A MET-et (és több másik magyarországi egyházat) 2011-ben egyeztetés nélkül fosztottak meg egyházi státuszuktól. Ezek után pereltek, először 2013-ban, az Alkotmánybíróságon nyert a magyar állam ellen. Később a Strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz fordultak, mert a magyar kormány nem tartotta be az Alkotmánybíróság ítéletét, amiben azt állapították meg, hogy a magyar állam alkotmánysértő módon vette el egyházi státuszukat, amit köteles visszaállítani. Iványi Gábor egyháza Strasbourgban is nyert, a kormány viszont ezt követően sem tartotta be az ítéletet.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Juhász István
... Merhogyilagosan... MAGYARORSZÁGON virágzik a " JOGÁLLAM ". Alkotmánybiróság, Strasszburgi biróság... üléseznek, döntenek, van HATÁROZAT, de OV erősebb, ő [email protected] mindezeket. Ráadásul azzal a pappal teszi mindezt, aki őt eskette, és a gyermekeit keresztelte... Van itt GÓGYI ugyebár.
surdilloFUJT
@Juhász István: Egy aljas farizeus a putris,még fűtőnek sem fog kelleni a pokolban!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.