Ahogy arról korábban beszámoltunk, Márki-Zay Péter egy podcast-műsorban beszélt arról, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom az Action for Democracy nevű szervezettől 1,8 milliárd forintnak megfelelő összeget kaptak. Emiatt a Fidesz támadni kezdte Márki-Zayt és az ellenzéki pártokat, a titkosszolgálat is bekapcsolódott az ügybe. Márki-Zay Péter ennek kapcsán hétfőn jelezte, hogy kedden délután 14 órától egy sajtótájékoztatón fogja tisztázni a részleteket – írtuk korábbi cikkünkben.

Tiszta vizet öntött a pohárba Márki-Zay: Elmondta, mit vállaltak az amerikai kampánypénzekért
Fotó: Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke beszéde elmondása előtt az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Illyés Tibor

Márki-Zay Péter egy sajtótájékoztatón szorgalmazta, hogy hozzák nyilvánosságra a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz érkezett amerikai kampánytámogatás ügyében titkosított jelentéseket. A volt miniszterelnök-jelölt elmondta, hogy mit vállaltak a pénzért cserébe – írja az Index.hu.

Márki-Zay Péter ugyan korábban elismerte, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom az Egyesült Államokból is kapott támogatást, minden nyilatkozatában leszögezte: betartották a vonatkozó törvényeket, és a 2022-es választáson szövetségben induló hat ellenzéki párt nem kapott az összegből.

Az ügyben nyomozás indult, a pártok azt állítják, hogy a támogatás tényéről sem tudtak.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom rendkívüli sajtótájékoztatóra meghívták Orbán Viktor miniszterelnököt és Kocsis Máté frakcióvezetőt is, de ők nem voltak jelen.

A hatpárti ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje a sajtótájékoztatón elmondta:

a támogatásért cserébe többek között vállalták, hogy csatlakoztatnák Magyarországot az Európai Ügyészséghez, a korrupt politikusok elszámoltatását, a nemzeti vagyon visszaszerzését, az adómentes minimálbért, „a Fidesz által betelepített migránsok” átvilágítását, a „bűnözők és terroristák” kiutasítását, a bíróságok függetlenné tételét, korrupcióellenes ügyészség létrehozását, valamint azt is, hogy hűséges tagjai lesznek az EU-nak és a NATO-nak.

Márki-Zay Péter azt követelte, hogy

mindent hozzanak nyilvánosságra a támogatással kapcsolatban, a szolgálatok jelentéseit is.

A hódmezővásárhelyi polgármester hangsúlyozta, hogy nyilvánosságra hozták a tételes elszámolást, ilyen részletességgel ezt még senki nem tette meg a magyar történelemben, ezt kérik a Fidesztől is.

Márki-Zay Péter úgy látja, az áprilisi volt „az utolsó, kétségbeesett kísérlet arra, hogy Orbán Viktor rendszerében, Orbán Viktor szabályai szerint próbáljanak kormányt váltani, de ez egy lehetetlen küldetés volt”.

Hozzátette:

ők ezt önzetlenül, a családjuk biztonságát, kényelmét kockáztatva tették, haszonszerzés nélkül, vállalva a lejáratókampányt.

A politikus aláhúzta: őket csak a nyilvánosság védi, ezért nincs mit takargatniuk.

Márki-Zay Péter, ahogy korábban többször, ezúttal is leszögezte, hogy az MMM-hez érkezett pénzekből nem jutott a pártokhoz, ezek szigorúan el voltak különítve, a mozgalom csak nem pártos kampányt finanszírozott. A támogatást pedig pontosan arra a célra használták, amire kérték. A hazaárulás vádjával összefüggésben arra hívta fel a figyelmet, hogy korábban Orbán Viktor elfogadta Soros György támogatását.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Index.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
már dolgozhatnak fideszék az ö változatukon,hogy mit nyomatnak majd erröl az esti hírkben a buta fejekbe! :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
már dolgozhatnak fideszék az ö változatukon,hogy mit nyomatnak majd erröl az esti hírkben a buta fejekbe! :)
csak úgy....
@Shikari: csak a te elmebeteg buksidnak! -egy ország ki és lerablása a hazaárulás!!!
csipetke
Egy hasonló beszédet várnánk orbántól is, hogy hova a büdösfrancba tették azt az irgalmatlan sok pénzt,amit az eu-ból ideömlesztettek,és ennek ellenére az ország a béka segge alatt van már jóideje...
Csizmás Kond
...mongyuk ez elég lapos magyarázat, és az egészben azt nem tudom megérteni, hogy annak az Action for Democracy nevű szervezetnek miért kellett ők mindezt megfogadják ?...kik ők, hogy a magyar rendszer átalakítása ennyire szívügyük, beleszólhatnak és formálhatják ?
csak úgy....
@Csizmás Kond: "mongyuk" te kibaxxottubuta! pld. orbán elszámoltatást igért,oszt intenzívebben lopott az elödeinél! -neked ezzel semmi problémád a mai napig és azzal sem,hogy orbát és a fideszt soros pénzelte!
Rockxy
mér?
a petinek van pohara?
vagy a máséba öntötte?
vacsi
@Csizmás Kond: Megfogtad a lényeget!
csak úgy....
@sgl: a fejetlen fidesz szinpatizánsok jutnak erröl az eszembe...,akik pokorni efftársat félreérthették.
csak úgy....
@vacsi: ti itt ne sexeljetek, szégyentelenek!
Csizmás Kond
@vacsi: ...az ilyen cselekedet maffia tett...így akár arra is adhat valaki pénzt titokban hogy kiírtsák az országot.
ómió
Egy kis függetlenségcsorbítás, egy kis igazságszolgáltatási függetlenség-felszámolás, a nemzeti vagyon profi elherdálói egy kis "nemzeti vagyon visszaszerzés" hazugsága és stabil nyugati seggnyalás ígéretének alternatívájáért "jól fizettek" a nyugati efftársak!
black n' gold
@ómió: "Szükséges lenne struktúrálni a robosztus konvergenciákat."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.