Orbán Viktor a görög–magyar meccsen olyan sálat viselt, amelyen a történelmi Magyarország térképe látható. Az ukrán külügyminisztérium ezt nem hagyta szó nélkül, bekéretik a kijevi magyar nagykövetet a sál miatt.

Ahogy azt mi is megírtuk, Orbán Viktor ott volt Dzsudzsák Balázs válogatottbeli búcsúmeccsén vasárnap este a Puskás Arénában, az erről készült videóban tűnt fel a kormányfőn a nagy-magyarországos szurkolói sál. A válogatott korábbi csapatkapitánya a meccs után felkereste a miniszterelnököt és neki adta az első félidőben viselt mezét, egy másikat pedig átnyújtott barátjának, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Orbán Viktor (@orbanviktor) által megosztott bejegyzés

Nagy port kavart az Orbán-sál

Az ukrán külügyminisztérium nem hagyta szó nélkül a látottakat, be is hívják az ukrán külügyminisztériumba a magyar nagykövetet, Íjgyártó Istvánt.

Oleg Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője közölte:

A revizionista eszmék magyarországi terjesztése nem járul hozzá az ukrán–magyar kapcsolatok fejlődéséhez

A magyar nagykövetet be fogjuk hívni Ukrajna Külügyminisztériumába, hogy tájékoztassuk őt Orbán Viktor cselekedeteinek elfogadhatatlanságáról – tette hozzá az ukrán külügyi szóvivő.

Oleg Nyikolenko azt nehezményezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Nagy-Magyarország-térképet ábrázoló sálban jelent meg Magyarország Görögországgal vívott barátságos futballmérkőzésén.

Forrás: 24.hu, Index

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ismét ez a hihetelen jó érzékünk és diplomáciai finomságunk, amiről elhíresült eddig is a magyar diplomácia. Ez az igazi franciás könnyedség, amivel a szijjártói-orbáni elefánt képest ezt is intézni. Hát ezért szeret és becsül minket a világ, Európa, de főleg a környező országok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
..."elefánt a porcelánboltban",- vagy TAO helyett tahó van a magyar focinak nevezett állítólagos panamában?
Csizmás Kond
...egy térkép mióta lehet botránykeltő ?...akkor minden régi országokról birodalmakról rajzolt térképet ezután betíltanak ?
black n' gold
@Csizmás Kond: Te most nem tudod, vagy nem akarod megérteni?
Csizmás Kond
@black n' gold: ...mit kéne úgy értsek mint te ?
vacsi
A szomszédos országok annak idején Nagymagyarország több, mint kétharmadát elvették, családokat szakítottak szét, tettek tönkre - persze, hogy tiltakoznak, amiért a mi szívünk fáj. Ez olyan, mintha a gyilkos tiltakozik, ha az áldozat családja gyilkosnak nevezi...
Németh István
Sajnos Magyarország vesztesége senkinek sem fáj, viszont a trianont tovább akarják folytatni, mivel a MAGYAR NÉP igazságszerető voltát nem akarják elismerni! és elfogadni! Ez ugyan az a magyar nemzetre lefordítva, kmint az oroszokat terrorista államként kívánják aposztrifálni! AKKOR ÉS annak ellenére, hogy Oroszországnak európa, de a világ is fényesre nyalhatja a seggét, még az un. "ideiglenes" szovjet időszakot is beleértve! Németország újraegyesítését segítetta a Szovjet -Orosz átalakulási folyamat, nem képezte gátját egyetlen egy nemzet kialakulásának akár a Fin, Lett, Litvánia, Észtország, Lengyelország, stb. SŐT segítették azt! Az ukránokét sem akadályozták, mi több területet kaptak! De ez esetben igen is gátja kíván lenni az usa aljas törekvésének, hogy terroristaként bepofátlankodik Európába! nem kotródtak haza 1945 óta németországból, stb. A hülyék meg menjenek a kurva anyjukba, de leginkább vigyék magukkal az ursula nevű politikai ribancájukat is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.