Orbán Viktor a görög–magyar meccsen olyan sálat viselt, amelyen a történelmi Magyarország térképe látható. Az ukrán külügyminisztérium ezt nem hagyta szó nélkül, bekéretik a kijevi magyar nagykövetet a sál miatt.

Ahogy azt mi is megírtuk, Orbán Viktor ott volt Dzsudzsák Balázs válogatottbeli búcsúmeccsén vasárnap este a Puskás Arénában, az erről készült videóban tűnt fel a kormányfőn a nagy-magyarországos szurkolói sál. A válogatott korábbi csapatkapitánya a meccs után felkereste a miniszterelnököt és neki adta az első félidőben viselt mezét, egy másikat pedig átnyújtott barátjának, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Orbán Viktor (@orbanviktor) által megosztott bejegyzés

Nagy port kavart az Orbán-sál

Az ukrán külügyminisztérium nem hagyta szó nélkül a látottakat, be is hívják az ukrán külügyminisztériumba a magyar nagykövetet, Íjgyártó Istvánt.

Oleg Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője közölte:

A revizionista eszmék magyarországi terjesztése nem járul hozzá az ukrán–magyar kapcsolatok fejlődéséhez

A magyar nagykövetet be fogjuk hívni Ukrajna Külügyminisztériumába, hogy tájékoztassuk őt Orbán Viktor cselekedeteinek elfogadhatatlanságáról – tette hozzá az ukrán külügyi szóvivő.

Oleg Nyikolenko azt nehezményezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Nagy-Magyarország-térképet ábrázoló sálban jelent meg Magyarország Görögországgal vívott barátságos futballmérkőzésén.

Forrás: 24.hu, Index

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ismét ez a hihetelen jó érzékünk és diplomáciai finomságunk, amiről elhíresült eddig is a magyar diplomácia. Ez az igazi franciás könnyedség, amivel a szijjártói-orbáni elefánt képest ezt is intézni. Hát ezért szeret és becsül minket a világ, Európa, de főleg a környező országok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
...mint a régi magyar filmben . - könyörgök, akasszuk fel ! -...
namihami
Ismét ez a hihetelen jó érzékünk és diplomáciai finomságunk, amiről elhíresült eddig is a magyar diplomácia. Ez az igazi franciás könnyedség, amivel a szijjártói-orbáni elefánt képest ezt is intézni. Hát ezért szeret és becsül minket a világ, Európa, de főleg a környező országok.
csak úgy....
ezzel a nagy magyarország térképpel mutatkozni,dicsekedni nagyon ciki, hiszen ez csak azt mutatja,hogy valamikor mire volt képes a magyar és mi maradt mára a képességeiböl.
Csizmás Kond
Érzékenyek az ukránok mint a korcskutya lelkivilága...amikor a náci jelvényekkel díszelegtek az valamiért nem volt feltűnő senkinek...
simmering73
Szíjjártót kéne odarendelni, úgyis repked össze vissza.
csak úgy....
@Maccska: @Csizmás Kond: a ti problémátokra nincs gyógyszer, a butaság nem gyógyítható!
sunoge
@Maccska: Nem úgy néz ki, hogy félnének egy sáltól. Lassan egy éve háborúznak, rengeteg áldozattal... Szerinted okosat mondtál?
csak úgy....
@Shikari: ezt te, mint elmebeteg találtad ki?
qkhh
Az a régi Magyar térkép az ÖRÖK basszátok meg!
Azt nem lehet már soha meg nem történtétté tenni ,kiradírozni, kihypózni ,ollóval kivágni .
Megtalálni minden történelmi atlaszban.
Történelmünk egy darabkája
Emlékezünk és soha nem felejtünk!
kereső
Nem mellesleg( milyen sokszor igy kezdem, mostanság), ilyen formában, ezzel a térképpel Magyarország sohasem létezett ÖNÁLLÓ!!! államként. Ennyi(ke).
kereső
Na, akkor vissza az Osztrák-magyar monarchiát-!!!, vesszen Trianon, amely feldarabolta ezt az államot.
sunoge
@Shikari: Kötelezővé az ilyen elmebeteg háborús uszitók pszichiátriai kényszerkezelését kellene tenni. Háborút szeretnél játszani, gyilkolászni? Más, értelmesebb dolog nem érdekel?
sunoge
@qkhh: Senki sem akarja elfelejteni, de akik jelenleg ezzel villognak, azok tisztelik a legkevésbé, csak használják a szó legaljasabb értelmében. Tényleg nem tűnt fel?
Namely
@Horizont: "A szélsőjobbosok meg ebben gondolkoznak."
Mármint miben?
nezelodo
Megtanulták szomszédok a zselésfejű külügyérünktől a bekéretős játékot, nem csoda hogy alkalmazzák annak a majomnak a módszereit!
Namely
Cikkhez:
Ha egy valamirevaló, tökös kormánya lenne az országnak, akkor már régen nem lenne mersze az Ukrajna nevű amerikai bábállamnak beszólogatni.
Az a viccállam a termőterületeinek 2/3-t eladta, vagy bérbe 100 évre, eladta a lelőhelyeket, a bányászati jogot, és jelenleg lélegeztetőgépen van. :D
A horvátok meg mehetnek a fenébe szintén.
Kit érdekel a véleményük? :D a francot sem.
Namely
A szlovákok csinálják jól: amikor valaki odamegy hozzájuk, hogy "szégyelljétek a múltat", arra az a válaszuk, hogy "anyád".
rokker33
Megbolondult a világ meg a libsi gecik! Egy 1500 forintos nagy Magyarországos sál miatt ekkora cirkuszt csinálni komolyan pusztuljon el az ilyen de nagyon gyorsan!Az nem baj hogy most is százak ezrek hallnak meg? Az nem baj hogy putyin mit művel? Az a baj hogy Magyarország miniszterelnöke egy sálat visel ?? ezeket azonnal kikell végezni vagy elmegyógy intézetbe kell zárni 20 évre!
Néro2
Hadjátok rá , szegény hülye. Inkább hívjátok meg Kijevbe. Nem kell feltétlen megérkeznie. Számtalan új barátotok lenne hirtelen itt is meg Európában is.
Namely
@Horizont: Viszont ebben nem csak a szélsőjobb gondolkodik, hanem kb az állampolgárok 95+%-a, politikai oldaltól teljesen függetlenül.
Rockxy
amerika (nem biden!) meg röhög a markába, hogy milyen jó "munkát" végzett.
Németh István
Aztán ki a büdös kurva anyja nem szarja le az ukránokat!? ROHADJANAK MEG!!! Istenke biztos megbünteti őket Mária országát senki nem bánthatja büntelenül!
meg kell tíltani az un. háborús menekültek fogadását! Az eddigieket ki kell utasítani! Ha ez az uikrán módi hát akkor adjuk meg a módját, mocskos rohadt szemét alja népség - igaz már csak vannak vagy 4-4,5 milliónyian, de annál nagyobb a moslék pofájuk! Jövöget a kutyára dér, meg a tél és az orosz patkányírtó sereg!
Németh István
Még az az egy szerncse, hogy az Orbán Viktorunk nem az ukrán sárgaságot tette a nyakába! Na a zelinszkíj az ukrán seggnyalóval - a kárpátaljaiakkal is - együtt keményen nyalják ki a tripperes ló seggét amikor fosizik!
black n' gold
@Németh István: tegnap, 18:45; ma, 08:35; valójában mindig

Te beteg vagy. Most már biztos. Vagy nagyon magasról ugrottál, vagy nagyon mélyre merültél. A végeredmény tekintve mindegy is.
ómió
Nafene! Az ukrán efftársak "érzékenyek" Sztálin efftársuk lopott "hagyatékára"!?
Lepényleső
..."elefánt a porcelánboltban",- vagy TAO helyett tahó van a magyar focinak nevezett állítólagos panamában?
Csizmás Kond
...egy térkép mióta lehet botránykeltő ?...akkor minden régi országokról birodalmakról rajzolt térképet ezután betíltanak ?
black n' gold
@Csizmás Kond: Te most nem tudod, vagy nem akarod megérteni?
Csizmás Kond
@black n' gold: ...mit kéne úgy értsek mint te ?
vacsi
A szomszédos országok annak idején Nagymagyarország több, mint kétharmadát elvették, családokat szakítottak szét, tettek tönkre - persze, hogy tiltakoznak, amiért a mi szívünk fáj. Ez olyan, mintha a gyilkos tiltakozik, ha az áldozat családja gyilkosnak nevezi...
Németh István
Sajnos Magyarország vesztesége senkinek sem fáj, viszont a trianont tovább akarják folytatni, mivel a MAGYAR NÉP igazságszerető voltát nem akarják elismerni! és elfogadni! Ez ugyan az a magyar nemzetre lefordítva, kmint az oroszokat terrorista államként kívánják aposztrifálni! AKKOR ÉS annak ellenére, hogy Oroszországnak európa, de a világ is fényesre nyalhatja a seggét, még az un. "ideiglenes" szovjet időszakot is beleértve! Németország újraegyesítését segítetta a Szovjet -Orosz átalakulási folyamat, nem képezte gátját egyetlen egy nemzet kialakulásának akár a Fin, Lett, Litvánia, Észtország, Lengyelország, stb. SŐT segítették azt! Az ukránokét sem akadályozták, mi több területet kaptak! De ez esetben igen is gátja kíván lenni az usa aljas törekvésének, hogy terroristaként bepofátlankodik Európába! nem kotródtak haza 1945 óta németországból, stb. A hülyék meg menjenek a kurva anyjukba, de leginkább vigyék magukkal az ursula nevű politikai ribancájukat is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.