Az ápolásra szoruló idős komlói asszony állapota folyamatosan romlott, menye és ápolója mégsem hívott orvost hozzá, mert azt akarták, hogy a nő meghaljon.

Nem hívtak orvost a haldokló idős asszonyhoz, a menye és az ápolója azt akarták, haljon meg

Fotó: pixabay.com

Mulasztással elkövetett emberölés bűntette miatt nyomozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy 58 éves komlói, és egy 44 éves sásdi nő ellen- írják a rendőrség honlapján.

A rendőrök 2021. október 23-án indítottak eljárást a két nő ellen, akik közösen ápolták az idősebb nő anyósát. A megalapozott gyanú szerint az 58 éves nő tisztában volt azzal, hogy az ápolásra és gondozásra szoruló anyósa állapota romlik, ennek ellenére semmit sem tett az állapot romlásának megakadályozása, valamint az orvosi segítség biztosítása érdekében.

Az ápolással megbízott 44 éves nővel megbeszélte, hogy azt szeretné, ha anyósa mielőbb meghalna, mert az ápolását tehernek érezte. Mindkét nő belenyugodott az idős asszony állapotának romlásába, és siettették azt. Az ápoló segítette, és tanácsokat is adott a nőnek azzal kapcsolatban, hogy a sértett halála mielőbb bekövetkezzen.

Akkor sem tett semmit, amikor látta, hogy az idős asszony haldoklik, szándékosan nem hívott orvost a beteg megmentése érdekében. Sőt, megbízójával közölte, hogy olyan gyógyszert adagol a sértett ételébe, illetve italába, amely legyengíti, és meg fog halni. A 86 éves nő 2021. október 21-én életét vesztette.

A rendőrök mindkét nőt elfogták és előállították a főkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, majd kezdeményezték letartóztatásukat, amelyet a járásbíróság elrendelt.

Az eljárás során az orvosszakértői vélemények megállapították, hogy az ellátási mulasztások felgyorsították a sértett halálának bekövetkezését.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Forrás: police.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@magyar1: Ha már az ember tehetetlen, csak vegetál, tisztességesebb lenne abban segíteni, hogy méltósággal távozhasson az életből.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyar1
86 évesen már engem is hagyjanak meghalni.
magyar1
@Maccska: Sajnos vagy nem de ez kizárt. A mi korosztályunk már nem él eddig.
Nessy
@magyar1: Ha már az ember tehetetlen, csak vegetál, tisztességesebb lenne abban segíteni, hogy méltósággal távozhasson az életből.
magyar1
@Nessy: Ezért nem értem miért nem engedélyezik az eutanáziát? Sokkal humánusabb mint szenvedni évekig.
Nessy
@magyar1: Mert ebben az esetben nagyon státusz keresztények! Egyébként a többi esetben (elesettek támogatása, segítése stb.) már nem igazán!
jesz
-szép halált akarok nővérke!..(halk hörgés)...-üljön a számra!...
balos
@jesz: Erre itt van a DRÁGA FELESÉGEM!Különben pedig az eutanázia egy fideSSes esetében tilos!
Cucika
Ha orvost hívtak volna ő sem tett volna semmit. A kórház nem fogadja be. Egy idős ismerősöm mivel éjjel leesett az ágyról bevitték a sürgősségire (riasztója van), megállapították, hogy nem sérült meg. Egész nap ott volt étlen-szomjan cukorbetegséggel. Rosszabb állapotban került haza.
Törölt Nick
Ebből a szempontból az állattal emberségesebb a törvény, őket el lehet altatni, ha gyógyíthatatlan betegségtől szenvednek, és ez így helyes. Az embernek nincs kegyelem, végig kell szenvednie, kiszolgáltatottan, az emberi méltóságát teljesen elveszítve tud csak meghalni ha olyan betegsége van. Reménykedek, hogy majd szívrohamba múlok ki, és soha nem kerülök ilyen emberhez méltatlan helyzetbe,
vacsi
A nagymamám 87 évesen halt meg. Velünk élt, örültünk, hogy velünk van, de bizony, a végén már nem érezte jól magát - mintha visszavágyott volna a gyerekkorába, a szüleit, testvéreit emlegette. Mi hívtunk hozzá orvost, hátha tudna segíteni, de azt mondta, hogy felesleges kínozni. Ma már igazat adok neki.
magyar1
@vacsi: Legalább 80 év felett illetve demens beteg esetében kellene az eutanázia, persze orvosi diagnózis után. De akár előre is nyilatkozhatna egy ember míg eszénél van, hogy ha kiszolgáltatott helyzetbe kerül altassák el.
A nagymamám is 96 évig élt de abban nem volt köszönet sem neki sem anyáméknak. Nem tudta hol van.
drrotf
Ha azt a tényállást vesszük hogy az állam , a kórház az ápolási osztályról , ahol az elfekvő magatehetetlen embereket gondozta elbocsájtja a beteget mert nem tud senki sem fizetni az ápolásért kiteszi, és magára hagyja ez pontosan ugyan azt eredményezi amit ezek az ebek csináltak a magatehetetlen beteggel.Ennek is halál lesz az eredménye!Kérdezem, hogy ilyen esetben indul e büntető eljárás emberölés ügyében, vagy ez jogilag már később nem vitatható?
drrotf
@drrotf: Azért kérdeztem ezt mert ha egyszer a törvény úgy rendelkezik hogy az állam már nem felelős a magatehetetlen beteg ellátásáért, akkor magán személyek miért vonhatók felelelősségere ezekért a cselekményekért?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.