex szinten ami nem fog menni pár hónap alatt. Erre a szabadság ideje nem elég! A felelősség nagy, egy pici hiba, nem odafigyelés, rossz döntés és emberek halálát okozhatja. Gyengeáramú képesítéssel és gyakorlattal eladóként rengeteg rémtörténetet hallottam a rosszul képzett gyakorlatlan villanyszerelőkről. Azért van a szakmában munkaerőhiány mert a sok bizonyítvány ellenére kevés az igazi szakember. Jobban tenné, ha tanár maradna és felismerné, hogy a megélhetési válság milliókat érint nemcsak a pedagógusokat. Kezdő villanyszerelőként sem fog jobban járni még akkor sem, ha befejeződik a jelenlegi több összetevős társadalmi válság. Tanárként, a saját hivatásában viszont az általános helyzet javulásával van remény mert abban gondolom már profi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.