Ezt mondta az Amerikából az ellenzéknek küldött pénzekről Korányi Dávid, az Action for Democracy (AFD) vezetője a Telexnek.

Korányi Dávid szerint a szervezet egy olyan információs, edukációs, kultúraváltoztató kampányt támogatott, amely kiáll az euroatlanti értékrend, a jogállamiság és a demokrácia mellett, és nem pártpolitikai célra használta az amerikai pénzeket Márki-Zay Péter szervezete.

Korányi Dávid megszólalt Márki-Zay 2 milliárd forintos kampányáról: "Nem a CIA által vezérelt gyíklények pénzéről van szó"

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nem a CIA által vezérelt gyíklények pénzéről van szó

Majdnem kétmilliárd forintot kapott 2022 első felében az Egyesült Államokból a Mindenki Magyarországa Mozgalom. A magyarországi törvények a rendszerváltás óta szigorúan tiltják pártok külföldi kampányfinanszírozását.

Márki-Zay Péter, az MMM elnöke és az ellenzéki összefogás egykori miniszterelnöke szerint ők mindenben jogszerűen jártak el. Indoklásában kifejtette, hogy azért nem valósult meg a külföldi pártfinanszírozás, mert a pénzt nem pártok, hanem az ő civil mozgalma kapta.

Az Action for Democracy (AFD) vezetője Korányi Dávid a Telexnek elmondta, hogy támogatásuk nem pártpolitikai vagy kampánytámogatás volt.

Azt pontosan most sem tudni, hogy az összegek honnan származnak és kik adták az MMM-nek továbbutalt adományokat az AFD-nek. A szervezet vezetője szerint külföldön élő magyar állampolgároktól jött a pénz.

"Nem a CIA által vezérelt gyíklények pénzéről van szó, hanem magyar diaszpórában élő állampolgárok donációja”

- mondta Korányi a Telexnek, aki jelenleg Karácsony Gergely városdiplomáciai tanácsadójaként dolgozik.

A lapnak elmondta, hogy először sokkolta a kormányzati lejáratás, és értetlenül áll az egész előtt, hiszen szervezete már márciusban kiadott egy sajtóközleményt a támogatásról. Úgy véli, hogy az egykori miniszterelnök-jelölt a támogatásról nyíltan kommunikált.

Szerinte a A4D egy olyan információs, edukációs, kultúraváltoztató kampányt támogatott, amely kiáll az euroatlanti értékrend, a jogállamiság és a demokrácia mellett.

Forrás: Telex.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Gondolom még egy jó félévig elnyomozgat a hatóság, de ez a Korányi féle nyilatkozat tisztán mutatja, hogy a kormány és a mögötte álló pártok minden aljasságra képesek, hogy az ellenfeleiket befeketítsék!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
Márpedig ha milliószor ismételgetik akkor is kampánytámogatás volt ugyanis arra ment el a pénz nem egyébre.
Csizmás Kond
@Horizont: ...ezt mindenki tudja...még te is csak valamiért nem tudod megállni hogy ellent ne mondj...
Csizmás Kond
@KisTehen: ...mozgalmipolitikai célokra...
Csizmás Kond
@Maccska: ...és akkor ha megnyerte volna a választást akkor nem miniszterelnök lett volna hanem edukációselnök...az ilyen dumákkal az oroszok medvét ölnek...:)))
szaboria1
Mégy egy a választás lezajlása után is érkezett pénz. Ami a Márky Z. mozgalmához ment. Tehát nem pártok kapták.
Törölt Nick
Lehet hülye magyarázatokat gyártani, de a Mindenki Magyarországa Mozgalom nem párt. Innentől bukik az összes fidióta elmélet.
Ha az összes pénzt Seychelle-szigetek-i nyaralásra költi családostul, akkor is legfeljebb az adományozó amerikai szervezet kérheti számon, a magyar tolvajkormánynak semmi köze hozzá.
Majd ha orbán elszámol a Sorostól kapott pénzeivel, akkor ugathat. De azt még senki nem látta, mégis jó.
Idióta egy ország ez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.