Ahogy arról korábban beszámoltunk, nagy-magyarországos sállal a nyakában örömködött Orbán Viktor Dzsudzsák Balázzsal a focista utolsó válogatott meccse után. A románoknál igen hamar kiverte a biztosítékot, az ukrán külügyminisztérium sem hagyta szó nélkül, bekéretik a kijevi magyar nagykövetet a sál miatt. A horvát államfő után az osztrák külügy és a szlovák külügyminiszter is reagált a sál-ügyére.

Nem csitul a botrány: Undorítónak tartja Orbán nagy-magyarországos sálját a szlovák külügyminiszter
Fotó: Facebook

Orbán sáljára hétfőn Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter is reagált az oldalán:

A szlovákiai magyarok itthon vannak és ide tartoznak, mint minden más állampolgár. Polgáraink. De aminek nincs helye a kapcsolatainkban, az az irredentizmus és a revizionizmus. Hogy hová vezetnek az ilyen érzelmek és tervek, azt láttuk 1939-ben, és látjuk ma Ukrajnában az orosz agresszió alatt.

Majd az undor szóval írta le, mit érez a magyar miniszterelnök viselkedésével kapcsolatban.

Orbán sáljáról Andrej Stančík (OľaNO) külügyi azt mondta, hogy a magyar miniszterelnök megnyilvánulása

rendkívül érzéketlen, különösen az ukrajnai háborúra való tekintettel, ami során Oroszország birtokba vette a szomszédos ország területének egy részét.

Hangsúlyozta, Szlovákia egy független és szuverén állam, nem pedig Magyarország része. Nem tudja elképzelni, hogyan kerülhetett Orbán nyakába egy ilyen, Szlovákiára nézve sértő sál.

Az ilyen jellegű történelmi revizionizmus manapság rendkívül veszélyes.

Jan Lipavsky cseh külügyminiszter a Twitteren azt írta:

Európa a második világháború vége óta a legnagyobb biztonsági és gazdasági kihívásokkal néz szembe. Az országok egysége és együttműködése az EU-ban most kulcsfontosságú. Orbán Viktor magyar miniszterelnök provokációja elfogadhatatlan. Teljesen megértem szlovák és más barátaink bosszúságát.

Forrás: 444

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Hírünk a világban. Ismét szégyenkezhetünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Nem akarnak feljönni? – Nem, nem, soha. Csak a magyar gazdaság lassan olyan lesz, mint egy horrorfilm rém, meghallja az egyszeri erdélyi , felvidéki, kárpátaljai, hogy nagy-Magyaroszág, és ijedtében románnak vagy szováknak stb vallja magát, nehogy ehhez a csóringer Bulgária előtt kullog nyomorult országnak legyen a lakója, ahol se benzin, se kaja, se semmi, de legalább drága, csak mint Ceausescu Romániájában.
uploads.disquscdn.com/images/7a3cefef7dd3284ff2d578486fc0d3738109654a7bd5e299d43f963f2df0b223.jpg?w=800&h=574
Doktorirrendentaminiszterelnök’ nagy Magyarország is én vagyok. Londont, a második legnagyobb magyarok által lakott várost nem látom a sálon! A kötél jobban állna neki...
uploads.disquscdn.com/images/48fbe1a55777c53cc96d3ea7bbefe95d0715caed8e5024c32db355539aed1f4d.jpg?w=800&h=741
balos
@nemkati: A génhiba használata nekem az állat kifejezést pótolja,mert ezekhez képest az állat egy 200IQju lény!Amikor 1 fideSSes szembesül a valósággal,akkor beindul egy vegyi folyamat ami a tényeket a sötét erő kezébe helyezi!Onnan pedig nincs kilépés!Azt nem értem,hogy hogy lehetett ennyi sikertelen "hulladék" ennyi ideig anonim?
ómió
@Dr. Proktor: Inkább tőled kérdem: miért hazudod ezt rá!? Bolsi "hagyomány", vagy sima aljasság?
ómió
@Dr. Proktor: A belőled hosszan kilógó bolsi aljasságoddal "fura", hogy ezt kérdezed!
telegdilaci
@amaramaistanna:Sajnos hogy akinek szégyellni kellene magát az nem szégyelli magát mivel jó vastag bőr van egy bizonyos helye neki,minden lepereg róla!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.