Ahogy arról korábban beszámoltunk, Márki-Zay Péter egy podcast-műsorban beszélt arról, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom az Action for Democracy nevű szervezettől 1,8 milliárd forintnak megfelelő összeget kaptak. Emiatt a Fidesz támadni kezdte Márki-Zayt és az ellenzéki pártokat, a titkosszolgálat is bekapcsolódott az ügybe. Márki-Zay Péter ennek kapcsán hétfőn jelezte, hogy kedden délután 14 órától egy sajtótájékoztatón tisztázta a részleteket.

Kocsis Máté reagált Márki-Zay rendkívüli sajtótájékoztatójára
Fotó: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólal az ellenzéki frakciók kezdeményezésére napirendre tűzött Gyermekeink jövőjéről, a közoktatás minőségéről és feltételrendszeréről című politikai vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. november 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd

A Mindenki Magyarországa Mozgalom rendkívüli sajtótájékoztatójára meghívták Orbán Viktor miniszterelnököt és Kocsis Máté frakcióvezetőt is, de ők nem voltak jelen. A Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán reagált a sajtótájékoztatóra.

Márki-Zay Péter helyében nem tartottam volna meg a mai sajtótájékoztatót a külföldi kampánypénzről. Lelke rajta

- fogalmazott Kocsis Máté.

A fentieket Márki-Zay Péter úgy kommentálta:

Ahogy jeleztem, Önt és Orbán Viktort is szívesen láttam volna a sajtótájékoztatón és feltehette volna a kérdéseit, de remélem így is választ kapott minden kérdésére. Továbbra is várom, hogy feloldják a titkosításokat és akkor kiderül, ki az, aki blöfföl és hazudik. A sajtótájékoztatót itt tudja megtekinteni, mert a posztjából arra következtetek, hogy nem látta, különben nem írna ilyeneket

- fogalmazott a volt miniszterelnök-jelölt.

Mai idézet Márki-Zay Pétertől: “Soha nem pártos kampányt csináltunk, civil kampányt csináltunk, a pártpolitikai előírásoknak megfelelően.”

Forrás: Facebook

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Édes jó fiam Kocsis! És a fidesz hány milliárdért kampányolt Kormány info címen nem pártpénzből? Márkí nem párt, mozgalom! Tényleg, amikor mi adunk más ország pártjának kampányra pár milliárdot, az nem gond?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Tényleg jobban tette volna, ha hallgat- minden megszólalásával csak ront a helyzeten. Ez a "civil kampány,pártpolitikai előirásoknak megfelelően"- orbitális nagy baklövés. A "civil" nem párt, és nem folytathat pártpolitikai tevékenységet- csak a CÖF- és ebben a megfogalmazásban, és abban , hogy felsorolta a "vállalásaikat"(amelyek egyeznek a hat párt közös programjával), tényleg tiltott pártfinanszirozást követett el. Ha a fideSS ebbe bele áll- már pedig bele fog állni, bekövetkezhet az is, hogy felfüggesztik/felszámolják a a hat ellenzéki pártot.
Hiába tudjuk, hogy a fideSS kampány=kormány kampányával közpénzen- de a törvény az törvény, és jelenleg ez hatályos.
Most jön elő, amit Kósáné Kovács Magda mondott anno, amikor felállt a munkaügyi miniszteri székből: " Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani". MZP úgy látszik még a látszatát is igyekszik kerülni ennek, és ráhúzza a lepedőt a teljes ellenzékre. És a többi "civil" szervezetre is. Hacsak nem ez volt a cél, akkor ez egy nagyon ostoba ember miatt fog az ellenzék nagyon nehéz idők elé nézni.
Bocsi, hogy legtöbbüktökkel szembe megyek- de ezek a tények.
Törölt Nick
@kereső: Lehet, hogy igazad van, és nem kéne magyarázkodni. A fidesz sosem reagál a róluk kiderülő disznóságokra, inkább hallgat, nem foglalkozik vele nyilvánosan. Ezzel időt nyernek, és azalatt kitalálnak valami semmitmondó választ, aztán szép csendben elhal az ügy.
kereső
@Törölt Nick: Borzalmas, amikor az "kivagyi ostobaság" szorgalommal párosul.
ómió
Tényleg! Mit kellett (volna) ezért az 1,8 milliárdért az efftársaknak elárulniuk!? Hisz' a hazát ingyen is készek!
Csizmás Kond
“Soha nem pártos kampányt csináltunk, civil kampányt csináltunk, a pártpolitikai előírásoknak megfelelően.”
...magyarra fordítva ez nem szar hanem kaka.
black n' gold
@Yoda69: Kocsis nem csak Orbán seggéből szeret kikandikálni, hanem azt is szereti, ha bekandikálnak az ő seggébe (lehetőleg erős, katonakorú férfiak).
Ők, keresztények már csak így nyomják (khm).

Érdekesség: merce.hu/2016/07/09/ezert_sajnalom_kocsis_matet_es_magunkat/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.