Több törvény is változik az uniós elvárások szerint, de Matolcsy György jegybankelnök fizetéséhez is hozzányúlhatnak.

Dönthet az új minisztériumi struktúráról kedden az Országgyűlés, amely elfogadhat egy az Európai Bizottság kérésére benyújtott törvényjavaslatot is. A képviselők szavaznak a jövő évi adóváltozásokról, a veszélyhelyzet meghosszabbításáról és a szociális törvény módosítását is magába foglaló előterjesztésről – olvasható az MTI hírében, a november 21-23. közötti ülésnap részletes napirendjét itt lehet elérni.

Zakatol a törvénygyár: Lázár Jánoshoz kerül a közlekedés, az állam hátrébb sorolja magát a szociális ellátásban

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az ülés reggel 9-kor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

Kivételes eljárásban vitatják meg és fogadhatják el a képviselők az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóságról és a kondicionalitási eljárás eredményes lezárása érdekében az Európai Bizottság kérésére elfogadott egyes törvények módosításáról szóló előterjesztést, amely alapján a jelenleg a pénzügyminiszter irányítása alá tartozó főigazgatóság autonóm államigazgatási szerv lesz.

Ugyancsak kivételes eljárásban tárgyalja és még kedden el is fogadhatja a Ház a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló törvény és egyes kapcsolódó törvények módosítását, amelynek értelmében két új – energiaügyi, valamint gazdaságfejlesztési – minisztérium jön létre. Átnevezik az Építési és Beruházási Minisztériumot Építési és Közlekedési Minisztériummá.

A határozathozatalok között 15 előterjesztésről dönt a parlament, köztük a szociális törvény módosítását is tartalmazó törvényjavaslatról, a veszélyhelyzet meghosszabbításáról és a jövő évi adóváltozásokról.

Az általános viták sorában Varga Mihály pénzügyminiszter javaslatára megvitatják a képviselők a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény módosítását, amely a központi bank megfelelő tőkeellátottságának biztosítása mellett a jegybankelnök fizetését az Állami Számvevőszék elnökének keresetével megegyező mértékben állapítja meg.

(Ez a gyakorlatban azt jelenti a 24.hu cikke szerint, hogy Matolcs György fizetése bruttó 6 millió forint fölé emelkedhet ezzel jövőre, ez pedig több állami vezető fizetésének emelkedését is magával hozza – a szerk.)

Tárgyalják a pénzügyi szektort érintő törvények módosítását, amelynek elfogadása esetén a jelzálog-hitelintézet portfóliószinten is képes lesz a jövőben hosszú lejáratú refinanszírozást biztosítani a hitelintézetek részére.

Ugyancsak az Európai Bizottság kérésére szerepel a napirenden az egyes törvényeknek a kondicionalitási eljárás eredményes lezárása érdekében szükséges módosítása, amely pontosítja a vagyonnyilatkozati rendszert, és felhatalmazza a közelmúltban létrejött Integritás Hatóságot a nyilatkozatok ellenőrzésére. Az adatvédelmi hatóság új jogkört kap: ellenőrzi, hogy az arra kötelezettek feltöltötték-e az adatokat a szintén uniós kérésre létrehozott Központi Információs Közadat-nyilvántartásba.

Forrás: mti.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Dacára minden fogadkozásnak, a törvénytelenkezés minden átgondoltság, előkészület, rendszerezés és egyeztetés nélkül folyik, bele a vakvilágba ! Félkegyelműek gyülekezete szavaz meg senkiháziak által összefércelt szövegeteket, kivánságlistákat. Ha ez jó lesz az EU-nak, nekünk miért ne lenne még jobb !
Néro2
Akkor én is hátrább sorolhatom a fityma álom kasszáját adók , járulékok meg egyebek pénzbeli ellátásával ?
Vagy a rohadt fityma lény képviselők pofátlan fizetésének megküldését bármilyen nevű hozzájárulás be nem fizetésével ?
Basszamegajókurvaanyjátazisakiafidzséresavazott. A kölkét meg ápolgassa valamelyik pedofil papjuk.
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 09:54
Az a baj te patkány fogta maccska,hogy fizet(nem te,ingyenélő)az adófizető egy kalap pénzt szociális hozzájárulási adó és társadalombiztosítási járulék néven az államnak,aztán ha bajba kerül nem kap semmit,mert ez a befizetett pénz valahogy elherdálódik másra.Na ez a baj patkány fogta maccska.
Horizont
Kapkodnak összevissza. Lesz közlekedési minisztérium (Lázár jajjjaj) de nincs egészségügyi és oktatási. Rohadékok.
Néro2
@kulabombaafityiszre: Hagyjad szegényt. Ember egy rakás kutyaszarnak nem kezd el magyarázni. A Scathophaga stercoraria-ával vannak csak szimbiózisba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok