A Vaskupola radarrendszer mellett izraeli gyártású irányított páncéltörő rakétákat is rendszeresít a Magyar Honvédség.

Izraeli radarrendszerrel erősíti a kormány Magyarország védelmét – írta hétfői számában a Magyar Nemzet az MTI híre szerint.

Magyar Nemzet: izraeli radarrendszert vásárol a kormány

Jichák Hercog izraeli elnök (j) Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b) társaságában Jeruzsálemben, az elnöki hivatalnál, ahol fogadta Novák Katalin köztársasági elnököt 2022. november 17-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

"Világszínvonalú, légi és tüzérségi célok felderítésére és nyomon követésére alkalmas izraeli radarrendszer áll jövőre a Magyar Honvédség szolgálatába. Az izraeli Iron Dome, Vaskupola légvédelmi rendszer részeként már bizonyított, a lokátorok egyes egységeinek gyártásába a magyar hadiipar is bekapcsolódik" – áll a cikkben.

A radarrendszer érkezését Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentette be azt követően, hogy Jeruzsálemben tárgyalt Benny Gantz izraeli védelmi miniszterrel.

"A magyar honvédelmi miniszter az izraeli ELTA radarok kapcsán kifejtette: a két ország régóta szoros és kiváló kapcsolatban áll a védelemben is. Hozzátette: a magyar haderőfejlesztési programban a magyar gazdaság motorjának legújabb hengereként számon tartott és új lendületet kapott védelmi iparágba már jelentős izraeli szálak fonódtak, utalva arra, hogy a Magyar Honvédség többek között a Rafael cég Spike irányított páncéltörő rakétáit is rendszeresíti" – közölte a Magyar Nemzet.

A tizenegy ELM-2084 típusú légtérellenőrző, légvédelmi és tüzérségi felderítőradar beszerzéséről a Zrínyi honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében még 2020 decemberében írta alá a szerződést Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség akkori parancsnoka és Stéphane Oehrli, a Rheinmetall Canada Inc. elnök-vezérigazgatója. Az izraeli IAI ELTA cég "aktív fázisvezérelt" (AESA) radartechnológiáját tartalmazó berendezésekkel a honvédség a régi szovjet P-37, PRV-17 és SZT-68U típusú rádiólokátorait váltják le – olvasható a cikkben.

Forrás: mti.hu, magyarnemzet.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
A rendszert gondolom a Kovid ellen fogják bevetni,mert jobb üzlet lett,mint a vak-china!
Shikari
@m73: Meki! Neked is kuss van! Megértetted, vagy részletezzem? :-))))))))))))))))))))))))))))))
m73
@balos: csak szopatom, mert igényli:-).
m73
@Shikari: részletezd kecskebaszó buzeráns, csak hogy végre megkönnyebülj:-).
Yoda69
Ez nekem azt vetiti elore, hogy keszulnek a NATO-n kivuli vedekezesre.
CsipkeRózsa
Akkor mégis csak jól élünk, hiszen még erre is vannak milliárdjaink!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.