Ahogy arról korábban beszámoltunk, nagy-magyarországos sállal a nyakában örömködött Orbán Viktor Dzsudzsák Balázzsal a focista utolsó válogatott meccse után. A románoknál igen hamar kiverte a biztosítékot, az ukrán külügyminisztérium sem hagyta szó nélkül, bekéretik a kijevi magyar nagykövetet a sál miatt. A horvát államfő után az osztrák külügy és a szlovák külügyminiszter is reagált a sál-ügyére.

Nem csitul a botrány: Undorítónak tartja Orbán nagy-magyarországos sálját a szlovák külügyminiszter
Fotó: Facebook

Orbán sáljára hétfőn Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter is reagált az oldalán:

A szlovákiai magyarok itthon vannak és ide tartoznak, mint minden más állampolgár. Polgáraink. De aminek nincs helye a kapcsolatainkban, az az irredentizmus és a revizionizmus. Hogy hová vezetnek az ilyen érzelmek és tervek, azt láttuk 1939-ben, és látjuk ma Ukrajnában az orosz agresszió alatt.

Majd az undor szóval írta le, mit érez a magyar miniszterelnök viselkedésével kapcsolatban.

Orbán sáljáról Andrej Stančík (OľaNO) külügyi azt mondta, hogy a magyar miniszterelnök megnyilvánulása

rendkívül érzéketlen, különösen az ukrajnai háborúra való tekintettel, ami során Oroszország birtokba vette a szomszédos ország területének egy részét.

Hangsúlyozta, Szlovákia egy független és szuverén állam, nem pedig Magyarország része. Nem tudja elképzelni, hogyan kerülhetett Orbán nyakába egy ilyen, Szlovákiára nézve sértő sál.

Az ilyen jellegű történelmi revizionizmus manapság rendkívül veszélyes.

Jan Lipavsky cseh külügyminiszter a Twitteren azt írta:

Európa a második világháború vége óta a legnagyobb biztonsági és gazdasági kihívásokkal néz szembe. Az országok egysége és együttműködése az EU-ban most kulcsfontosságú. Orbán Viktor magyar miniszterelnök provokációja elfogadhatatlan. Teljesen megértem szlovák és más barátaink bosszúságát.

Forrás: 444

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Hírünk a világban. Ismét szégyenkezhetünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
@nemkati: tegnap, 22:39
Sajnálom! Neked a Kazinczy-díjra érdemes Propeller firkászai legyenek a mérvadók!
AMEN!
ómió
@Dr. Proktor: Inkább tőled kérdem: miért hazudod ezt rá!? Bolsi "hagyomány", vagy sima aljasság?
Horizont
"ezért már nem kell azt a kínzó kérdést feltennünk, hogy most vajon éppen miről próbálja elterelni a figyelmet Európa legkorruptabb és leggyávább miniszterelnöke – aki még meg is magyarázza, hogy nem ő szellentette el magát az ünnepi asztal mellett, hanem a kutya volt az, vagyis ahelyett, beleállna a saját provokációjába, osztja az észt és magyarázkodik -, összefoglalhatjuk a lényeget."

Tehát a nagy-magyarországos sál Orbán nyakában egy futballmeccsen nem a magyarok összességének, összetartozásának, hanem egy ország miniszterelnöke területi követeléseinek szimbóluma. Akkor is, ha nincsenek neki egyébként ilyen területi követelései. Ez a sál egy olyan ember nyakában különösen ízléstelen, akinek az egész politikája az árokásásról szól, aki egy okleveles gyűlöletgenerátor, aki a profi sport szintjére emelte azt, hogy a sajátjait egymás ellen uszítja."

kolozsvaros.com/2022/11/23/nem-politika-mi/
ómió
@Dr. Proktor: A belőled hosszan kilógó bolsi aljasságoddal "fura", hogy ezt kérdezed!
telegdilaci
@amaramaistanna:Sajnos hogy akinek szégyellni kellene magát az nem szégyelli magát mivel jó vastag bőr van egy bizonyos helye neki,minden lepereg róla!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.