Rendkívül fontos, hogy Brüsszel végre változtasson migrációpárti politikáján, amely sokakat arra ösztönöz, hogy életük kockáztatásával, embercsempészeknek több ezer dollárt fizetve megpróbáljanak Európába jönni – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Bécsben.

Szijjártó aggódik a migránsok életéért, befenyítette Brüsszelt
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az osztrák fővárosban tartott egyeztetéseiről beszámolva kiemelte, hogy a bevándorlás témájában meglehetősen nehéz racionális megbeszélést folytatni, általában ideológiai, érzelmi alapú viták zajlanak, de a legfontosabb az lenne, hogy Brüsszel hagyjon fel migrációpárti politikájával.

"Világossá kellene tenni, hogy Európába csak legálisan lehet bejönni, az illegális bevándorlóknak itt semmi keresnivalójuk nincsen, és őket nem is fogjuk beengedni"

- szögezte le "Mi, magyarok ezt elég határozottan csináljuk, sajnos Brüsszel ezzel ellentétes mozgásokat hajt végre még mindig" – tette hozzá.

Aláhúzta: embercsempészek "néha NGO-knak adják ki maguknak", a Földközi-tengeren mentőhajókat üzemeltető civil szervezetek például "gyakorlatilag embercsempész-bandák, akik nyomást próbálnak helyezni az európai országokra, hogy engedjük be a ki tudja honnan érkező illegális migránsokat".

Szijjártó Péter ezt követően érintette az ukrajnai háború súlyos kihatásait, s kiemelte, hogy az Európát körülvevő fejlődő térségek problémái az előbb-utóbb bevándorlási hullámokhoz vezetnek, amit hazánk is jól érez a saját bőrén.

Magyarországra keletről már több mint egymillió menekült érkezett, a déli határon pedig közelíti a 250 ezret az idén megakadályozott illegális határátlépési kísérletek száma – emlékeztetett.

Majd megismételte, hogy a megoldást a béke jelentené Ukrajnában.

"Ha béke lenne, akkor minden olyan kihívás, súlyos probléma, amelyet a háború okoz, legyen az az energiaválság, az élelmiszerellátás válsága, a fejlődődő országok egyre komolyabb kihívásai, mind megoldódna"

- mondta.

Valamint hozzátette, hogy a migráció kiváltó okait kellene kezelni, a származási országok gazdaságának fejlesztése által.

A miniszter végül arról számolt be, hogy Európa a recesszió felé rohan az ukrajnai háború és a "totális kudarcot vallott szankciók" miatt, amiből Magyarország szeretne kimaradni, ezért fenn kell tartani az érkező beruházások ütemét.

Ennek kapcsán pedig tudatta, hogy az osztrák cégek a negyedik legnagyobb beruházói közösséget alkotják hazánkban, 2500 vállalat mintegy 70 ezer ad munkát.

Szijjártó Péter többek között Harald Mahrerrel, az osztrák gazdasági kamara (WKO) elnökével, Gerd Müllerrel, az ENSZ Iparfejlesztési Szervezetének (UNIDO) főigazgatójával és Michael Spindeleggerrel, a Nemzetközi Migrációspolitika-fejlesztési Központ (ICMPD) vezetőjével találkozott Bécsben.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
Tipikusan az az eset, amikor a macska orrát a saját szarába nyomjuk!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
Ez a kakadu olyan mint a robotporszívónk, de amíg a porszívó a töltőre tér időnként vissza, a kakadu Lavrov gazdája seggére...
ómió
Brüsszeli efftársilag, viszont, az a párezer tengerbe vesző meg maga a smafu!
csak úgy....
csak a moszkvai nagycirkusz peti bohóca fontoskodik...
namihami
@Shikari: 06.30: Valóban! És most jó vastagon szaros a Peti nózija!
Dr. Proktor
@namihami: ... van az a pénz amiért megéri neki!
namihami
@Dr. Proktor: Áááá, dehogy! Ugyan kérlek, méghogy pénz! Az a csúnya pénz! Meggyőződésem, hogy a Mi Petink csupán azért a kis, szinte már a minimálbér közeli fizetéséért (még plusz ebédjegy se!) és a nemzet üdvözüléséért töri azt a gyenge testét, emészti magát a hihetetlen robotban és szinte vérzik el a munka frontján.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.