Ahogy arról korábban beszámoltunk, Márki-Zay Péter egy podcast-műsorban beszélt arról, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom az Action for Democracy nevű szervezettől 1,8 milliárd forintnak megfelelő összeget kaptak. Emiatt a Fidesz támadni kezdte Márki-Zayt és az ellenzéki pártokat, a titkosszolgálat is bekapcsolódott az ügybe. Márki-Zay Péter ennek kapcsán hétfőn jelezte, hogy kedden délután 14 órától egy sajtótájékoztatón fogja tisztázni a részleteket – írtuk korábbi cikkünkben.

Tiszta vizet öntött a pohárba Márki-Zay: Elmondta, mit vállaltak az amerikai kampánypénzekért
Fotó: Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke beszéde elmondása előtt az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Illyés Tibor

Márki-Zay Péter egy sajtótájékoztatón szorgalmazta, hogy hozzák nyilvánosságra a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz érkezett amerikai kampánytámogatás ügyében titkosított jelentéseket. A volt miniszterelnök-jelölt elmondta, hogy mit vállaltak a pénzért cserébe – írja az Index.hu.

Márki-Zay Péter ugyan korábban elismerte, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom az Egyesült Államokból is kapott támogatást, minden nyilatkozatában leszögezte: betartották a vonatkozó törvényeket, és a 2022-es választáson szövetségben induló hat ellenzéki párt nem kapott az összegből.

Az ügyben nyomozás indult, a pártok azt állítják, hogy a támogatás tényéről sem tudtak.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom rendkívüli sajtótájékoztatóra meghívták Orbán Viktor miniszterelnököt és Kocsis Máté frakcióvezetőt is, de ők nem voltak jelen.

A hatpárti ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje a sajtótájékoztatón elmondta:

a támogatásért cserébe többek között vállalták, hogy csatlakoztatnák Magyarországot az Európai Ügyészséghez, a korrupt politikusok elszámoltatását, a nemzeti vagyon visszaszerzését, az adómentes minimálbért, „a Fidesz által betelepített migránsok” átvilágítását, a „bűnözők és terroristák” kiutasítását, a bíróságok függetlenné tételét, korrupcióellenes ügyészség létrehozását, valamint azt is, hogy hűséges tagjai lesznek az EU-nak és a NATO-nak.

Márki-Zay Péter azt követelte, hogy

mindent hozzanak nyilvánosságra a támogatással kapcsolatban, a szolgálatok jelentéseit is.

A hódmezővásárhelyi polgármester hangsúlyozta, hogy nyilvánosságra hozták a tételes elszámolást, ilyen részletességgel ezt még senki nem tette meg a magyar történelemben, ezt kérik a Fidesztől is.

Márki-Zay Péter úgy látja, az áprilisi volt „az utolsó, kétségbeesett kísérlet arra, hogy Orbán Viktor rendszerében, Orbán Viktor szabályai szerint próbáljanak kormányt váltani, de ez egy lehetetlen küldetés volt”.

Hozzátette:

ők ezt önzetlenül, a családjuk biztonságát, kényelmét kockáztatva tették, haszonszerzés nélkül, vállalva a lejáratókampányt.

A politikus aláhúzta: őket csak a nyilvánosság védi, ezért nincs mit takargatniuk.

Márki-Zay Péter, ahogy korábban többször, ezúttal is leszögezte, hogy az MMM-hez érkezett pénzekből nem jutott a pártokhoz, ezek szigorúan el voltak különítve, a mozgalom csak nem pártos kampányt finanszírozott. A támogatást pedig pontosan arra a célra használták, amire kérték. A hazaárulás vádjával összefüggésben arra hívta fel a figyelmet, hogy korábban Orbán Viktor elfogadta Soros György támogatását.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Index.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
már dolgozhatnak fideszék az ö változatukon,hogy mit nyomatnak majd erröl az esti hírkben a buta fejekbe! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@vacsi: ti itt ne sexeljetek, szégyentelenek!
Csizmás Kond
@vacsi: ...az ilyen cselekedet maffia tett...így akár arra is adhat valaki pénzt titokban hogy kiírtsák az országot.
ómió
Egy kis függetlenségcsorbítás, egy kis igazságszolgáltatási függetlenség-felszámolás, a nemzeti vagyon profi elherdálói egy kis "nemzeti vagyon visszaszerzés" hazugsága és stabil nyugati seggnyalás ígéretének alternatívájáért "jól fizettek" a nyugati efftársak!
black n' gold
@ómió: "Szükséges lenne struktúrálni a robosztus konvergenciákat."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.